Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stane se duchovní i armádní vůdce Hajsamem Hakání obětí justiční vraždy? Poslední minuty odpočítává také postřelený americký zajatec Max Piotrowski. Důsledky krutého politického tyátru rozpoutají destabilizaci zemí Afghánistánu a Pákistánu. Aby toho nebylo málo, rozpačitý prezident Spojených států amerických, Benjamin Hayes, má pod vlivem radikálního poradce Johna Zabela nakročeno k rozpoutání mezinárodní hrozby. Kýžený mír na Blízkém východě se tak stává pouhou fata morgánou. Nakonec ani smíření mezi Saulem Berensonem a Carrie Mathisonovou nedopadne tak, jak by si byli oba přáli. Stále je tu však otevřená náruč ruského rozvědčíka… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Script 

všechny recenze uživatele

Musím se nějak k této epizodě vyjádřit. Smrt Maxe mi přišla odfláknuta. Vzhledem k tomu, že šlo o jednu z důležitých postav seriálu bych nečekal, že uberou tak drasticky na rozpočtu. Carrie zvedne hlavu od těla Maxe a chvíli po té střihač začne vracet čas, tak aby vypadalo že zase Carrie vrací hlavu zpět k jeho tělu. V momentě kdy Carrie běží k Maxovi jde vidět na kameře její dublérka. Nejvíc vtipný moment na této epizodě je ten, kdy kráčí rusové ke Carrie, ale zvuk jejich chození nebyl slyšet a střihač si z archívu vytáhl zvuky došlápnutí koňských kopit. Následující epizoda po tomto díle donutila změnit můj názor a neubírat tolik na hodnocení. Mohl jsem čekat, že se to nebude vyvíjet podle mých představ. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potíže s logikou se v osmé epizodě opět prohloubily, takže jsem při hodnocení nemusel jít až na krev a mohl jsem hvězdičku pošetřit. Nemůžu si pomoct, ale pokaždé, když narazím na postavu, kterou představuje Kosťa Ronin, nehrozí mi zklamání. V seriálu The Americans hrál důstojníka KGB, teď důstojníka GRU, v obou případech jde o člověka věrného vlasti, který má zároveň nějakou tu vedlejší motivaci, a já mu to docela žeru. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už nám ti soudruzi pomalu ubývají na obou stranách :( ... Saulova velkorysá nabídka návratu do pracovního poměru na plný úvazek se úplně nepovedla a tak i nadále bude zjevně přetrvávat osvědčená spolupráce s Jevgenij s.r.o., kdy ale není úplně jasné jakou práci on sám vlastně provozuje a kdo ho instruuje a platí ... anebo že by se z něj stal OSVČ ? Vzhledem k předchozím dojemným objetím (i obětím) ho to nakonec asi i docela těší a naschvál tam možná kvůli tomu do poslední chvíle s tajnými nadějemi u auta vyčkával co kdyby ještě náhodou? (Saulova podrazácká vrtulníková jednotka byla ovšem v tomto případě dost neprofesionálně měkká, ale co jim v zájmu potřebného pěkného pokračování příběhu a dalšího nutného prodloužení Carrie's home office asi zbývalo, že?). Černovousáč se svou vševědoucí démonkou dávají mr. prezidentovi na poslední chvíli velmi podlé rady a texty a uvidíme jak dlouho se druhý čestný poradce ve své funkci udrží - anebo že by to nakonec byl zasloužený potenciální nový moudrý prezident? Jo a užvaněný a přiblblý Bin Ladinův (R.I.P.) synek si pěkně naběhl ... Ale vypadá že tentokrát se Jevgenij Jones se svou spoluhrdinkou už naplno přetransformovali do role hrdinných dobyvatelů ztracené oranžovo černé archy, v níž jsou dozajista od nepaměti ukryta všechna tajemství i řešení současných palčivých a nebezpečných světových problémů. Tak jim držme palce - a vzhůru do Egypta ! Pardon - Afghanistánu ... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyborny diel. Akoby tvorcovia chceli fakt vazne predostriet myslienku, ako moze dojst ku globalnemu konflinktu, ked je vrchny predstavitel statu nezorientovany clovek nacuvajuci vojnovym stvacom. Zeby paralela s realitou? ;) Kazdopadne chudak Max. Vyvoj situacie u Talibancov bol logicky, co ma vsak vyrusilo najviac z celej epizody, bola "devenka", co disponuje s tak vybusnym materialom a naviac ho je schopna dodat poradcovi prezidenta v tak kratkom case...to som teda nezbastil. Ale zabavnost, dynamika dielu a zvrat v zavere vysluzil epizode hviezdu naviac. Inak, nadobudol som podozrenie, ci za tym, co sa zomlelo v zavere predsa len nestoji jemne potahovanie nitiek samotneho agneta Jevgenija. Kazdopadne drzim tuto myslienku otvorenu. ;) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Priznávanie sa k odstrelu helikoptéry nasnímané kamerou na shure znie nelogicky, čo sa týka samotného nasnímania kamerou, a najmä ak ho nemajú skôr tajné služby, ale len lovci kompromitujúcich materiálov. Táto scenáristická barlička však podporuje zaujímavý dejový oblúk neskúsenosti politikov a krvilačnosti vojnových štváčov. Inak ide o nervydrásajúcu, emóciami nabitú epizódu, ktorú si diváci vychutnajú do konca. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama