Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

aslavey 

všechny recenze uživatele

První půlka fakt dobrá. Námět, co má koule, drajv a napětí tomu nechybělo, a pak přišel "druhej díl", kterej to měl krásně dokončit a místo toho hodinová natahovačka, nuda, zmar a hromada scénaristických kravin. Hromada "šťastných náhod", chyb a unylých pohledů. Závěr byl už jen opravdová zlatá malina. Jedná se sice o zajímavej pohled do psychologie zneužitých lidí - ať už bílýho masa, nebo jejich ploditelů, či policajtů ztracených v důkazech. Ale celkovej dojem zkazil zkrátka závěr. Nicméně v rámci televizní tvorby se pořád jedná o nadprůměrnou filmařinu. Kdyby všechno vcucli do dvouhodinovýho jednofilmu, udělají líp. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Na začátku se potkají dva kreténi a pak to pokračuje noční můrou každého rodiče. No prostě každého. Aby to vygradovalo závěrečnou buchtou (to mě fakt pobavilo). Na to, že to má dva díly, mi přišlo, že toho na ten druhý tvůrci nechali až moc. Ale třeba ne. 3,5* Vojtěch Vondráček hraje toho parchanta skvěle, za to Pavlu Batěchovi to mafiánský kápo nevěřím ani trošičku. /// 20.1.2020 Druhý díl mě spíš zklamal než nadchnul, nedokázal si udržet laťku. Tvůrci si do něj opravdu dali přespříliš a tak se ke konci ani neotravovali s nějakým dovysvětlováním a rychle rychle to skončit. Nějak. Co mi ale přišlo nejdebilnější - vidím, že nejsem sama - tak ta násilně vložená erotická linka, aneb kde není trocha toho sexu, to prostě není. Na to, aby si tu linku mohli dovolit by potřebovali mnohem víc, než 2x74 minut. Ale aspoň se člověk zasmál a pomyslel si něco o blbech. Hodnocení nechám na čtyřech, protože i tak se mi zdá, že Stockholský syndrom spíše pozitivně vyčuhuje z toho všeho, co se točí. Btw: Pozitivně mě překvapila i Karolína Lipowská. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Původní filmovou tvorbu České televize se snažím pečlivě sledovat, protože mě její snímky málokdy zklamou. Tohle je případ i "Stockholmského syndromu". První díl byl skvěle rozehraný, tvůrci měli čuch na vynikající herce (zejména celá partička obchodníků s bílým masem byla "nádherně" odporná), filmu nechybělo prakticky nic. Druhá část už si bohužel neudržela stejnou kvalitu, v dějové lince se čím dál častěji hrálo na náhodu, přibyl naprosto zbytečný milostný trojúhelník a finále se seběhlo až příliš rychle. Kdyby se oba díly sestříhaly do dvouhodinového snímku, vůbec bych se nebála poslat ho i do kin. Přes výhrady velmi dobrá práce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobných chyb technického rázu je první díl ukázkou velice kvalitní televizní tvorby. Herecké výkony si drží vysoký standard i v druhém dílu. Ten ale bohužel na několika místech šlape vodu, když si scenárista nevěděl příliš rady, co dál. Poměrně velkà část druhého dílu se odehrává v noci, osvětlovač však evidentně stávkoval, takže se nám insenace z televizní mění na rozhlasovou. Musím pochválit budování atmosféry, napínavé scény jsou skutečně napínavé, hlavní záporák je úžasně hnusný a vedlejší záporáci jsou adekvátně děsiví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný příběh, u kterého je krásně vidět, jak skvěle může na papíře znít originální námět, ale jak snadno ho scénárista může zprznit samotným průběhem. Zde to snad nemohlo být ani vokatější a musím teda říct, že mě to zatraceně mrzí. Nejsem schopný pochopit, jak Česká televize dokáže za poslední léta natočit dvojdílná témata jako jsou Dukla 61 nebo Metanol a pak vymyslet Stockholmský syndrom, kde jsem se sakra snažil, abych to celkově zhodnotil na tři hvězdy. Námět je totiž fakt super. Postava Davida Švehlíka je ale pro mě totální úlet. Nechci spoilerovat, ani nemám náladu to dál rozepisovat, protože bych se tu musel hrozně vyvztekat, ale přijde mi, že každýmu snad musí bejt jasný, že takhle by se policajt nechoval a člověk už vůbec ne. Nevím, kdo ty filmy schvaluje v ČT a už vůbec nejsem schopnej pochopit, jak je možné, že Česká televize dokáže natočit za poslední léta pětihvězdičkovou pecku a pak průměrný film. Škoda, tak snad příště. Co Vám budu povídat, kdyby Česká televize točila jenom dobré filmy, popř. seriály, byl bych radši…žádná jiná televize to tady neumí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Lokality natáčení byly napříč celým Moravskoslezským krajem. Čtvrť, kde došlo k únosu hlavní postavy, se točila v Havířově. Nemocnice, kde docházelo k hospitalizaci, ve skutečnosti není Fakultní nemocnice (jak bylo ve filmu zmíněno), ale Ostravská městská (Na Fifejdách). Bar, kde se scházeli mafiáni, vznikl ze street cafe Dock v centru Ostravy. Scénka, kde měla hlavní postava (Švehlík) dojet za unesenou dcerou, byla točena na Frýdecko-Místecku (benzínová stanice Tošanovice). Chata, kde se natáčela závěrečná scéna, se nachází v Beskydech (obec Krásná). (Van_Stajpen)
  • Natáčelo se v Ostravě a Amsterdamu. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)
  • Realizace scénáře trvala 5 let. (SONY_)

Reklama

Reklama