foto

Dan Svátek

  • nar. 29.10.1975 (40 let)
    Dačice, Česká republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dan Svátek absolvoval zlínskou VOŠF ceněným televizním snímkem Soví řeka (1997). Jako praktikant se podílel např. na natáčení akčního thrilleru režiséra Briana De Palmy Mission: Impossible. Do povídkového snímku Začátek světa (2000) natočil segment Zatmění nadějí. Knižně vydal novelizaci svého celovečerního hraného debutu, dramatu Zatracení (2002), které bylo inspirováno skutečným příběhem českých pašeráků heroinu a vybráno do soutěže MFF v Moskvě. Natočil fiktivní dokument o buddhistické sektě Návrat zemské rovnováhy (2002), dokument Thajští vězni (2003) a anglicky mluvený hraný snímek Blízko nebe (Close to Heaven, 2005).

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2018 Mluviti pravdu
2017 Touha motýla
2015 Reportérka (TV seriál)
2012 Occamova břitva (TV film)
2009 Hodinu nevíš...
2005 Blízko nebe
2002 Zatracení
2000 Začátek světa

Dokumentární

2013 Na cestě po Roatánu (TV film)
2012 Na cestě po Jindřichohradecku (TV film)
Na cestě po Podhorácku (TV film)
2011 Na cestě po Sicílii (TV film)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2009 Hodinu nevíš...
2000 Začátek světa

Dokumentární

2010 Necenzurovaný Film o Filmu Hodinu nevíš (TV film)

TV pořady

2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace