Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (499)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy + čtvrtá za nečekanou vtipnost (přičemž jde o menší a šikovně umístěné fórky, které fungují naprosto bezchybně). Jinak se k tomuhle kočkopsovi neumím moc dobře postavit. Pokud ho člověk bere vážně (což by neměl), pak je samozřejmě celý děj enormně stupidní. Na poli metafor/satiry/alegorie/kdovíčeho mi zjevně něco částečně unikalo, což bez boje přiznávám. Výhodou je, že i díky tomu je celý film dost nevyzpytatelnou, napínavou a zábavnou podívanou, zvlášť pokud máte slabost pro mindfucky, jež se vás snaží přechcat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Who are you people?" -"We're Americans." Celý film mi přijde tak bezobsažný jako tato slovní výměna. Co mi vadí nejvíc je fakt, že i ti "skuteční" lidé jako by začali žít teprve se začátkem filmu a nemají žádnou odžitou historii. Dospělí přátelé o sobě navzájem nic nevědí a ani se nemají rádi, manželka sděluje manželovi zásadní niterné pocity až když je to potřeba... Jako jediné pozitivum hodné připomenutí mě v tuhle chvíli napadají pouze herecké výkony Lupity a jejích dvou filmových dětí, naopak Winston Duke mi vedle nich přišel velmi slabý a přehrávající. Jordan Peele mi pořád připadá uvízlý v kategorii "hledající se tvůrce", zejména díky přespřílišpromyšlenosti a tedy krokolomnosti (hehe) celého svého "plánu". Snad (v mých očích) někdy dospěje i k hotovému umělci. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Nedalo se. Přímo brutální nuda. Viděla jsem to asi do půlky, kdy jsem si řekla, že jsem právě zabila hodinu svýho života strašnou sračkou, jako vážně, hodinu života. Casting na přesdržku, jediná tam umí hrát Lupita, až jsem jí litovala, co tam dělá. Většinou na hororový scény reaguju pozitivně, jako že se umím bát, ale tady jsem fakt jenom zívala a čekala. Spousta scén mi přišla vyloženě trapná, až jakejsi typ absurdního humoru, o kterým si nejsem jistá, že byl záměrný. No, a úplně do kopru to šlo SPOILERY s příchodem rodinky méně obdařených. Když zarostlý Doppelgänger/otec zařve na původního (taky strašně dementního) otce, aby držel hubu, tak jsem se smála. Když náhradní matka začala "mluvit," tak jsem se smála. A pak jsme to vypnuli. To je teda po Get Out! sešup jako prase! No nic no, snad příště. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Poriadne bizarný horor, ktorý sa mohol viac zamerať na svoju hrozivosť a naopak nepliesť do niektorých scén komediálne prvky. Po skončení filmu som mal z novinky Jordana Peela zmiešané pocity. Nepopieram, že sa mi jednoznačne páčila. Mala vynikajúcu atmosféru, veľmi slušných hercov (najviac som si užil Lupita Nyong'o a Shahadi Wright Joseph) a celkom prekvapivý záver. Filozofiu celej snímky som ale úprimne nejak nepobral. Slabšie 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to až tak dobré jako Get Out, ale pořád je sakra poznat, že Peele je obrovský talent, který umí prokládat hororové scény humorem jako málokdo a točit ohromně stylově. Zápletka je opravdu jako z Twilight Zone a možná je trochu přespekulovaná, ale já se dvě hodiny výborně bavil a rád si to dám někdy znova. A budu se samozřejmě těšit na další chod. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Ústřední rodina se jmenuje Wilsonovi. Spisovatel Edgar Allan Poe napsal v roce 1839 povídku „William Wilson“, kde titulní postavu pronásleduje jeho dvojník. (Amras)
  • Ze začátku filmu je z televize slyšet, že se bude konat akce „Ruce napříč Amerikou“. Jedná se o reálnou akci, která se konala v USA 25. května 1986. Šlo o pomoc pro bezdomovce a lidi bez domova, výtěžek z této akce šel na pomoc těmto lidem. (Yoshitsune)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama