Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá, vtipná, v závere očakávane dojemná záležitosť, ktorá vďaka absolútnej, príbehovej obyčajnosti, bez akýchkoľvek divokých orgii, ponúka odlišný zážitok z dialógov o “návode” k životu. Nevedel som, čo môžem od “Fincha” očakávať, no dostal som niečo, čo ma myšlienkovo vyššiu hodnotu, ako 3/4 akčných filmov bez štipky reality. Veľmi, ale že veľmi “spoko” je Carnifex. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hnevám sa na tvorcov. Hnevám sa na nich za to, že to nedoklepali do úspešnejšieho konca. Začiatok je skvelý. Koniec silný. Vizuálne je to veľmi fajn (tá obloha!). Ale v strede tempo zbytočne upadá do letargie, scenár začne ponúkať more klišé a hoci odpovede na niektoré otázky počuť nepotrebujem (prečo došlo ku koncu sveta?), niektoré by ma fakt potešili (čo mala znamenať wtf pasáž s prenasledujúcim autom?). Niektoré veci v scenári nedávajú zmysel. Robot síce pozná základné pravidlá, vrátane nespraviť (a to ani z nevedomosti) nič, čím by ohrozil ľudský (resp. psí) život, ale vlastne skoro celý film nerobí nič iné, než že ohrozuje ľudský (resp. psí) život. Produkcia: Robert Zemeckis. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Finch je zkrátka a jednoduše především dalším strhujícím hereckým koncertem Toma Hankse, a na kecy o tom, jak je to celé kvůli tomu robůtkovi a pejskovi infantilní a kýčovitý, na to by se měl každý potenciální divák z výšky vykálet, neřknuli vysrat, jelikož by tím přišel o skutečně výbornou a zatraceně působivou podívanou, postavenou tedy skutečně na infantilním a kýčovitým vztahu mezi člověkem, psem a robotem, ovšem pokud je to zpracované právě tímto způsobem, tak tu infantilnost a kýčovitost do mě rvěte pod tlakem, s potěšením se tomu kurevsky rád poddám. Takže ano, celý ten jednoduchý a přímočarý příběh je sice podán co nejlíbivěji a nejnenáročněji, o to víc ale dostali prostor právě postavy, jejich vyvýjející se vztah a je to prostě úžasně působivé, emočně neskutečně silné a přesvědčivé, Finche , robůtka i pejska jsem si doslova zamiloval a na konci se mi od breku táhli nudle z nosu až na bradu, tak moc jsem se tím laskavým příběhem nechal unést. Finch ovšem nenabízí jen to, mě totiž zaujal i po atmosférické, vizuální a efektní stránce, veškeré ty bouře pak byly zpracovány vážně parádně a mnoho scén díky tomu působilo i napínavým dojmem. Já zde prostě nemám této působivé a silné podívané cokoliv vytknout, a je skutečně dobré se nechat občas nechat i unést takovýmto záměrně líbivým patosem, jelikož by jsme se ze všech těch vážných dramat taky mohli jedno krásného dne slušně řečeno zbláznit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Optimistická, postapokalyptická roadmovie, kterou se táhne skvělá podprahová linka o tom, že lidi jsou zmrdi a když nějakého uvidíš radši ho sejmi nebo uteč. Hanks přežil Covid-19, aby ho dostala Erupce na slunci-28 a děravá ozonová vrstva (jako ementál), tak si postavil robota, který se mu bude starat o psa, až bude "trvale nepřítomen". Protože se na bunkr v St. Luis řítí megabouře sbalí věci, robota a psa a zamíří do San Franciska podívat se před smrtí na most Golden Gate. Snímek, který sedne všem a zároveň málokomu má sice klišovitou zápletku, ale střídá nálady (rozjařené veselí s pesimistickou depresí) nečekaně přirozeně. Robotí piškuntálie ve stylu prověřeného Čísla 5/Wall-eho baví a Hanksovy výchovné kárance, které hlavního lidského hrdinu často ukazují jako asociálního hajzla dávají onu ponurou protiváhu. Poměrně originální přístup Sapochnik doplňuje několika katastrofami, na které na cestě hrdinné trio narazí.  Určitě se dalo jít jiným směrem pojmenovat to Jeff a zkoumat ožívání robota, maximálně využít potenciál dané látky (a mít tři hodiny), ale tahle linie o smiřování se se smrtí a bilancováním o tom co je důležité má taky své klady. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tušil jsem už podle traileru, že to bude doják, ale až takový, to teda opravdu ne. Podle hodnocení je jasné, že jsem byl zklamaný a má to jasné důvody. Tak přehnaně a vyumělkovaně sentimentální film jsem už dlouho neviděl. Nejvíc mi připomínal film „Číslo 5 žije”, ale v tom byl aspoň nějaký humor a nebral se tak vážně, pro tento to vůbec neplatí. Vlastně ani nevím komu bych toto melancholické postapo road-movie dokázal doporučit, protože není ani pro děti, ale ani pro dospělé – možná tak pro naivní diváky. A vidím podle hodnocení, že jich je tady dost a moje hodnocení tu bude jak pěst na oko. Nevadí.Chápu, že Hanks a docela slušné provedení většinou zabere [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  ()

Zajímavosti (14)

  • Finchův malý robot se jmenuje Dewey, tedy stejně jako robot v Tichý běh z roku 1972. V Tichém běhu zůstává muž sám se svými roboty a učí Deweyho, jak se starat o rostliny v zahradě na vesmírné lodi. (sator)
  • Na začátku a na konci filmu zazní skladba „American Pie“ od Dona McLeana. (honzikk)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama