Reklama

Reklama

The Fanatic

Trailer 1

Moose (John Travolta) je vášnivý filmový fanúšik, ktorý je posadnutý svojím obľúbeným akčným hrdinom, Hunterom Dunbarom (Devon Sawa). Keď má konečne príležitosť sa s Hunterom stretnúť na autogramiáde, je vykázaný jeho spolupracovníkmi a o svoju šancu prichádza. Preto vyhľadá pomoc jeho priateľky Leah (Ana Golja), skúsenej paparazzi, ktorá vie, ako nájsť dom, v ktorom jeho obľúbená celebrita žije. Moose sa rozhodne Huntera tajne sledovať a konečne sa dočká aj osobného stretnutia, ktoré si podľa svojho názoru zaslúžil. Spočiatku je úplne neškodný, lenže časom jeho posadnutosť začne silnieť. Moose sa k domu opakovane vracia, návštevy naberajú na intenzite a herec Hunter Dunbar sa ocitá v skutočnom nebezpečenstve. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek by sa nemal stretnúť so svojím hrdinom.“ 65-ročný Travolta je tu absolútne šialený. S prepáčením (myslím to vlastne ale ako poklonu...) hnusný, v otrasnom oblečením a to radšej nepočítam jeho správanie, povahu a skútrik. Vtip je v tom, že práve vďaka tomu je jeho divný Moose tak vydarenou psychopatickou postavou. Jedná sa o ukážkového, mrazivého stalkera, pri pohľade na ktorého je jasné, že skôr alebo neskôr urobí niečo fakt hororové, o čom médiá budú ešte dlho písať. To napätie je hrozne nepríjemné (v podstate tiež v dobrom, veď sa bavíme o psychotrileri). A práve vďaka tomu celý tento inak dosť lacný a blbý film vlastne svojím spôsobom výborne funguje. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu je fakt, že ho napsal a režíroval Fred Durst. Ten člověk je rok od roku víc a víc mimo a vrcholem jeho demence je scéna, ve které Devon Sawa pouští v autě nějaký sranec od Limp Bizkit a hrozně to hypuje. Takový Rob Zombie narozdíl od Dursta tvoří kvalitní muziku a nedokážu si představit, že by do nějakého svého filmu vložil takto debilní scénu – holt není žádný egomaniak. Ke všemu ještě točí nesrovnatelně kvalitnější filmy. Fred Durst tvoří sračkoidní muziku a nyní i sračkoidní filmy. Už jsem si ani nemyslel, že někdy něco natočí, ale po mnoha letech se přece jen k tvorbě filmů vrátil a všem spadly čelisti. Jeho debut The Education of Charlie Banks je přitom docela slušný film, ale hlavně asi proto, že tam se ujal pouze režie a nepsal scénář. Jakmile má něco pod svou kompletní tvůrčí kontrolou, tak je evidentně zle. Ono by se z toho námětu dalo něco vytřískat, ale to by se toho musel ujmout někdo, kdo má talent. Durst vytvořil absolutně nepřesvědčivou retardovanou postavičku, u které nevíte, zda ho vám má být líto, nebo zda ho máte nesnášet. Chvílemi to dokonce působí, jako by se Durst vysmíval duševně nemocným lidem. Po silně negativních ohlasech jsem to čekal ještě mnohem horší. Opravdu jde o špatný film, ale jeho sledování zas tak bolestné není. Rozhodně nečekejte, že se u toho budete po celou dobu lámat. Ke konci to trošku nabere na obrátkách, ale těch WTF momentů tu zas tolik není. Podívejte se na to pouze v případě, že toužíte vidět Johna Travoltu v roli retardovaného filmového fanatika. Jinak ruce pryč! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký ten typ filmu na jedno pozretie v ktorom sa nejaký herec snaží ukázať, že vie hrať, alebo to ešte nezabudol. No a Travolta tu ukázal, že ešte hrať vie. Ale tá jeho postava je na zabitie. Proste nejaký poloretardovaný chudáčik, ktorý je každému k smiechu a jeho jedinou útechou je jeho milovaná filmová hviezda. A keď sa k nej konečne priblíži a logicky to nedopadne podľa jeho predstáv, tak začne z toho magoriť a k veľkému nešťastiu to nebude ďaleko. Akurát je prekvapivé, originálne, že stalker naďalej ostáva viacmenej neškodný a agresívnym sa stáva hviezda, ktorý má stalkera plné zuby. Zlý film to nie je, ale chápem, že málokoho zaujme príbeh takého chudáka. Teda pokiaľ sa nevolá Joker. To sa z toho potom každý poserie. Mňa to tiež príliš nezaujalo, ale pobavila ma scéna v ktorej Travolta predvádza Madsenov výstup s benzínom z filmu Reservoir Dogs. Kvôli tomu to za zhliadnutie stálo. 4/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, provedení veskrze pochybné. Nepochopil jsem, proč musel být Travolta retardovaný. Oscar bait? V tomto podání ani omylem. Film je koncipován jako thriller, ale Travoltův výkon nutí k neustálým posměškům. Celkový tón je tedy velmi rozporuplný. Přesto jsem se při sledování nenudil, jen jsem se častokrát pozastavoval nad podivnými volbami. V jedné scéně se např. zahradník vymluví, že musí jít domů, protože prší a on nemůže dělat svou práci. O 20 sekund později ale svítí slunce a v záběru na dopis ležící na zemi je jasné, že déšť se nekonal, protože obálka je dokonale suchá. Celá scéna byla pouhá výmluva pro to, aby mohl zahradník odejít a nechat doma o samotě uklízečku, kterou Travolta nechtěně zabije a nechá ji ležet venku na zahradě, aniž by si jí dalších pár dnů všiml zahradník. Asi byl víkend :). ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Once Upon a Time in Hollywood (filmed in Birmingham, Alabama) - The 3rd Film from Fred Durst. Oh boy. Fred Durst. Svojho času rapujúce synonymum pre termín "douchebag" s červenou šiltovkou otočenou dozadu. Dnes filmár na plný uväzok. A človek, ktorý definitívne spravil z Johna Travoltu mimo-planetárny úkaz nebezpečnou rýchlosťou približujúci sa k najvzdialenejšej sonde hereckej sústavy menom Nicolas Cage. Oh boy. Travolta v roli prerasteného rain-manovského fanboya, ktorý stalkuje béčkara Devona Sawu v roli béčkara Huntera Dunbara. Oh boy. 80 minút filmu a 10 minút titulkov. Dedication pre Billa Paxtona (!) Ale posledná tretina fakt stojí za to: keď zmyslov zbavený Durster servíruje tak ujetý mix čiernej komédie a sureálnej drámy, až som začal ľutovať, že na to pozerám (takmer) triezvy. Osobitnú hviezdičku udeľujem za šialený Travoltov príčesok a farebný školský batoh s nálepkou Hollywood. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Durst měl sám problémy s neodbytným fanouškem a podle toho vznikl scénář. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy jede Dunbar (Devon Sawa) se svým synem autem, hraje z rádia písnička od skupiny Limp Bizkit. Jejím frontmanem je Fred Durst, jenž je zároveň režisér filmu. (MeanWhile)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Reklama

Reklama