Reklama

Reklama

Eksiteu

Trailer

Obsahy(1)

Yong-nam (Jeong-seok Jo) je skvělý horolezec, ale jinak má v životě smůlu. Nemůže sehnat práci, bydlí u rodičů, starší sestry ho neustále peskují, synovec se za něj stydí a ani v lásce mu štěstí nepřeje. Eui-joo (Yoona), do které byl zamilovaný, ho před lety odmítla. Yong-nam na ni však nemůže zapomenout, a proto v podniku, kde pracuje jako asistentka manažera, uspořádá oslavu 70. narozenin své matky. Během oslavy dojde nedaleko k výbuchu a městem se začne šířit smrtelný bílý plyn, který stoupá vzhůru. Yong-nam bude muset využít svých horolezeckých schopností, aby dostal Eui-joo, svou rodinu a ostatní hosty na střechu do bezpečí. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo nové, dnes som mala pri coronapocalypse dostala chuť na niečo s prvkami izolácie, katastrofické, klaustrofobicke pripadne s nejakými horolezcami tak sa mi to aj vyplnilo. Korejci to vždy spracujú unikátne a kvalitne len škoda ze častokrát je to viac komické a akčné než katastrofické, či hororové, uprednostnila by som nejakú dark prepracovanú atmosféru s redukciou komediálnych prvkov a bolo by to super. Gesto na záver s karabínkou bolo roztomilé. :) ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že se mi bude líbit vlký sen současných teenagerů a už vůbec ne nadšenců do lezení. "In" prvky, stejně jako celková vykonstruovanost pro danou cílovku jsou přiznané a proto nejen, že neiritují, ale spoluvytváří rovinu poměrně zajímavé společenské úvahy (třeba jen redukce katastrofy na show, kdy vlastně divák dělá to samé). Jednotlivé složky filmu jsou namixovány nezvykle, ale s jasnou vizí a vytváří velmi ucelený zážitek. Snímek pracuje s interpretačními narativy náctiletých (už samotná cool hlavní dvojce, kterou společnost považuje za loosery), ale narozdíl od americké produkce není otravně agitovaný honěním bodů skrz jejich utvrzování. Tempo je svižné, humor výborně ironický, hlavní dvojce sympatická, žánrová složka zábavná a přesah taktéž. Co chtít víc, Korea rulez, těším se, až jednou i čeští scénáristi zjistí, že existuje mobil. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už to možná vypadá, že se poslední dobou dobrovolně pouštím do korejských béček, u nichž by mi mohlo být předem jasný, že z nich nebudu zrovna nadšená. Ale věřte mi, měla jsem k tomu dobrý důvod, a teď slibuji, že už si zase chvíli budu vybírat filmy po svém. Exit je celkem tuctový film, bez kterého se jako divák určitě obejdete. Na druhou stranu nepostrádá vtip, nadsázku a trošku napětí. Dvojice Yoona a Jeong Seok kromě kaskadérských kousků nepředvádí nic světoborného, ale ruku v ruce to spolu dohopsají do konce, nad nímž se jde pousmát a říct si, že "to nebylo špatný". Slabší 3* ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Takový divný, nesourodý mix. Moc mi to nesedlo. U Korejců jsem zvyklá, že jeden žánr přejde plynule v druhý, ale tady mi přišlo, že se tvůrci nemůžou rozhodnout, co vlastně chtějí natočit. Jestli komedii, katastrofický film nebo akčňák na vážno. Začátek byl fajn, komedie se rozjela, odlehčená atmosféra, párkrát jsem se pousmála, ale pak najednou střih, umírají lidi a po zábavných scénkách ani stopy. Skousla jsem teda, že koukám už jen na katastrofický film se šplháním po výškových budovách a běháním po střechách (toť asi veškerá akce), ale ty uřvaný scény na konci alá ždímačka, kdy to u mě vůbec nefungovalo, plus zbytečný sestřihy ze zpravodajskýho vysílání, to u mě zazdily úplně. Nejsem fan Jo Jung-suka ani Yoony, takže je to pro mě průměrná jednorázová záležitost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný zárez od Kórejcov. Kto sa vie preniesť cez ich trápne vtipy a prípadné náreky a nechá sa unášať len v určitých chvíľach fakt nervydrásajúcou akciou, tak si to užije. Jasné, je to trochu iný typ akcie, ako sú ľudia zvyknutý, ale pre mňa to po úvodnej čiastočne komediálnej dvadsať minútovke nabralo riadny drajv a len som čakal čo kórejský cliffhanger zvládne. Viac horolezeckej akcie ako v nedávno pozretom filme priamo o horolezcoch Climbers a navyše napriek ako klasicky prehnaným určitým veciam ďaleko ďaleko uveriteľnejšie "eskapády" hlavných hrdinov ako lietanie vo vetre na rebríku v Climbers. Rád som si to pozrel. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama