Reklama

Reklama

Zemřít mladí

  • USA We Die Young
Trailer 1

Obsahy(1)

FIlm vypráví o Lucasovi (Elijah Rodriguez), 14letém členu washingtonské mafie, jehož šéfem je obávaný mafiánský boss Rincon (David Castaneda). Lucas má 10letého bratra Miguela, jenž se snaží dostat do Rinconova gangu i přes Lucasův jasný nesouhlas. V hlavním městě se také nachází Daniel (Jean Claude Van Damme), veterán, který při jedné z misí ztratil schopnost mluvit. Lucas je Rinconem pověřen, aby předal dodávku drog, jenže dochází ke komplikacím a Lucas, jeho mladší bratr a Daniel jsou vrženi do boje o přežití. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Marze 

všechny recenze uživatele

Brutální Van Dammův film je plný násilí, drog a drsného jazyka. Film se pokouší dodat sociálním kontext do jinak otřepaného gangsterského filmu. Pokus je upřímný, ale jsou to náhodné momentky. Van Damme si dal zřejmě hereckou výzvu ke změně. Hudba hip hop je zde všudypřítomná a pro mě celkem hrozná. . Obraz hierarchie a fungování drogového kartelu se svými pravidly i brutalitou je tu podán dost plasticky. Film natočil neznámý Lior Geller, ale učinil tak jako ostřílený mazák. Film má dynamiku, gradaci a věrohodně vystižené charaktery i reálie, které spíše připomínají nějakou latinskoamerickou zemi než prostředí hlavního města Spojených států. Ale jak říká vypravěč Lucas: do těchto míst turisté nechodí. We Die Young je netuctový akční snímek, který zdařile překračuje žánrové hranice pouhého akčního filmu a oplývá na své poměry kvalitní dramatickou výstavbou. Van Damme se po dlouhé době zase objevil ve filmu, který stojí za vidění. A mladý Elijah Rodriguez vypadá jako slibný talent. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět JCVD po delší době ve filmu, které není zapadlé brakové béčko, ale zrovna jeho účast je ve filmu ta nejméně zajímavá, protože nejen, že mluví podivně skrz telefon, ale na žádný souboj s ním také nedojde. Zaujme však drsné prostředí mexických drogových dealerů na území USA a koho podobné látky baví, tak zde vyloženě zklamaný nebude byť film nepřináší nic nového pod sluncem, já se bavil. 65% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O malý fous lepší než předchozí Van Dammova ojedinělost Lucas, pořád ale tak nějak na půl cesty. Jsem rád, že hraje poslední dobou v těhle pro něj netypických filmech které mají mnohem větší ambice a finanční zázemí, než jeho obvyklé béčka a céčka z Rumunska, na druhou stránku to je taky trochu problém. Van Damme hraje němého vojáka a kdyby jeho roli hrál kdokoliv jiný, vůbec nic by se nestalo. Chápu, že ta postava je inspirovaná skutečným vojákem, ale Van Damme ve filmu prakticky nemluví a to je prostě škoda. Kdyby neměl oko, nebo třeba půl obličeje budiž, ale jeho charismatický hlas s tím brutálním přízvukem by se do tohohle příběhu hodil. Co se týče děje, je to pět jednoduchý scénář, který jste viděli milionkrát ve filmech, seriálech a prostě všude. Dobrá kamera a hodně dobře natočená a krvavá akce. Bohužel herci, hlavně ti rádoby drsní s pokérovaným xichtem opravdu bída. Platí tu to samé co pro Lukase, je to lepší, než jeho posledních pár filmů, je dobré, že se pokouší hrát v něčem lepším, ale zatraceně se scénáristům nedaří zasadit jeho charisma do těch dvou příběhů tak, aby se do nich hodil. Líbil by se mi temný thriller, kde hraje nějakého poldu co vyšetřuje brutální vraždy a paradoxní je, že stejně jako u Lukase by bez jeho jména po tomhle filmu neštěkl pes. A přepište si paka to drama na akční/thriller.65%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lucas pracuje jako výběrčí či kurýr pro místního bosse a zatímco on je se svým osudem smířen, pro svého malého bratra si představuje jinou budoucnost. Nicméně člověk míní a život mění. Podařený pohled do života na periferii Washingtonu, kde vládnou mexické gangy. Gellerovi se podařilo vystřihnout nejen sugestivní atmosféru, ale i popsat, jak to uvnitř zločineckých band chodí. Zároveň film nabízí i celkem solidně napsané i zahrané postavy. Největší lákadlo, tedy JCVD, tu je ve vedlejší roli válečného veterána, což sice působí trochu jako klišé, ale v tomto případě se nejedná o žádného supervojáká a přidanou hodnotu hraje i fakt, že díky válečnému zranění nemůže jeho hrdina mluvit a dorozumívá se prostředníctvím mobilní aplikace. Hodnotil bych výč, kdyby se podařilo zvládnout závěrečnou akční sekvenci, ale bohužel se během ní totálně zbláznila kamera a trošku mi celkový dojem pokazila. Ale i tak palec nahoru. 75% ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Dorasovaný a nemluvící Van Damme tady vcelku toho moc nenabídne a dívat se na jeho bezmocný ksicht taky není příjemné. Mexičtí drogoví dealeři se zajímavými kérkami to docla vynahradí. Takovou svatbu spíše noční můru bych určitě nechtěl zažít a silný konec taky překvapil určitě stojí za zhlédnutí. Dávám 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie snímky prebiehalo okrem Washingtonu D.C. aj v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Režisér Lior Geller se při psaní postavy dle svých slov inspiroval skutečným vojákem, jehož kdysi poznal a který ztratil schopnost mluvit poté, co byl osudově zraněn na bitevním poli. (Duoscop)

Reklama

Reklama