Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Slabé béčkové pokračovanie znovu uvádza na scénu maniakálneho fízla Matta Cordella aby dokončil to, čo v prvom diely nestihol - očistiť svoje meno a pomstiť sa skorumpovaným policajtom. Hororová atmosféra jedničky opadla a nastupuje akcia a divoké prestrelky. Záver sa zmení na dobrú komédiu, kde sa z Cordella stáva živúca pochodeň a zapaľuje každého koho vidí. Bruce Campbell sa tu objaví len sotva na 20 minút, zato ho smelo nahradzuje charismatický tvrďák v podaní Roberta Daviho. Moc veľká zábava už to ale nie je, chýba totiž atmosféra prvého dielu ktorý ťažil atmosféru z temných ulíc New Yorku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloktora seria sa moze pochvalit takto vyrovnanou dvojkou ako Maniac Cop. William Lustig ostal pevne na reziserskej stolicke, tak isto ako v Maniac Cop 1. Strasidelna hororova atmosfera sa nastoli po par minutach filmu, netreba ziadne siahodlhe vysvetlovacky, divak uz z jednicky vie, o co pojde. Vyvrazdovacky su na urovni, prepracovane, z Matta Cordella ide strach a hroza. Mala otazocka : aj Vam prosim vas pripominala Mattova scena na policajnej stanici Terminatora 1? Lebo mne ano. Kvalitny horor, ku ktoremu sa rad vraciam. 67 % ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hororová série o zombie policajtovi, která se ovšem nepochopitelně dočkala stále horších pokračováních. Jednička sice nebyla žádný zázrak (ode mě má 60%), ale dokázala jet v působivých hororových kolejích s mrazivou hororovou atmosférou, ačkoliv byl znát nevyužitý potenciál. To jsem čekal od následného pokračování, ale tady už to byla mizérie na všech hororových frontách. Výjma úvodní desetiminutovky, kdy dojde k velmi překvapivé likvidaci ústředních postav prvního dílu, jsem se už ničeho dalšího invenčního nedočkal. Film nejenže má mimořádně ubohý scénář, vůbec žádnou hororovou atmosféru ale je i stejně slabě natočený. Charismatický Robert Z´Dar vracející se ze záhrobí jako pomstychtivý bastard už není nijak zajímavý a pokud se měl vrátit podruhé v oslnivé formě, měl si ho vzít do parády nějaký kvalitnější režisér než je zcela podprůměrný neumětel William Lustig. Kde nic není ani mstivý policista Matt Cordell nebere. 0% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že ta ruka na molu z konce jedničky není nejlepší nápad... Automobilová honička, či přestřelka na policejní stanici (slabší kopie té z prvního Terminátora) rozhodně nenahradí ponurou atmosféru nočního New Yorku a mrazivý feeling Mattových konfrontací s nevinnými spoluobčany už vůbec ne. Scénář mu navíc servíruje do cesty podivné spojenectví s úchylem s visáží Zdeňka Trošky a nakonec i jistou dávku pokání. Režisér evidentně za 2 roky pauzy ztratil soudnost, když místo úvodu naservíruje závěrečnou dvouminutovku prvního dílu a pro jistotu i zpětné flashbackové vysvětlení Mattovy zjizvené tváře - jinak asi jediné plusko pro maskéry, kteří se opravdu pochlapili. Jeden z nejzářnějších příkladů začátku 90. let o tom, jak by pokračování klasiky rozhodně nemělo vypadat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa remeselne, scenáristicky a celkovo kvalitatívne na úrovni prvého filmu. Bohužiaľ som si myslel, že pôjde o "trilógiu Brucea Campbella", z tohto omylu ma však tvorcovia veľmi rýchlo vyviedli. Akoby sa s hercom počas písania scenára nepohodli... ale hodnoťme film v takom tvare, v akom nám ho dopravili. Tých vrážd je tu snáď až priveľa a je síce fajn, že sa všetko "končí" tam, kde to začalo, avšak tento prístup by som skôr očakával až v záverečnej časti. Preto aj posledná scéna pôsobí až príliš nasilu. "Voblíkne si uniformu a hned je z ní rukojmí"... :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)

Reklama

Reklama