Reklama

Reklama

Darkened Room

Krátkometrážní / Drama / Experimentální
USA, 2002, 8 min

Obsahy(1)

Krátkometrážny film David Lyncha je natočený digitálnou kamerou a zavedie nás do tmavej, temnej izby, v ktorej je zamknuté mladé dievča. Stále plače a volá o pomoc, nevie ako sa tam dostalo ani čo bude ďalej. Potom prichádza ďalšie dievča, ktoré sa s ňou začne záhadne rozprávať a v náznakoch niečo vysvetľovať. (genetique)

Recenze (70)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Darkened Room je most, ktorý na jednom konci vedie k Mullhollandu a na druhom k Inlandu (ten si zatiaľ ani netrúfam hodnotiť). Že to nemá pointu je pochopiteľné, pretože kto čítal minimálne Lynch vlastnými slovami, tak vie, že David je v prvom rade maliar, ktorý hľadí občas viac na kompozíciu než vyústenie. Nechcem mudrovať, ale tento kraťas považujem spomedzi jeho ostatných za najjednoduchší, nakoľko mu ide len o pohyblivú maľbu a pocity, ktoré v človeku zanechá. Zahľaďte sa na nejaký obraz a jeho kompozicia a dispozícia vám tiež nepovie príbeh od A do Z, to tajomno prenecháva pozorovateľovi. Škoda len toho digitálu, čaro 24p opúšťam veľmi nerád. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Absurdní humor & japonský horor? Davide, jsme obklopeni mediální masáží, pornem, drogami a toneme v osamění. No a co? Už si zvykni, chlape... Králíci byli zábavnější než "zajíčci" s banány a UFO rostoucí z mozku (je tam, vážně). Jsem na stropě... a štve mě to velice velmi. Takovouhle do sebe zahleděnou frajeřinku si může dovolit pouze člověk žijící mimo realitu a nebo mistr, jenž si neláme hlavu s použitím zdánlivě amatérských prostředků, klame tělem (?), aniž by se styděl za klišé a opakování, protože jeho vize prostě a jednoduše funguje. Pod povrchem a minimalisticky, ale funguje. "These ancient goals we define in the metaphor of the present — turn on, tune in, drop out." Takže berme, nebo nechme být; Lynchovi je to stejně jedno. ()

Reklama

Jimmmy 

všechny recenze uživatele

Priblizne poslednich sedm minut z celkem osmi minutoveho snimku jsem sedel zpoceny v kresle a doufal, ze vsechno zachrani dokonala pointa, ktera da kratasu zcela novy rozmer a mistr tak znovu rozprasi vsechny skarohlidy, kteri poukazuji na Lynchovy snimky jako na pseudointelektualni zabavu pro tupce, kteri si nechaji radi veset buliky na nos. U vetsiny filmu bych za nej dal ruku do ohne a vzdycky s pocitem prevahy branil jeho genialitu. Ted jsem jen rad, ze je tenhle snimek tak malo znamy a vetsina zatrvrzelych kritiku ho nezhledne. Na tohle "home video" by mi totiz argumenty nestacily, tohle pan Lynch bohuzel podelal... 4/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Efekty 1/10/// +napínavá hudba -nemá to příběh, děj, nudí to/// Jinak řečeno, tohle je krátká nuda. Věc která je úplně zbytečná a úplně o ničem. Myslel jsem si, že to pochopím, nestalo se. Ok je tam na pár minut Jordan Ladd. Ale co s ní, když hraje v tomhle. Od neznámého autora bych to bral, ale od Lynche? ???/// Celkem 18%/// ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svým vyloženě provokativním závěrem Lynch jasně dává najevo, že nechce nic vysvětlit, chce zanechat diváka v nepochopení a snad ho i přimět, aby mu Darkened Room zůstal chvíli trčet v hlavě. Bohužel na to není dostatečně silný, úvodní přepínání na vyprávění korejské ženy je vyloženě rušivé a atmosféru nabourávající, zbytek je klasicky lehce rozrušivý, což je klad, ale prožitek už vybudovat nestačí, je to jaksi nijaké... Takže tentokrát výjimečně ne, pane Lynchi. 3/10 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno