Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriller, který, nevím proč, mi lehce připomínal naší českou Vendetu. Možná tou komorností. Navíc tady jsem kluky herce ani neznal a přitom předvedli hodně slušnej napěťák, u kterýho jsem na necelé dvě hodiny doslova oněměl. Je teda pravda, že námět hned z kraje filmu úplně nedává smysl a kdyby oba trošku použili mozek, tak by to dopadlo líp, ale zase je fajn, že se to odvíjelo tak, jak se to odvíjelo, protože všechno ostatní splňovalo naprosto vzorově zásadní prvky thrilleru...včetně přehnaně vypjatému závěru. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Do poloviny mrazivej thriller ze správně škaredýho a pochmurnýho prostředí - pěknej severskej styl. Ovšem po cca 45 minutách se to začne celý nějak kazit, postavy se chovají úplně divně (jak hlavní dvojice, tak i místní vidláci). Z místních se stávají výborní vyšetřovatelé, kterým je hned všechno jasný, naopak ti dva pitomci od jisté chvíle začínají dělat všechno pro to, aby se sami prozradili. A čím víc se to blíží k závěru, tím je to hloupější, trochu to vypadá, že si s tím pak tvůrci nevěděli rady. A to je teda škoda. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nič deprimujúcejšie som dlho nevidela. Temné škótske lesy. A vlastne temneli počas celého filmu. Od začiatku viete, že sa niečo pokazí a ako postupujú sekundy (lebo tento film sa vám odvaľuje po veľmi pomalých sekundách), cítite, že to bude len horšie a horšie. Za mňa aj koniec dobrý, lebo s istými pocitmi v duši sa vlastne nedá normálne žiť. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Strhujúca, luxusná hixploitaion bomba zo škótskeho vidieka. O takomto napínavom a plnokrvnom thrillery som už v dnešnej dobe ani nesníval. Atmosférou mi to pripomína zlaté časy novodobého európskeho hororu zo začiaktu milénia. Práve zažívam ten pociť, keď premýšľate, prečo by ste filmu nemali dať 5*, lebo nechcete zbytočne nadhodnocovať,...A však pri tomto britskom kúsku nenachádzam absolútne nič, čo by nebolo maximálne precízne a dokonale zvládnuté. Celú stopáž som čumel s hubou dokorán a moje nervy boli ako na špagáte. Takto ma prikovať ku gauču sa už dlho žiadnemu filmu nepodarilo. Vďaka vesmíru za ten Netflix, lebo ako jeden z mála dokáže točiť takto kvalitné a pútavé filmy, aj bez veľkého kino hajpu. Calibre je pre mňa obrovským prekvapením a jedným z najlepších hororov posledných rokov. Totálna pecka... 90 %!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný thriller,na ktoré je škótske prostredie ako stvorené. Niektorí sa môžu sťažovať na pomalé tempo, ale ja som ho vôbec necítil. Naopak, stále sa tam niečo deje, i tie menej záživné dialógy majú niečo do seba a dej posúvajú. Málo známi herci prekvapili, atmosféra tu nechýba, určite stojí za to pozrieť si to. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama