Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

kingik 

všechny recenze uživatele

Únikové místnosti, co na pohled vypadají pěkně kreativně i vizuálně lahodně, ovšem hrůzou se v nich nepotentujete. Základním kamenem hororového úrazu jest skutečnost, že se do těch pěti místností, které s šesti účastníky absolvujeme, nepodařilo absorbovat napětí a vyvolat u diváka potřebný neklid. Drastický ráz by filmu jen prospěl, jenže gore úplně chybí a tentokrát je patnáctiletým pakátlům umožněno zírat na děj bez újmy na jejich gracilních genitáliích. A to má tohle dílo ambici být vyzrálým a invenčním, tak nějak vyvracejícím omletý/obehraný koncept. Scénář překvapivě hodně sází na prokreslení šestice postav, ač k nevíře, nelze k nim inklinovat, charaktery jsou značně průhledné, zapáchající nejedním klišé. Na povrch vyvěrají jejich "třinácté komnaty", což úplně originálním neshledávám. Z nabízených účastníků projde snad jen Deborah Ann Woll, rozhodně to nelze připočíst tomu, že by její (vojenský) charakter byl extra zajímavý, prostě projde jen proto, že má náběh být sexy. Zbytek postav je čirá scenáristická hrůza, černoška, co je posedlá fyzikou, outsider, co prodává v obchodě s potravinami, brýlatý "génius", co má na kontě účast v desítkách únikových her a tak dále.Jejich vystavění má hodně seriálovou formu, což je dáno i angažovaností dvou najatých scenáristů v seriálové tvorbě. Navíc nejsou příliš sympaticky zahrané. Režisér nemohl dělat víc, než se do toho opřít kvalitním technickým zpracováním a najít neotřelé opěrné body. A to se mu hned při první navštívené únikové místnosti daří. Z extrémního horka se plynule přejde do nepohodlného mrazu a "puzzle" místnost je určitě top. Nejproblematičtějším se ukázal závěrečný maraton, v němž scénář neodolal svodům překombinovaných konců, nabalilo se do něj dost. Pochybuji, že v tom natlakovaném závěru bude mít divák o všem stoprocentní přehled, dokonce nevylučuji, že v nastalém dění i celkovém vyústění bude mít zmatek. Tahle úniková hra prověřila režiséra Adama Robitela z hlediska jeho vypravěčského umu, hororově to ještě nemá natolik prošpikované, prostě žádná pořádná krvavá hnus scéna se nekonala, respektive nebyla mu umožněna, invenčně to má své silné momenty, tudíž vstupenku do této únikové hry jsem neroztrhal a své účasti jsem posléze nelitoval. 710 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to působí, jak kdyby někdo okopíroval Saw a Kostku. Jen s tím rozdílem, že v době, kdy vznikaly tyto série, nikdo ještě neměl pojem o tom, co to vlastně taková úniková hra je. No a tak musím říct, že za mě dobrý. Ani ne horor, jako spíš thriller. Bavilo mě to. Možná i proto, že jsem v žádné únikovce ještě nebyl. A teď zrovna přemýšlím, jestli po tomto filmu vůbec někdy do nějaké půjdu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som aj nad 4 hviezdou lebo je to v pasciach nápadité a nechýba tomu tempo. Naozaj som sa ani na chvíľu nenudil. Dokonca aj tá konšpiračná teória za tým mi celkom sadla..ale film nestavia na akejsi logickej a zmysluplnej myšlienke.. snaží sa byť len zábavný. Čo podľa môjho názoru ku funkčnosti diela ako takého nestačí. Pri druhom pozretí by som sa asi nudil. Dvojku si ale s radosťou pozriem. A hlavná černoška je cute. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zapůsobilo, i když opět jsem viděl hodně podobného a už od začátku je jasné že může přežít jeden nebo žáden, což je největší škoda. To že změníme způsob a úmrtí je sice pěkné ale někdy bych chtěl vidět že je i cesta aby přežily ostatní. Nápady na smrti skvělé, místnosti povedené a herci taky tak doufám že se třeba dočkáme i dvojky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)
  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama