Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 3

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (178)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od tohoto hororu jsem čekal daleko více a bohužel mě to zklamalo. Největší problém je v tom, že chybí zapamatovatelné scény, kvalitní vrah a to nejhorší napětí. Nefungují ani lekačky jelikož tady se není leknout čeho přitom se to vyloženě nabízelo pane bože vždyť je pekelný park. Samotný vrah též moc nepředvede a kromě prvních 2 vražd (toho kluka palicí a toho druhého tou injekcí do oka) není moc co chválit. Plusové body dám ještě za poslední scénu líbí se mě, že někdo nedělá z vrahů jen vraždící charisma, ale ukazuje i jejich rodiny a příbuzné. P.s. měsíc před premiérovou nového Halloweenu se zde objevuje scéna, která kopíruje scénu z něj (ten záchod) otázka je jestli je to pocta nebo si to vymyslely sami . 40 procent jinak doporučil bych to těm co s horory začínají a nechtějí něco vyloženě krvavého jako třeba Texaský Masakr. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Slušných slasherů je dnes už jako šafránu, tak tady trochu nadhodnotím. Jinak nic nového pod sluncem, geniální je ovšem celé prostředí a celá halloweenská párty, na kterou bych určitě šel. Ovšem kdyby tam nebyl ten týpek, který k některým návštěvníkům není úplně přátelský. Konec také nijak originální, ale neurazil jsem se. Dobře jsem se bavil a o to u takových filmů jde. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě : Ten park chci v Český Republice, do piče. Jako nejvíc bubu bych tam udělala přesnou repliku posranecký sněmovny, kdy by mě honil Babiš až na perfektní maketu Zemanova hradu, kde by na trůnu sedělo totálně vožralý prase. Ne fuckt takovej park hrůzy by byl pecka, sice jsem extrémně zbabělej tvor a několikrát bych se dosrala, ale chodila bych tam ráda. Každopádně díky filmu se mi potvrdilo, jak je dobré mít přítele, co se umí o holku postarat a ochránit jí. Vlítnout tenhle vychrtlej vrahoun v šilhavý masce na Alíka, byl by to poslední odvážnej čin v jeho životě a já bych mu pak nachcala na mrtvolu, jenže buddhožel, hlavní hrdinka a její kámošky maj kluky, co jsou možná hodní, ale co se ochrany týče naprosto a kolosálně k hovnu. Největší nemehlo byl ten, co balil tu naší pohlavní hrdinku. Levej jak šavle, nesmělej panic, koktající pako a utratit padesát dolarů a netrefit plechovku...to už si zasloužíte smrt. Ráda bych řekla, že umřel hrdinně a měl s vrahounem epickej souboj, kdy se obětoval a zachránil svou vyhulenou, ale...NE. Neudělal ani hovno, nezachránil ani píču a chcípnul jako naprostej tragéd, kterým buddhožel i byl. Sic hodnej tragéd, ale pořád tragéd. Soukmenovec nebyl o moc lepší a třetí do počtu...škoda mluvit. Taakže opět bomba pro feministky, co si mastěj píču když sledujou jak chlapi umíraj a slabé, křehké ženy nakopávají mnohem silnějším mužským vrahounům prdel. Gore o hovně, celkově píčovina ALE ten park je kurva dobře udělanej a zachraŇuje ten průser kolem alespoň k průjemnému hovnocení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hell fest:Park hrôzy som pozrel ako prvý z dvoch po sebe idúcich filmov v kine (druhým bol Venom, medzitým vyprážaný syr a príchod kamarátov) a musím povedať, že ma bavil viac. Jednak preto, že 9 ľudí v kinosále si prišlo naozaj vychutnať film a hlavne dvojica pekných slečien vedľa mňa zlepšila jeho atmosféru, keď počas príbehu od prekvapenia či vystrašenia vydali akési neidentifikovateľné zvuky. Takže zdá sa, že slasheru Hell fest sa podarilo časť publika aj vystrašiť a nám ostatným ponúkol film presne to, čo sme od neho očakávali - nezmyselné kroky postáv, záporného hrdinu v maske a koniec, ktorý sľubuje pokračovanie, samozrejme ak tomu budú zodpovedať celosvetové tržby. Napriek tvrdeniam českého samozvaného hororového experta má film svoje čaro a splnil očakávania tích filmových fanúšikov, ktorí vedia, že keď idú na film podobného štýlu nemajú byť ich očakávania príliš veľké. Rovnako je tomu aj s českou futbalovou reprezentáciou, nemôžete čakať, že v Trnave pri vzájomnom derby uvidíme z ich strany výkon hodný Španielska. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama