Reklama

Reklama

Stíny mezi námi

  • USA I Still See You (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desať rokov po obrovskej katastrofe sa Veronica (Bella Thorne) snaží žiť život ako normálna tínedžerka. Skutočnosť, že v jej meste sa neustále objavujú duchovia je už úplne normálna. Objavujú sa ako malé spomienky, ktoré nikomu neubližujú. Ale čo ak sa objaví duch, ktorý bude mať úplne iné ciele? (silentname)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Duchařina křížená s thrillerem o zavražděných dívkách zní dobře, technologicky pojatí duchové "vytvoření" nezdařeným experimentem a opakující ve smyčce stále jednu scénu zní také dobře a Bella Thorne s gotickým vzhledem vypadá velmi dobře, ale nějak to celé nefunguje. Duchové jsou všudypřítomné stíny minulosti, kterých si už nikdo nevšímá (pokud zrovna netrpí pocitem viny), středoškoláci vyšetřují sériového vraha od náhody k náhodě a nikdo se ničemu nediví. Žédné napětí, žádné lekačky, žádná atmosféra. Neurazí, ale nezaujme, čirý průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po nehodě v laboratoři se kdesi ve Státech přemnoží duchové, ale protože se jedná o pouhé projekce, jedná se o strašidla zcela neškodná. Když se jedno z nich začne chovat divně, rozhodne se dvojice studentů zjistit, co za tím je. Docela solidní nápad i ničím neurážející zpracování. Je pravda, že momenty, které by měly vystrašit, se zrovna dvakrát nepovedly a rozuzlení bylo avizované dřív, než by se slušelo. Ale jinak film celkem šlape, najde se tu pár neotřelých nápadů a bavila mě i ústřední dvojice ve složení Bella Thorne-Richard Harmon. Znovu se na to asi nepodívám, ale za ten čas to stálo. 60% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad zabitý tím, že je natočený jen pro teenagery, kvůli čemuž je pak příběh nablblý, trestuhodně nevyužitý, zbytečně romantický (a hlavní hrdinka musí aspoň trochu vypadat jako emo, že...) a celkem odhadnutelný. Taky je to strašně průměrně a dost nudně natočené, herecké výkony nejsou nic extra a mě osobně všechny postavy byly nesympatické. Tak jak se mi pak takový film má líbit, že... Bohužel jsem od toho já blbec čekal něco úplně jiného, než echt teen thriller-mysteriózní-horor-sci-fi. Nejvíc na tom stejně zamrzí ten promrhaný potenciál, kvůli kterému víc jak lepší 1* dát nemohu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Znáte to, někdo řekne prvních pár vět, zaujme vás a protože mluví o něčem co vás zajímá a dává to smysl, posečkáte a chcete si ten příběh vyslechnout celý. Jenže s každým dalším okamžikem zjišťujete, že to celé vypráví zbytečně zamotaně, ale hlavně...najednou to celé nejenže přestane být zajímavé, ale už to nedává smysl, protože to nemá dobře vymyšlené a každou další větou popírá, co říkal na začátku. To je v kostce příběh scénáře tohoto filmu. Sledujeme přízraky, jakési otisky, které ve smyčce vykonávají nějakou činnost. Samozřejmě bez vlivu na hmotný svět, takže pokud by se vám nějaký přízrak například rozhodl vykálet na rohož, uklízet to nebudete i přestože to vykonává každý den. Jenže v průběhu filmu se pravidla změní...protože scénárista měl v hlavě srdceryvnou pointečku. Takže vy po onom dříve nehmotném lejně nejen uklouznete, ale dokonce zjistíte, co před skonem přízrak obědval. A aby toho nebylo málo...tentokrát se tam nevydělá přízrak vašeho souseda, ale bude to třeba zmrzlinář. Úvod byl dobrý a Speerovi se dařilo udržovat vcelku slušnou atmosféru. Jenže od poloviny už to bylo díky zmiňovanému pascénáři poněkud úmorné. Naplno se rozjela spirála smyslnedávajícností, takže i kdyby se režisér, zvukaři a ostatní filmotepci spolu i s Thorne na hlavu stavěli...ne. Asi ani kdyby Speer zakomponoval do soundtracku třeba Du Hast od Rammsteinů...nejspíš by mě v bdělém stavu neudržel. Přechod z nudný do ultradebilní proběhl tak hladce, že ani nevím kdy přesně, ale vydrželo to až do poslední scény. A přesně tak si budu celý tento film pamatovat. Umím si ale představit, že by se tohoto námětu chopil Tim Burton, vyspravil by scénář a stvořil vysoce stylizovanou krimi romanťárnu, které by ta naivita až přiblblost, mohla i slušet. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Still See You" je v jadre podľa mňa celkom dobrým thrillerom. V prvom rade mám pocit, že prináša do sveta duchov trošku nový nápad. Alebo minimálne ja nemám pocit, že by som niekedy mohol byť vo svete, kde by ľudia mohli vidieť duchov na každom kroku, kde by ich sprevádzali počas dní, no ostali by len ako fragmenty spomienok. Možno sa mýlim, no pre mňa je to celkom originálny koncept. Takže to ma celkom navnadilo a bol som zvedavý, čo sa bude pod povrchom skrývať. Myslím si, že film má pár dobrých postáv a celkovo vie svoje nápady využiť celkom dobre. Kde by som však mal pocit, že by mohol byť silnejší je fakt, keby sa rozhodne viac na niektoré elementy sústrediť a možno mohol ísť trošku temnejšou cestou. Nechápte ma zle. Myslím si, že záverečné rozuzlenie nie je najhoršie, no neustále som z filmu mal pocit, akoby mal strach sa nás pokúsiť vydesiť nejako viac. Alebo keby nám viac dal možnosť byť medzi životom a smrťou. Tieto scénky pôsobia viac PG-13 než "R" a možno by to tomu filmu trošku pridalo. Aspoň podľa mňa. Bella Thorne je okey, no myslím si, že neponúka dokopy nič, čo by už vo filme neponúkla. Je perfektne fungujúcou herečkou, no občas mám pocit, že má problém predať svoju vlastnú osobnosť a urobiť zo seba niečo viac. Zloduch filmu je veľmi pochopiteľný. Nebudem prezrádzať viac o ňom, no je pravda, že má dobré dôvody na to, aby chcel svoje dosiahnuť. Celkovo je vo filme aj pár dobrých prekvapení a zavádzaní, no plne si človek uvedomuje, že niečo tam nehrá a snaží sa nejako rozlúštiť o čo ide. Len nie je to jednoduché. Preto sú tie rozuzlenia následne veľmi dobre spracované. Celkovo mám pocit, že je to film, ktorý by som osobne vedel odporúčať na pozretie. Aspoň raz. Možno som v minorite, ale nevadí. Ja som si sledovanie celkom užil. Hodnotenie: B ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Bella Thorne nosila během natáčení černou paruku. (ČSFD)
  • Natočeno podle knihy Daniela Waterse „Break my Heart 1,000 Times“. (Asmodin)

Reklama

Reklama