foto

Bella Thorne

  • nar. 8.10.1997 (19 let)
    Hollywood, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anabella Avery Thorne se narodila 8. října 1997 v Pembroke Pines na Floridě jako nejmladší ze čtyř dětí, které se dnes živí jako herci. Má italské, kubánské a irské předky. Od roku 2006 žije se svou rodinou v Kalifornii. V roce 2007 zemřel její otec při autonehodě. Ve druhé třídě jí lékaři diagnostikovali dyslexii, kterou se podařilo usilovným cvičením částečně odstranit (jak sama říká, četla vše včetně etiket na krabicích od cornflaků). Od dětství se objevovala v reklamách, její první fotografie vyšla v časopisu ve věku pěti týdnů.

Poprvé se objevila ve filmu BRATŘI JAK SE PATŘÍ z roku 2003 v malinké roli bezejmenné fanynky. Od té doby proplouvala štěky v televizních seriálech jako O.C. (2003) nebo VINCENTŮV SVĚT (2004). V roce 2008 se zviditelnila vedle Christiana Slatera v seriálu MY OWN WORST ENEMY, který byl ale po devíti epizodách ukončen. Pro Bellu to přesto znamenalo průlom v kariéře a první významnější roli, kterou hrála stabilně. V roce 2010 byla obsazena do čtvrté série seriálu VELKÁ LÁSKA z produkce HBO, hostovala v seriálu WIZARDS OF WAVERLY PLACE na Disney Channel a zahrála si i vedlejší roli v rodinném dramatu RASPBERRY MAGIC.

První hlavní roli získala v seriálu NA PARKET!, kde si zahrála jednu z hlavních postav jménem CeCe Jones a předvedla zde své taneční vlohy. Bella Thorne je dvojnásobnou držitelkou Young Artist Award za nejlepší výkon ve vedlejší roli v TV seriálu.

Genero

Herecká filmografie

Filmy

2018 Buttermilk Sky
The Death and Life of John F. Donovan
2017 Amityville: Probuzení
Midnight Sun
You Get Me
2016 Boo! A Madea Halloween
Keep Watching
Ratchet a Clank: Strážci galaxie
Shovel Buddies
2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
Big Sky
Dokonalé opojení (TV film)
The DUFF
2014 Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den
Dovolená za trest
Mostly Ghostly: Have You Met My Ghoulfriend
Phineas a Ferb: Noc oživlých lékárníků (TV film)
Sněhová královna 2
Taxidermist
2013 Frog Kingdom
Hurá na fotbal
2012 Ne/přátelé (TV film)
Zvonilka: Tajemství křídel
2010 Kouzelné maliny
One Wish
2009 Forget Me Not
Water Pills
2008 Blind Ambition
2007 Craw Lake
Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Seer, The
2005 Frigid
2003 Bratři jak se patří

TV seriály

2017 Famous in Love (TV seriál)
Leaving Los Angeles (E10)
Fifty Shades of Red (E09)
Crazy Scripted Love (E08)
další epizody (10)
2016 Scream (TV seriál)
When a Stranger Calls (S02E12)
2015 Scream (TV seriál)
The Dance (S01E09)
Hello, Emma. (S01E02)
Pilot (S01E01)
Tajný život K.C. (TV seriál)
2014 Red Band Society (TV seriál)
How Did We Get Here? (E09)
2010 Na parket! (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Otcovy hříchy (S04E05)
další epizody (5)
2009 Doktor Mozek (TV seriál)
In the Motherhood (TV seriál)
2008 My Own Worst Enemy (TV seriál)
Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Summer House (S02E07)
The Silence (S02E04)
The Family Lawyer (S02E02)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Chiavennasca (S01E04)
October Road (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2003 O.C. (TV seriál)

TV pořady

2017 Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2013 Radio Disney Music Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2011 Friends for Change Games (TV pořad)
KARtv (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace