Reklama

Reklama

Rány

  • Velká Británie Wounds (více)
Trailer 1

VOD (1)

Will (Armie Hammer) má poklidný život, půvabnou přítelkyni (Dakota Johnson), pracuje jako barman v příměstské čtvrti v klidném baru, kde se kromě občasných šarvátek hostů toho moc neděje. Vše se ale změní ve chvíli, kdy si jeden z hostů zapomene mobil. Série následujících události podněcuje Willovu zvědavost až na hranici, kdy si není jistý sám sebou. Je vše, co vidí, jen výsledek vlastní představivosti, nebo se svět skutečně zbláznil? Atmosféra a postupné vygradování příběhu dovoluje divákovi si na stejnou otázku odpovědět sám. (notozjano)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po bitke medzi zákazníkmi v podniku kde pracuje si barman so sebou vezme aj mobil ktorý tam zabudol jeden z hostí. Na telefón stále prichádzajú nové správy a tak neodolá a začne na ne odpovedať. Zistí, že správy su viac ako znepokojujúce rovnako ako fotografie ktoré v telefóne objaví...Vlažnejší úvod vystrieda stúpajúce napätie aby sme na záver dostali síce pekne natočené ale v podstate nezmyselné vysvetlenie. Potešil český dabing na Netflixe ale inak ide o podpriemerný horor. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Horor z podobného těsta jako Hereditary, leč vizuálně zdaleka ne tak ostrý a intenzivní. Má to hodně dobrou expozici, kdy jsem se cítil příjemně zaháčkovaný a byl jsem až dětsky netrpělivý, co bude dál. První hodina je co do atmosféričnosti a vykreslování hlavního hrdiny jako stále většího idiota skvostná a nemám k ní větších výtek. Poslední třetina je ve snaze přinést alespoň nějaký hardcorový gore výjev z hlediska scénáře zbytečně křečovitá a uspěchaná. Mohlo to klidně mít o půlhodiny déle s tím, že by se více rozpracovalo ústřední téma, které zcela otevřeně čerpá z tvorby H.P. Lovecrafta. Íránského tvůrce Babaka Anvariho nicméně určitě sledovat, třeba se z něj za čas vyklube druhý Ari Aster. ()

Reklama

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Příběh měl našlápnuto na zajímavou hororovou podívanou; to by ale nemohl být zasazen do naprosto nehororových podmínek. Ač mi herci v hlavních rolích nejdříve připadali sympatičtí, později jsem z nich měla pocit, jak kdyby zapomínali scénář. Jenže právě scénář byl katastrofou sám o sobě. Ten příběh by špatný nebyl, záhada k řešení byla dokonce i poměrně originální, ale působilo to, jako kdyby vlastně vůbec nešlo o ní, nýbrž o nefunkční vztah dvou hlavních postav, kteří se chovají jako idioti. Takže ještě před polovinou filmu se ptáme samy sebe, zda koukáme na opravdu bídně zpracované romantické drama, nebo vážně na horor. V obou případech se ale rozhodně nedá mluvit o kvalitě, takže je to vlastně jedno. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Není nad to spáchat občas kulturní hřích. To ani jinak nejde. Když je to s oblíbeným hercem v hlavní roli, dá se přimhouřit oko. Je to teda výplach, to se musí nechat, ale i přes plytký hororový námět se to dá. Samozřejmě díky Armiemu, který to slušně táhne sám. Dívá se na něho fakt pěkně. Je to sice povrchní hodnocení, ale jak říkám občas je to potřeba. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nanicovatá pocta bizarním a surrealistickým dílům Lynche a Cronenberga. A navíc s luxusním hereckým obsazením, které přišlo vniveč. Armie Hammer, Dakota Johnson a Zazie Beetz musely tedy valit bulvy, když se k nim dostal tenhle scénář o ničem. Většina filmu má paranormální háv, úspěšně se nic nevysvětluje a relativně poutavé je to pouze v první fázi, kdy barman objevuje zvrhlá tajemství nalezeného mobilu nejasného původu, co disponuje nekonečnou výdrží baterie. Jakmile je uklizen ze scény, už sledujeme jen sled tupých pitomin, které jsou znásobeny nesympatickým ztvárněním hlavního týpka. Babak Anvari se nepochopitelně zapletl se zvučnými hereckými jmény. Dakota Johnson byla vděčná, že mohla na place zůstat oblečená, čestnou výjimku tvoří ponoření do vany, kde je zabírána decentně od krku nahoru. Zazie Beetz je úplně neužitečná, hlavní hrdina ji zřejmě miluje, proč vlastně o něj ona nestojí je předmětem dohadů, sice se tahá s jiným, ovšem víc jsem z její pofidérní účasti nepochytil. Bar, byt válečného veterána a byt barmana mají tendenci působit atmosféricky.a tajuplně. Babak Anvari ovšem neměl záchvat kreativity, tudíž se zmůže jen na monotonní hrátky se šváby rozhozenými do prostoru, potažmo komicky děsí tunelovým portálem zobrazeným na notebooku. Anvari se ještě dlouho nezařadí k vyzrálým režisérům, jeho postupy jsou neúčinné a velmi průměrná je i jeho snaha působit znepokojivě až děsivě. Všichni herečtí účastníci jistě uznali svůj kolosální přehmat, když kývli na spolupráci s ním. Film vyloženě není nudný, v prvních fázích zaujme, následné rozklíčování a vyústění nahromaděných informací je však abnormálně nezajímavě a stupidně pojaté. Uznávám, potenciál to mělo, Anvari to zbabral. 5/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl na motivy knižní předlohy od Nathana Ballingruda – „The Visible Filth“. (Scaryman)
  • Produkcia filmu začala v apríli 2018 v New Orleans. (Scraffy)
  • V momentě, kdy přijde Will (Armie Hammer) domů, si sedne na pohovku a zapne hru na konzoli Playstation 3. Jedná se o hru „Bulletstorm“ z roku 2011 od vývojářů z People Can Fly. (sQelle)

Reklama

Reklama