Reklama

Reklama

Recenze (14)

silentname 

všechny recenze uživatele

"What Still Remains" ma v jadre akosi nebavilo. Alebo to upresním. Prvá polka filmu je podľa mňa relatívne zaujímavá. Spoznávame našu hlavnú hrdinku, jej rodinu, pomaly sa to niekam rozbieha a som zvedavý, čo sa bude diať ďalej. Film sa podľa mňa rozsype od stretnutia po smrti dvoch cudzincov. Väčšina toho, čo sa potom udeje sú pre mňa len klišé a slabé momentky filmu, ktoré akosi nevie predať. Je tu ešte jeden celkom okey twist, no aj tak si myslím, že je relatívne odhadnuteľný. A zvyšok je svet, kde máme proti sebe anarchistov proti kresťanskej sekte. A je to presne tak nalinajkované ako si myslíte, že to bude. V podstate jedinou skutočnou kvalitou filmu je pre mňa Lulu Antariksa, ktorá dala do tejto role úplne všetko. A časti, keď ju vidíme žiť v chate s chorou mamou sú pre mňa najzaujímavejšie v celom filme. A nech sa deje vo filme čokoľvek, tak stále tomu vie dať celkom veľa. Dohn Norwood je pre mňa dobrou voľbou, no osobne by som chcel, aby sme sa o ňom viac dozvedeli, prípadne mohol byť pre Annu väčšou spojkou. Každopádne zo sektárov je najlepšou postavou. A funguje dobre. Poďme si niečo povedať o Colinovi O´Donoghue. Myslím si, že je talentovaný herec, no táto postava je pre mňa absolútne otravná. Ale nie hneď. Preto sa to celé rozsypáva od scénky smrti dvoch cudzincov. Od toho momentu ho vidíme v inom svetle a zrazu všetko čo sa vytváralo je stratené. Osobne film neodporúčam. Je tam potenciál pre to, aby sa John Mendoza v budúcnosti ukázal ako šikovný režisér. Má však veľkú cestu pred sebou. Toto je len proste čistý priemer. Hodnotenie: C ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě působilo sympaticky to, že se Mendoza ve svém debutu neomezil jen na prosté cestování postapokalyptickým světem, ale celkem šikovně do toho zakomponoval náboženskou sektu. ne že by v tomto ohledu přišel s něím inovativním, ale na mě to působilo sympaticky. Co se akce týče, tak tak nebyla bůhvíjaká, ale nutno dodat, že o té to zase moc není. Herecky fajn a celkem mile překvapila neznámá Lulu Antarkisa v hlavní roli. Mínusem je, že na dané stopáži je až moc hluchcých míst, které nejdou přehlédnout a i když jde o prvotinu, ani odpustit. Nicméně potenciál tu je, tak snad to příště bude lepší. 55% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky post-apokalyptických snímků celkem fajn osvěžující Debut. 19 letá hlavní hrdinka po smrti své matky žije osamocena ve své chatě, vše se však změní, když zaklepe na dveře neznámý cestující, který ji nabídne přístřeší ve své komunitě, která je velmi nábožensky založená. Film hezky kombinuje postapo žánr a fanatickou náboženskou sektu. Je to hezky natočené, slušně zahrané, akce sice není tolik, ale je koukatelná a napínavá. Já se bavil, podobné nezávislé žánrovky můžu. 65% ()

r6AndrEw 

všechny recenze uživatele

Prvne jsem netusil, ze je to nizkorozpoctovka. Ovsem brzy to doslo i me. To by nevadilo, casto takove filmy vyhravaji pribehem. Ne vsak tento. At se snazim sebevic najit neco pozitivniho, co bych vyzdvihl, nemohu na nic prijit. Ma to pribeh nepribeh, neco se tam deje, nedeje, postapo zanr to videlo jen z dalky.. To se radeji podivejte na Monsters, take nizkorozpocet, spis scifi, ale vtahne to mnohem vice. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Svět je zničen nemocí a Anna zůstala po smrti své rodiny sama. Potká Petra, který je také sám a snaží se zoufale zvýšit své šance na přežití. Když Anně Petr nabízí , aby s ní zůstala, musí se rozhodnout ,jestli mu bude důvěřovat. Výborné obsazení - Mimi Rogers, Dohn Norwood a Jeff Kober. Spíše než o postapokaliptický thriller jde o o charakterové drama odpovídající na palčivé otázky života. Je to statečný pokus natočit v tomto žánru něco jiného a to si zaslouží ocenění. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama