Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (584)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom uchádzajúca rozprávka s osviežujúcim námetom, ktorý by som chcel vidieť sfilmovaným Disneym v animovanej podobe pri maximálnom kreatívnom vytržení štúdia. Konkrétne prevedenie Kubíka a spol. kolísa medzi poctivým remeslom a miestami veľmi slušne povedané "lokálnou" produkciou s mizerným strihom, parochňami, efektami, či fakt otrasnými postsynchronmi. Netypicky krásna Natalia Germani je zaujímavá voľba princeznej. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, prvních asi dvacet minut jsem zařadila tenhle film mezi plejádu udýchaných, nedomrlých českých pohádek posledních dvaceti (!) let (s pár výjimkami). Ale jakmile začne působit kletba a princezna Ellena začne po vzoru Na hromnice o den více prožívat znovu a znovu ten samý den, film nabere obrátky a začne si s tropou opakování děje krásně hrát. Jako opravdu jsem si nemyslela, že v české pohádce někdy uslyším vypalovačku Little Less Conversation, aniž by to bylo výsostně trapné. Ale Petr Kubík i přes své mládí ukázal skvělé režisérské schopnosti. Umí šikovně udělat vtipnou i efektní montáž (na mysl třeba přijde scéna, s písničkou, která podbarvuje zhoubu království, nebo montáž, kdy se Ellena snaží, aby se do ní zamiloval princ Jan tak, že udělá všechno naprosto perfektně). Umí dokonce i hlubší emocionální momenty - vtipné i dojemné jsou chvíle, kdy u "Ucha" princezna doluje ze svých společníků, co chtějí slyšet. No a pak tu máme samotné hezké a sympatické mladé herce (netradiční Germani, roztomilá Křenková, Lambora s jeho luxusním hárem a pohádkovým ksichtíkem). Co nevyšlo, tak to je motivace hlavní záporačky, trochu moc záběru na dva hlavní hrady a nevyužití zkušených herců typu Dejdar, Revai nebo Zach. I tak ale velká poklona Kubíkovi, že se od tradičních českých pohádek odklonil k fantasy a taky od věčného shazování včeho mnohdy až trapným humorem. 70 % (PS: Pro připravovaný druhý díl bych se přiklonila spíš ke slovanské fantasy typu Zaklínače, oni ti druidi a černošští čarodějobijci zkrátka v českém prostředí působí jak pěst na oko.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těžko se připojím k jásání, že jde o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Polepšování (Pyšné) princezny už tady bylo, opisujeme (i ze zahraničí) ale mnohem mnohem víc. Temná kletba (čarodějnice Murien), která může zničit celé království, se má projevit v den dvacátých narozenin princezny Elleny. Jenže jakmile se má kletba konečně naplnit, znovu je tu narozeninový den. A ten se opakuje stále dokola. Nikdo kromě ní si nic nepamatuje. A vlastně ani já už si toho moc nepamatuju. Snad jen přepálenou délku, drhnoucí scény, rozhodně bych přidal i (aspoň nějaký) humor a nápaditost. Tradičně potěšila Eliška Křenková, povedla se sexy čarodějnice Simony Zmrzlé, Brambora ať raději zůstane na televizní obrazovce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov ║Tržby Celosvetovo $361,028▐ Ajáj, tak toto je ale strašná vykrádačka, všetkého všemožného (od Avengerov až po Pottera), o nejaký ten originálny motív sa to ani len neoprieme. Na vrch sa len prikladá ten suchý herecký prejav, ktorý je priam až odpudivý, nejaké sympatie sa len ťažko nájdu k postavám. Posledné roky chrlia podobné dejové schémy, kde ste zakliaty v čase a to v rôznych žánroch (minimálne ma napdá Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie) a vedia to patrične aj využiť ale to tu proste nefunguje, je to kostrbato podané. Dopozeral som to ale z veľkými sebazaprením. /20%/ ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Premiérové uvedení pohádky na televizní stanici Prima si nenechalo ujít více než 916 tis. diváků starších 15 let (podíl 23,62 %). (rublik05)
  • Roli princezny Elleny získala slovenská herečka Natalia Germani. „Jsem poprvé v roli princezny. Pro mě je zajímavé, že to není klasická pyšná princezna. Postavy jsou normální lidé, nejsou to karikatury. Stýkají se s normálním problémy, tedy až na ty fantasy prvky. A snaží se vše řešit lidskou cestou,” řekla. (SONY_)
  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama