foto

Veronika Freimanová

  • nar. 24.9.1955 (60 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Veronika Freimanová se narodila v roce 1955. Jako dítě navštěvovala hodiny baletu, hrála ve filmu a TV (Studio Kamarád). Při studiu Státní konzervatoře již hostovala v Činoherním klubu, kde později byla v angažmá. Přes dětské role a role princezen - O CHUDÉM KRÁLOVSTVÍČKU, PTÁK OHNIVÁK - se do širšího podvědomí zapsala rolí učitelky Hanky ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI. V dalších letech se objevila v několika inscenacích, seriálech a filmech. Vyzkoušela i roli moderátorky, a to především zábavních a kulturních pořadů.

Veronika Freimanová je v současnosti na vrcholu své kariery, úspěšně účinkuje v Divadle U hasičů a také v Divadle bez zábradlí. Na plátnech kin se objevila v rolích maminek v teenagerovských komediích SNOWBOARĎÁCI a RAFŤÁCI. Starostku Vítovou hraje v seriálu HRABĚNKY pod režijní taktovkou svého manžela, kameramana a režiséra (držitel čtyř Českých lvů) Jaroslava Brabce. Je matkou dvou dcer, Terezy a Markéty.

Veroniku můžete spatřit na divadelních prknech, na plátnech kin a televizních obrazovkách, mimo pracovní činost se stala patronkou Linky proti rakovině prsou kosmetické značky Avon a je patronkou občanského sdružení Luka, jehož cílem je plnohodnotné včlenění handicapovaných do společnosti.

Petr "contrastic" Kubíček

Herecká filmografie

2015 Korunní princ (TV film)
Lovci a oběti
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
2014 Jakub a jeho pán (divadelní záznam)
První republika (TV seriál)
2013 Nepravděpodobná romance
Nevinné lži (TV seriál)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
Prstýnek (studentský film)
Stín smrtihlava (TV film)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Mezi nimi
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
Zázraky života (TV seriál)
2009 O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Hrobník (TV film)
Sněženky a machři po 25 letech
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
Hraběnky (TV seriál)
Světla pasáže (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2006 O Šípkové Růžence (TV film)
Rafťáci
Šťastní sebevrazi (TV film)
100 + 1 princezna (TV film)
2005 Náves (TV seriál)
Snowboarďáci (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Nadměrné maličkosti: Nehoda (TV film)
Náměstíčko (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Snowboarďáci
2003 Kobova garáž (TV film)
Probuzená skála (TV film)
Stín viny (TV film)
2001 Ideální manžel (TV film)
O víle Arnoštce (TV film)
2000 Gambit (TV film)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
Žena z druhé ruky (TV film)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Cesta do Paříže (TV film)
Lakomec (TV film)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Kolja
1995 Holčičky na život a na smrt
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
1994 Báječný víkend (TV film)
1993 Krvavý román
Kryštof a Kristina (TV film)
1992 Dva z nás (TV film)
Gudrun
Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
Tvář za sklem (TV film)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Lorna a Ted (TV film)
Nepoužitelný Max (TV film)
Pofoukej mi jahody (TV film)
Svědkyně (TV film)
Zálety koňského handlíře (TV film)
Žebrácká opera
1989 Bludiště (TV film)
Divoká srdce
Fubu (TV film)
Na letním bytě (TV film)
Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
1988 Bludiště cest (TV film)
Nefňukej, veverko!
Ten zázračný dotek lásky (TV film)
Veverka a kouzelná mušle
1986 Domácí lékař (TV film)
Hříšný Václav (TV film)
Můj obchod se psy (TV film)
1985 O chamtivém strašidle (TV film)
O Rozárce a zakletém králi (TV film)
Perly a růže (TV film)
Putování za měsíční nitkou (TV film)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Spící princ (TV film)
1984 ...a zase ta Lucie!
Čertův švagr (TV film)
Lucie, postrach ulice
Rubikova kostka (TV film)
Slané pohádky (TV seriál)
Tři princezny tanečnice (TV film)
1983 Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka (TV film)
Píseň o plané růži (TV film)
Vnitřní zrak (TV film)
Vzpurní svědkové (TV film)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Od vraždy jenom krok ke lži
Potrhlá Andula (TV film)
Sněženky a machři
Vinobraní
1981 Skleněný dům
Tři v tom (divadelní záznam)
V zámku a podzámčí (TV film)
1980 Jen si tak trochu písknout
Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)
O Ptáku Ohniváku (TV film)
Pohádka z šafránové louky (TV film)
Půl domu bez ženicha
1979 O chudém královstvíčku (TV film)
1978 Julie pod balkonem (TV film)
Šaty po tetě (TV film)
1977 Šestapadesát neomluvených hodin
1973 Kamarádi (TV seriál)
Láska

Dokumentární

2011 Příběhy slavných: Ten, který skákal přes kaluže (TV film)
2009 Film o seriálu: Vyprávěj (TV film)
2006 Film o filmu: Rafťáci (TV film)

TV pořady

2013 Exkluziv! (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Tajemství rodu (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Vyprávěj - O čem jsme nevyprávěli (TV pořad)
2010 Český lev 2009 (TV pořad)
Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace