Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Štýlovka, tento film brnká hlavne na strunu dieťaťa v nás, roztomilú naivitu bizarných "poviedok"(aj keď sa rafinovane nejedná o poviedkový film), aké sme radi čítali, a hlavne aj písali, pokukuje po komiksoch, jesennej Halloweenskej atmosfére a popritom si udržiava fantastický vizuál. Miestami síce vidno tlaky na komerčnosť populárnych duchárskych kúskov, no za srdce na pravom mieste tú piatu hviezdu dám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sympatický teenagerský horrůrek (nesnáším zdrobněliny, ale označení "horror" mi k němu fakt nepasuje), se sympatickým obsazením, s klidnou pečlivou kamerou (jak to mám rád) a povedenou výpravou z konce amerických maloměstských šedesátek, což mi bohatě stačí na to, abych jednoznačně zaokrouhlil hodnocení nahoru. Příběh ničím neohromí ani nepřekvapí, strašidelná kniha a pomstychtivý duch atd atd, ale líbilo se mi to a bavilo mě to a o to přece jde. Nejvíc zapamatováníhodný je asi zlověstný strašák v kukuřici oblezlý brouky. A tehdejší neexistenci mobilních telefonů scénárista chytře vyřešil amatérskými vysílačkami a já si vzpomněl, jak s nimi o ca 20let později jeden spolužák na základce machroval ve třídě, když mu je jeho strýc přivezl ze západu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stories hurt, stories heal. This one hurts.. Øvredal pod dozorem zisku chtivých producentů vydlabal svou Jack-o'-lantern. Sezónní, dutou věc, která vystraší možná žáky prvního stupně ZŠ. Tradiční atrakci, co chvíli zahoří, než navždy zhasne a nenávratně zamíří k hnilobě. Čím víc se tady cpalo sedmdesátkových rekvizit, tím víc jsem se cítil jako uprostřed iluzorního světa. Chybí nadhled a herecký talent, přebývá kreativní nouze. Náznak „co kdyby z toho káplo“ pokračování byl stejně troufalý, jako soutěžit s Jangly Manem v prostných, nicméně vypadá to, že káplo. Není se co divit, takhle to teď chodí. Není důležité, co prodáváš, ale jak to prodáš.. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Utahané 2.5*. Nejlepší je zde jednoznačně expozice a dobová atmosféra, čímž ale výčet pozitiv skutečně končí. Dokud se „objevuje“ a nezačnou se vyprávět příběhy, tak se to ze zmíněných důvodů celkem dá. Celkově je to ale strašně rutinní záležitost, která nenabízí vůbec nic nového a která bohužel není ani dostatečně děsivá a ani dostatečně humorná. Vlastně mi to celé přišlo, jako bych jedl tři dny starý chleba s máslem. Dá se to, nakonec to sníte (když doma nic jiného nemáte), ale mnohem radši byste si dali něco čerstvého a výživnějšího. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nápaditá hororová jednohubka, která ale bohužel v budování atmosféry či v množství intenzivnějších scén končí trestuhodně na půl cesty. Scary Stories to Tell in the Dark tedy zaujme pouze nápaditým designem příšer a sympatickými hlavními postavami. A to je v i rámci tohoto žánru na nějaký dobrý počin vážně hodně málo. Škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Podľa filmu Sarah (Kathleen Pollard) zomrela v druhej polovici 19. storočia. Pri prezeraní archívnych záznamov odznie informácia, že na ňu bola použitá liečba elektrošokom. Elektrošoky ale prvýkrát na ľuďoch aplikoval až v roku 1937 taliansky lekár Ugo Cerletti. (Johnny.ARN)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama