foto

Gil Bellows

  • nar. 28.6.1967 (50 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Charizmatický a sympatický Gil Bellows pochází z kanadského Vancouveru, kde se narodil v roce 1967. Po studiu na American Academy of Dramatic Arts v Los Angeles se stal divadelním a filmovým hercem v New Yorku. Poprvé na sebe upoutal pozornost postavou vězně Tommyho ve skvělém zpracování románu Stephena Kinga VYKOUPENÍ Z VĚZNICE SHAWSHANK, kde si zahrál po boku Tima Robbinse a Morgana Freemana. Zajímavostí jistě je, že roli, kterou v tomto filmu Gil ztvárnil, odmítl samotný Brad Pitt, který byl zaneprázdněn natáčením filmu Legenda o vášni.

Po rolích ve filmech RAPSODIE V MIAMI, STŘÍBRNÁ PLÁŽ, ZKOUŠKA OHNĚM a ZAMILOVANÁ ČARODĚJKA přišel seriál ALLY MCBEALOVÁ, ve kterém se Gil Bellows zapsal do podvědomí diváků postavou sympatického Billyho Thomase. Díky této roli se stal opravdu známým a nastartoval tak dráhu oblíbeného herce filmů i seriálů. Z filmů, kde se tento charizmatický herec objevil, bychom mohli jmenovat JIDÁŠŮV POLIBEK, PĚKNÁ MRCHA (kde si zahrál se Sharon Stone, jeho velkou platonickou láskou), OTEVŘENÉ OČI (s Jeffem Danielsem),PRONÁSLEDOVANÝ, PAN ROSNIČKA (po boku Nicolase Cage), KEEP YOUR DISTANCE a mnoho dalších spíše televizních filmů. Svými rolemi obdařil také seriály V TAJNÝCH SLUŽBÁCH, ZÓNA SOUMRAKU a TERMINAL CITY.

Gilovo nadšení pro film se neprojevuje jen v jeho hereckých výkonech ve filmu, ale i v organizování mezinárodního filmového festivalu Cygnus, jehož první ročník se uskutečnil v roce 1999. S manželkou herečkou Ryou Kihlstedt, se kterou se seznámil v roce 1991 při práci na Williamstown Theatre Festivalu, má Gil dvě děti (dcera Ava Emmanuelle Bellows a syn Giovanni Bellows). Po boku své ženy se Gil objevil ve filmech SAY YOU'LL BE MINE a BYTOST Z HLUBIN.

Honza "rodo" Roth

Herecká filmografie

Filmy

2017 ADDicted
Shadow Hill
2016 Dead Draw
She Has a Name
The Bequest
2015 Girl on the Edge
Life on the Line
Weepah Way for Now
2014 Leading Lady
Smrt čmuchala
Visitors, The
Volání
2013 Kyberválka (TV film)
Louis Cyr
Mad Ship
Nemocnice Parkland
Three Days in Havana
2012 Dům na konci ulice
The Samaritan
2011 Girl Walks Into a Bar
Když byla Dolly Parton má matka
Maiden Danced to Death, The
Trading Christmas (TV film)
2010 A Night for Dying Tigers
Dcera jako rukojmí
Goblin (TV film)
Odpočítávání
2008 bgFATLdy
Bitva o Passchendaele
Infected (TV film)
Kill Kill Faster Faster
Povýšení
Toronto Stories
24 hodin: Vykoupení (TV film)
2006 Poslední dny planety Země (TV film)
2005 Keep Your Distance
Pan Rosnička
2004 Cooking Lessons (TV film)
How's My Driving
Hvězda
Medvídek Winnie (TV film)
Nájemný vrah to zařídí
Pronásledovaný
2003 Fast Food High
Spiknutí
1st to Die (TV film)
2002 Druhá řada (TV film)
Propusťte Brandleyho (TV film)
2001 Bytost z hlubin (TV film)
V tajných službách (TV film)
2000 Mrcha
Odvážná láska (TV film)
Otevřené oči
1999 McBeal Appeal (TV film)
Say You'll Be Mine
1998 Jidášův polibek
1997 Dinner at Fred's
Sněhurka - Příběh hrůzy
The Assistant
White Lies
Zamilovaná čarodějka
1996 Radiant City (TV film)
Zkouška ohněm
1995 Black Day Blue Night
Rapsodie v Miami
Stříbrná pláž (TV film)
1994 Láska a pětačtyřicítka
Vykoupení z věznice Shawshank
1988 First Season, The

TV seriály

2017 Patriot (TV seriál)
Dead Serious Rick (S01E10)
Dick Cheney (S01E09)
L'Affaire Contre John Lakeman (S01E08)
další epizody (9)
2016 Eyewitness (TV seriál)
Mother's Day (S01E10)
Savior Unknown (S01E09)
The Larsons' Dog (S01E08)
další epizody (10)
11.22.63 (TV seriál)
The Day in Question (E08)
Happy Birthday, Lee Harvey Oswald (E06)
2015 Patriot (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2014 Vesmírná loď Ascension (TV seriál)
Falling Skies (TV seriál)
Mind Wars (S04E05)
2012 Šéf (TV seriál)
True Enough (S02E10)
Clinch (S02E09)
2010 Strážce spravedlnosti (TV seriál)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
2008 Uklízeč (TV seriál)
2005 Terminal City (TV seriál)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
1999 Ally (TV seriál)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Báječné časy (S01E23)
Opět sama (S01E22)
Přátelé (S01E21)
další epizody (12)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Stříbrné zvonky (S01E11)
Buď světu andělem (S01E10)
Drsný vtip (S01E09)
další epizody (11)
1992 Going to Extremes (TV seriál)

Dokumentární

2014 Borderland (TV seriál) - vyp.
1996 Al Pacino - Richard III.

TV pořady

1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Three Days in Havana

TV seriály

2015 Patriot (TV seriál)
Pilot (S01E01)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Three Days in Havana

TV pořady

2003 Night of Too Many Stars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace