Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 2

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (293)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, a to ještě stěží. Od režiséra Tajemství smrti slečny Neznámé jsem čekal rozhodně více, obzvlášť když na něj dohlížel Guillermo del Toro. A začátek byl dost slibný - moje oblíbená Donovanova píseň Season of the Witch, neokoukaní a příjemně všední mladí hrdinové, nadsázka, výprava do strašidelného domu. Jenže pak se to zvrtlo. Jednotlivé duchařské historky jsou dost předvídatelné a chybí jim napětí či (snad s výjimkou té první) překvapení, lekačky jsou doslova na jedno brdo, scénář nemá logiku, ale dělá, že ji má, a hlavně... Hlavně se postavy střídavě chovají jako géniové (záhady řeší obratem, ihned vědí, že se mají podívat pod postel) a jako idioti. Působilo to na mě jako trochu výpravnější TV film, případně vzhledem ke konci jako pilotní díl seriálu. Nic moc.____P.S. České titulky se drží kvality filmu, když v jednu chvíli čteme "Blbci! Už je devět hodin!" místo správného "Blbci na devíti hodinách!" nebo když se o policejním náčelníkovi (chief) mluví jako o "šéfovi". ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Noční můry z temnot mi v určitých momentech připomínaly Propad do temnot a Husí kůži, kde se příběhově pracovalo též s "urban legend", pomstou a "nebezpečnými příběhy z knih". Líbil se mi vzhled monster, byť bychom u Guillerma del Tora, který se na filmu podílel, našli "poetičtěji" vytvořené potvůrky. Též chválím výběr lokací a výpravu, ať už šlo červeně stylizovanou nemocnici, strašidelný dům, nebo kukuřičné pole (které působí děsivě i za bílého dne). Noční můry z temnot nepřekypují (naštěstí pro mě) množstvím lekaček a hektolitry krve, spíše nabízí pár atmosféricky nepříjemných scén a ve výsledku lehce nadprůměrný příběh o tom, že "příběhy ubližují, ale i léčí". Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Slibuji, že si příště přečtu poněkud důkladněji obsah a prošmejdím galerii, než se rozhodnu pustit si pořádný děsivý dušičkový horor. Tohle byl jen a pouze děsný dušičkový "horor", a ty úvozovky pořádně zdůrazňuji. Zřejmě mě mělo varovat už to, že je tento snímek přístupný už od 13 let. Od toho se ostatně všechno odvíjí. Jednotlivé pohádkové příběhy jsou těžce debilní a jednotlivé příšerky působí těžce směšným dojmem. Vždy se nějakým obřím zázrakem tvůrcům podaří načrtnout potenciálně zajímavou atmosféru, kterou ovšem následně úplně zbytečně pohřbí a nikdy nedotánou alespoň do lehce strašidelného konce. I když stopáž není nepřátelská, tak pocitově máte dojem, že tahle píčovina nikdy nenabere konce. Herecké obsazení tvoří naprosté dno herecké společnosti, nebýt zúčastnění pod zákonem, tak by nejeden nabral dojmu, že se do svých rolí museli zákonitě prokouřit, a to včetně té mužské poloviny. Vůbec se mi nechce věřit, že stejný režisér má na kontě naprosto dokonalý atmosférický horor The Autopsy of Jane Doe. Naprostá ztráta času a tohle záměrné strašení na půl plynu si nenajde své diváky ani mezi retardovanou omladinou. Závěrečné rozuzlení spojené s totálně kreténskou promluvou do duše od 15letého parchanta a následné zbavení se hlavního nasraného ducha napsáním několika řádků píčovin do knížky plné píčovin, poté shledávám jedním z nejzpičenějších momentů, jaké jsem za svůj filmově košatý život doposud viděl. A to jsem viděl i takové "perly" jako třeba kompletně celé Stmívání. Něco tak debilního mohla vymyslet jen scénáristická ultra píča bez jakéhokoli náznaku talentu, čímž se v mých očích registrovaní partneři Hagemani zařadili na přední místa mého filmového blacklistu, kam si zaznamenávám čuráky, od nichž už si nepřeji za žádných okolností nikdy nic vidět. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Z pátky k táborovým ohňům, zpátky k povídkám před spaním, z pátky k původním hrůzám a děsům, kterými se divák kdysi nechal děsit, zpátky k Příběhům ze záhrobí !!! Nebo k Creepshow 1+2, kde se najdou i právě některé děsivé povídky, které patří do tohohle filmového vesmíru a tam byli zpracovány. A musím uznat, že tenhle hororový film, mně příjemně překvapil, ano najdou se tady klasické hororové klišé, ale film to zase vynahrazuje jinými věcmi. Jako třeba fajn parta školáků, až na jednoho tedy, ten si svůj vlastní příběh zasloužil, tak sou super, sice mezi nimi neni žádná velká chemie, což je škoda, ale jinak sou super. A víte co je ještě super, monstra, bubáci a taky pavouci, až na Sarah Bellows která je taková nic moc, ale ten zbytek je prostě parádní. A ano film je PG-13 a opět se plašilo, že to nebude hororové protože tam nebude krev a gore, (smrtící logika) tak je to sakra hororové, lekaček sice neni moc, za což sem rád, ale ve třech případech, ze čtyř to bylo pěkně nechutné a drsné. Jedno úmrtí je mimo kameru a ta úmrtnost tady neni nijak velká, ale to je asi tak vše co by se dalo vyčíst, zbytek je parádní.Takže velice silné čtyři, moc nechybělo a mohla tam být pátá. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zadanie bolo myslím splnené na plný počet bodov. Horor pre staršie deti? Halloweenská historka zložená z viacerých navzájom spojených? Absencia zbytočných odbočiek a zdržovačiek? Dobre a hlavne vhodne pôsobiace digitálne triky? Neblbé herecké výkony? Všetko by sme mali. Pre dospelých poslúži ako netrapná oddychovka a na halloweenský večer ako fajn votvírák. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Podľa filmu Sarah (Kathleen Pollard) zomrela v druhej polovici 19. storočia. Pri prezeraní archívnych záznamov odznie informácia, že na ňu bola použitá liečba elektrošokom. Elektrošoky ale prvýkrát na ľuďoch aplikoval až v roku 1937 taliansky lekár Ugo Cerletti. (Johnny.ARN)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno