Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Venku je na nule. Stejně tak jako sympatie k jakékoliv postavě v seriálu. Nevím jenom jestli je to tím, že jsem myšlenkově spal z té nudy, která nastala během celého seriálu. Je docela škoda, že toto bude můj první a zatím jediný komentář tady. Zrovna takový negativní, subjektivní a nasraný. Většinou máte v seriálu nebo obecně v jakémkoliv díle nějakou kladnou postavu. Tady ne. Jak říkám, nevím jestli jsem ji přehlédl v té změti klubka idiotů a nebo je to kvůli tomu, že tam fakt žádný nebyl, ale bylo v celku těžké si myslet o tomto počinu něco dobrého, když je to jenom o tom jak jedna postava rozdává pseudo-HIV na všechny strany a její mysl se mění jak vítr vane, pak je tu naivní debílek, jeho brácha, který dělá loupeže na úrovni mentálně nedostačivého typu a tak dále a tak dále. Tuna kravin pro nic. Chápu, že asi tyto VKV pro dnešní mládež v lepším pozlátku asi někoho zaujmou, ale pro mne to byla jenom genocida mozkových buněk. Druhá série nechť zde bude, ale mne obejde jako vysokoškolské zaměření matematické. Sbohem, Armáno. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Elite je v některých jednotlivostech nejistý, skoro až slabý, ale jako komplex, narativně i charakterově, může konkurovat těm nejlepším (a nejdražším) seriálům současnosti. Španělsko zkrátka boří mýty o nedostižnosti americké hybridní tvorby, a třebaže Elite má řadu hluchých momentů, vyvíjí se pomalu (na vkus mnohých až příliš pomalu) a může mu čas od času chybět dynamika, vyvažuje tyto nedostatky pestrými charaktery, dobovým a velmi inteligentním scénářem a uměním pracovat s emocemi. Díky tomu mu dokážu odpustit i nedostatek odvahy šokovat ve finálních rozuzlení. Zatím dobrá práce. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo bohužel zklamání, nevtáhlo mě to, neměl jsem komu držet palce, a ve výsledku mě to nudilo. Napadají mě slova jako bezradost, přeplácanost... Body plus za queer linku (dos madres!), i když ani ta se nevyhne zbytečným berličkám typu nemoc... Zvládnul jsem dvě série a ano, ta druhá je ještě slabší. Vyjímečně musím pochválit trailer, který jsem si expost pustil. Kdybych si ho pustil rovnou, mohl jsem si ušetřit dost času. Klidně si trailer pusťte a když vás nadchne, Elite je pro vás. Ze španělských seriálů mě typově mnohem víc bavil Merlí, z dalších pak dneska už klasická Sex Education, případně švédský Young Royals, nebo ano, i česká TBH. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama