Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (423)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl v prvních dvou sérií nadšený, tak při koukání poslední série jsem musel snížit hodnocení. Tohle je prostě humus. Přehlídka všemožných zrůd a úchylů a fobii. A místo, aby se to léčilo tak se jim ve všem ustupuje a nedivím se že ten svět je tak zmagořený, takhle to prostě nejde. A ani rodiče nedělají nic a to je to nejsmutnější. Ještě že tady zatím tak v prdeli nejsme. Humor se skoro vytrácí a je to jen sentimentální blábol. Ještě že už to skončilo. Kdo je normální je vlastně špatný a v menšině. Příklad jak zničit skvělý seriál. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto výjimečný a ojedinělý britský seriál. Mohu mu zazlívat snad jenom fakt, že studenti a studentky nenosí školní uniformu (jasné cílení na americké a kanadské publikum), ale jinak jde o úžasný počin, který si zaslouží naši pozornost. Seriálu sice hodně pomohlo výborné producentské zázemí Netflixu, ale bylo by chybou nezmínit silnou tvůrčí skupinu vedenou většinou ženským týmem v čele s Laurie Nunn. Ženský pohled je tu velmi důležitý a díky tomu lze hovořit o seriálu, který je v sexuálních otázkách a tématech velmi otevřený (skvělá práce s natáčením sexuálních scén), ale danou problematiku nijak nebulvarizuje a přistupuje k ní velmi citlivě. Jakkoli je Sex Education dosti humorným seriálem, nevyhýbá se dojemným momentům a silným emocím, naopak - a je to jen dobře - postrádá patos, který by tu byl jenom na škodu. Je to naprosto ideální kombinace všeho, co lze očekávat od kvalitního britského seriálu. Technická stránka je bez debat špičková, ale to je u podobných produkcí běžné. Cením si hlavně výborné kamery, fantastického soundtracku a citlivé režie všech režiérek a režisérů. Herecké výkony jsou skvostné a nemá smysl někoho úplně vyzdvihovat. Sex Education je úžasná podívaná. Neskrývá své jasně progresivní a idealistické vyznění, naopak se k němu hlásí u všech dosavadních epizod. Kvituji to s velkým povděkem, protože sám jsem jasnou cílovkou. Jsem za Sex Education moc rád. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by si skutečně žádný teenager neměl nechat ujít, protože lepší záležitost pro svojí cílovou skupinu bude hledat dost těžko, a to jak v současně vysílané seriálové tvorbě, tak i v té starší. Pokud bych Sex Education sledoval jako puberťák, patrně by se pro mě stal okamžitě kultem, a to ne ani tak z toho důvodu, že by byl pozérsky kůl a lezl do zadku všem aktuálním teen trendům, ale protože je zkrátka zatraceně dobře napsaný a skvěle (myšleno: vhodně) obsazený. Název je celkem zavádějící, protože primárním obsahem seriálu je (ne)naplněná romantika dvou ústředních postav a vztahy těch ostatních, ale to neznamená, že není sexuálně explicitní (Viditelná frnda v seriálu? Nevídané), kdy hned úvodní scéna pilotu, ve které se natřásají perfektní kozy Aimee Lou Wood, diváka donutí upustit páru zataháním za límec. Pokud jste nesmělý patnáctiletý panic nebo nesmělá patnáctiletá panna (já vím, sci-fi), pak skrze dvacetileté herce hrající puberťáky dostanete báječně pozitivní svět, ve kterém stále svítí ostré slunce, vše je zalité barvami, občas i péry, a ve kterém se ohledně vlastních sexuálních otázek a dilemat nedovíte prakticky nic užitečného, ale bude vás to zatraceně bavit. 90 % ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó.. i po druhé sezóně s přehledem za silné 4.. Je sice fakt, že nekonečné udržování napětí mezi několika postavami (především samozřejmě mezi Oisem a Maeve) je už poněkud umělé a především frustrující.. a, že pár "výchovných"motivů se nepodařilo podat úplně čistě... Ale SE pořád stojí především na brilantně napsaných a mezi sebou namixovaných charakterech. Dalo by se říct, že tady není postava která by působila jako vata nebo se výrazněji svým charakterem překrývala s jinou. Taky chválím, že konečně někdo pracuje s homosexualitou jako s motivem který (už) prostě není téma.. Trošku doufám, že by to třetí série mohla se ctí uzavřít. Tohle se totiž fakt nedá protahovat do nekonečna.. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Vtipne, misty hloubave, se skvelymi hereckymi vykony (Gillian vypada temer jako Meryl Streep :O ), s uzasnym retro feelingem. Osm dilu zhltnutych cobydup a pevne doufam, ze natoci i druhou serii. Je to takovy vtipny nahled na sexualni problemy teenageru dnesni doby. Scenar je opravdu skvele napsany, herci perfektne vybrani a btw., hudba? To je kapitola sama pro sebe.. Tvurci si opravdu vyhrali. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (92)

  • Když před Adamem (Connor Swindells) začnou na večírku utíkat ostatní do domu, tak se mění vzdálenost mezi nimi. (Duoscop)
  • Dům, ve kterém žije Otis (Asa Butterfield) s matkou Jean (Gillian Anderson) je ve skutečnosti vzdálen od školy, kam Otis dojíždí na kole, 48 kilometrů. Ve skutečnosti se nazývá The Chalet a byl postaven v roce 1912 s exteriérem v norském stylu. Dům je celý dřevěný a má například pět ložnic a tři koupelny. Jeho současný majitel Stuart Morgan se po úspěchu seriálu dokonce rozhodl, že si ho bude moci kdokoliv pronajmout na letní dovolenou. (EndyseQ)

Související novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama