Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Perfection" nie je síce perfektným filmom, no rozhodne ide o jazdu plnú prekvapení a zvratov, ktoré z toho postupne urobili skvelý film, ktorý som si užil so všetkým, čo mi ponúkal. Myslím si, že práve tie zvraty sú to, čo robia tento film výnimočným. Priznávam sa, že jazda autobusom, na mňa pôsobila sprvu trošku divne a hlavne to vyzeralo, ako keby sme sa ocitli v úplne inom filme, než ten čo začal. No potom sa dostaneme do poslednej tretiny, ktorá sa opäť vracia do sveta hudby a zázrakov a výsledok je viac než uspokojivý. Mrzí ma, že nemôžem toho povedať, nakoľko by som vám dával veľké spoilery. A myslím si, že týmto filmom by ste si mali prejsť sami. A najlepšie mať o ňom čo najmenej informácií. Myslím si, že to oceníte. Čím viac toho budete vedieť, tým slabšie bude pôsobíť to celkové finále. Každopádne poviem aspoň toto. Viete pochopiť Charlotte a jej dôvody. Viem porozumieť aj Lizzie. A veľa toho dokáže film povedať aj vizuálne. Osobne by som bol možno radšej, keby sme nemali tú časť v Ázii s autobusom, no mohli to nahradiť niečím iným. Aj keď to nevyzerá zle a má to dobré nápady, tak to pôsobí ako vystrihnuté z iného filmy s tými istými postavami. Každopádne to funguje ako veľmi uspokojivý thriller s dobrými prvkami drámy a skvelým zakončením. Stojí za to pozrieť sa na tento koncert? Určite áno. Hodnotenie: B+ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase zase nějaký pětihvězdový thriller, Netflix budiž pochválen. Hlavní devizou filmu je brilantní scénář, jehož styčnými body jsou dva parádní zvraty; ten první očekávaný, druhý ne. Ale to neznamená, že mezi nimi je jen nějaká průměrná vatová výplň, naopak, nevstal jsem během projekce ani na hajzl, jak jsem byl zaujatý. Třeba scéna z čínského meziměstského busu je asi mou letošní nejzapamatováníhodnější zhlédnutou filmovou scénou. Scénárista (a režisér v jednom) si s divákem labužnicky pohraje, a to mám rád. Já si zase labužnicky vychutnal jeho estetické a zároveň vytříbeně deviantní dílo. A připočtu-li mu k dobru i krásnou klasickou hudbu, není jiné než maximální hodnocení na místě. Mch. libé zvuky cella považuju už dlouhá léta za nejkrásnější zvuky ze všech libozvuků, které lze na nějaký klasický hudební nástroj vyloudit. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zase jednou platí, že čím méně tušíte, tím lépe. Proto vám úplně bude stačit info, že je to o cellistce Charlotte, která se po deseti letech vrací do (jí velmi dobře známé) komunity hudebníků. Ti ji přijmou s otevřenou náručí a nesmělá dívka se na první pohled zakouká do mladé a atraktivní Elizabeth, která také hraje na ten obří hudební nástroj. Čeká vás napínavá hra plná twistů (ne, vážně vám po deseti minutách nebude jasné, co se bude dít a jak to dopadne), nenaplněných tužeb, lásky, nenávisti, hnusu a vyšinutých lidí. Allison Williams je tu skvělá, btw. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zhruba před měsícem jsem to po scéně s autobusem vypnula, v dojmu, že půjde o nějakou asia style ujetinu plnou zvratků a hmyzu, na což jsem tehdá neměla náladu. Dnes jsem si řekla, že už bych to mohla dokoukat a k mému překvapení jsem zjistila, že jsem to posledně vypnula v nejlepším. Protože hned na to se objeví flashback a najednou je z toho pecka plná příjemných překvapení a já nevím, jestli tam místo tý jedný, na kterou to do nedávna vypadalo, loupnout tři, čtyři a nebo rovnou pět. Flashbacků ve finále moc není, ale s každým roste zábavnost tohohle filmu a já mám chuť si ho pustit znovu (a to se mi stává mimořádně). Dát druhou šanci se někdy fakt vyplatí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, kterému dominují velice působivé a nečekané zvraty a skvělá ústřední dvojice „čelistek“, jejichž herecké výkony jsou přesvědčivé a výrazné, stejně tak jako tomu je ostatně ale i u jejich samotných představitelek. Celý film je každopádně skutečně svižný, rozdělený do čtyř kapitol, čehož důvod jsem tedy sice příliš nepochopil, ale to ani moc nevadí, podstatné je, že to má opravdu spád, divák po celou dobu nemá vůbec tušení, jakým směrem se bude film následně ubírat, což bylo hodně fajn, takže ony zvraty pak fungovaly o to víc na výbornou, k čemuž napomáhala i naprostá nejednoznačnost veškerých postav, takže po celou dobu není vlastně ani jasné, kdo je svině a kdo oběť, což následně pointa vytuní ještě o nějaký ten level výš, prostě gradující parádička, jejíž pointa je zároveň ale i fakt slušný bizárek, který je nakonec vlastně svým dost zvráceným způsobem i docela vtipný. Po celou dobu tu jinak funguje napětí, atmosféra, já se zkrátka opravdu upřímně parádně bavil, a když tak nad tím přemýšlím, tak tomu nelze ani co vytknout, prostě krapet zvrhlejší jízda, kterou mohu jen a jen doporučit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama