Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

campix 

všechny recenze uživatele

Tady se opravdu těžce něco komentuje. Nesmírně silný dokument, u kterého se mi často stalo, že už jsem nechtěl koukat dál. Je zarážející jak se něco takového může dít v dnešní době a tak blízko nás. Rozhodně chápu, že je všechno bráno jenom z jedné strany, ale nějak si nedokáži představit jaké argumenty by měla mít protistrana, aby toto všechno bylo ospravedlnitelné. Tvůrci shromáždili strašně moc autentických a opravdu drsných záběrů, které Vás rozhodně nenechají chladnými. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, ktorý dokáže ísť pod kožu. Z globálneho pohľadu to asi nebolo jednoduché - ľudia za slobodu vs. Berkut a skorumpovaný prezident. Z pohľadu jednoduchého človeka to asi práve tak jednoduché bolo. A ruské kolaborantské štetky nech aj roztrhá od jedu. Slava Ukrajini! Herojam slava! 90% Netflix ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Drsný a unikátní dokument, ukazující tvrdou realitu. Dokument, při kterém sami dokumentaristé (kameramani) nasazovali svůj vlastní život, aby natočili a zmapovali autentické záběry těchto protestů na Ukrajině. ___ PS: Pro uživatele Morholt: Ty jeden naivní zaujatý komunisto! Myslím si, že tu tvojí pravou (druhou) stranu úhlu pohledu, Ti tam po celou dobu zjevně a krásně ukázali! Ukázali Ti tam, co jsou tamní, zkorumpovaní komunističtí svině zač! Jak vláda, tak i samotná "policie pro lid." Jsou to bezduší, bezcitní hyeny a masoví vrazi. A ty máš tu drzost napsat takovou p*čovinu, že Ti v tomto dokumentu chyběl jejich pohled na věc? Vždyť ten kre*én Janukovyč ani nevystoupil před rozzuřeným davem, aby alespoň obhájil svoje vlastizrádské smýšlení. Místo toho, pan Hrdina zdrhl do Ruska nebo spíše do SSSR, vybrečet se Putinovi na ramínko. Tak tady prosím tě nepiš takové bejkárny, že je tento dokument příliš zaujatý a nedá tak prostor chudáčkům, masovým vrahům a vlastizrádcům, co pošpiňují tento národ! ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Běžně se ve filmu neukazuje smrt a brutalita války takle z blízka. Válka ve městě, v civilizaci, je stejně nemilosrdná jako kdekoli jinde, jen tady to je více na dosah mobilů a kamerek. Ukrajincům můžem závidět odvahu s jakou se hlásí o slovo, nám mohou závidět armádu, která nenasadí na své lidi ostré střelivo. Problém je, že politici si jedou stále "svoje". ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově, a nepřekvapivě, tu převažuje čistě ukrajinský narativ. Jde spíš o rekonstrukci události, scházelo mi hlubší a širší zasazení. Celou dobu se hraje čistě na city, což je škoda. Ačkoliv tvůrci svoji práci odvedli dobře, tak za mě tu jsou tyto problémy. Byť chápu proč dokument takto vznikl a co bylo jeho účelem. Pokud se podívám na něj pohledem toho, jak moc se rekonstrukce událostí povedla, tak v tom případě by to nebylo zlé, spíš naopak. Ten širší kontext ale prostě chybí... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama