Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

campix 

všechny recenze uživatele

Tady se opravdu těžce něco komentuje. Nesmírně silný dokument, u kterého se mi často stalo, že už jsem nechtěl koukat dál. Je zarážející jak se něco takového může dít v dnešní době a tak blízko nás. Rozhodně chápu, že je všechno bráno jenom z jedné strany, ale nějak si nedokáži představit jaké argumenty by měla mít protistrana, aby toto všechno bylo ospravedlnitelné. Tvůrci shromáždili strašně moc autentických a opravdu drsných záběrů, které Vás rozhodně nenechají chladnými. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spor medzi Ruskom a Ukrainov ma ďaleko hlbšie počiatky ako začiatok 21. storočia. Práve na to mohli v dokumente viac poukázať, aby divák a širšie publkum pochopili jeho podstatu. Tu nám autori naservírovali len zmes pouličných záberov z Maidanu. Autentické, brutálne a mrazivé, no v dnešnej dobe očakávam viac. ()

Reklama

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Děkujeme Netflixu, že umožnil, aby se tento unikátní dokumentární film dostal do povědomí širšího publika. Winter on Fire využívá bezprostřední naturalistický pohled aby co nejvíce přiblížil a co nejstručněji popsal události, které se odehráli během jedné zimy v centru Kyjeva. Diváky vtáhne do děje, seznámí s hlavními aktéry demonstrací a ukáže bezmeznou krutost ukrajinských speciálních policejních složek. Nepodá však žádné vysvětlení ze strany vlády či policeních velitelů, což by se, vzhledem k tomu, že jde o dokument mohlo považovat za akt jednostrannosti. Ale natočte si film o o nedávném masakru vašeho lidu a obhajujte v něm tyrany... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Běžně se ve filmu neukazuje smrt a brutalita války takle z blízka. Válka ve městě, v civilizaci, je stejně nemilosrdná jako kdekoli jinde, jen tady to je více na dosah mobilů a kamerek. Ukrajincům můžem závidět odvahu s jakou se hlásí o slovo, nám mohou závidět armádu, která nenasadí na své lidi ostré střelivo. Problém je, že politici si jedou stále "svoje". ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že by mě mohl zaujmout ukrajinský dokument. Ale tenhle se mnou vymetl podlahu. Amy se proti Winter on Fire může jít zahrabat. Ups... Skutečné emoce skutečných lidí nasnímané z velice uvěřitelného pohledu. Záběry z mobilů toho, jak policisté koupou do lidí a obušky jim rozbijí hlavy natolik, že se jim rozteče mozek po chodníku, jsou opravdu něco, čemu musíte uvěřit. Začátek vás krásně zavede do situace, vysvětlí Oranžovou revoluci ve 2 minutách a následovně ukazuje celý proces Euromajdanu. Excelentní studijní a výukový materiál. Sice se jedná o pouze jeden pohled na celou událost, ale to, co si o tom celém myslel Janukovyč , bych vidět ani nechtěl ;-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama