Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Saxofonista Vladimír Ivanov hraje v moskevském cirkusu, který se chystá na zájezd do New Yorku. Šedivá existence v sovětské metropoli, kde se pořád něčeho nedostává a kde kvůli intimní chvilce s přítelkyní musí jít do kamarádova bytu, je najednou vystřídána návštěvou svobodného světa se spoustou lákadel. Vladimír se v náhlém hnutí mysli uprostřed prohlídky známého obchodního domu Bloomingdale's rozhodne k emigraci, jíž nezabrání ani do cirkusu nasazení agenti KGB. Ale tím jeho příběh teprve začíná, neboť život v nové vlasti není vůbec jednoduchý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Paul Mazursky /Carlitova Cesta, Smrtici Telefon/ natocil krasny film o tom, ako sa Rus Vladimir Ivanov /v podani Robina Williamsa - Good Will Hunting/ vyda z Moskvy do USA. A nasledne je konfrontovany so zivotom v USA 80. rokov. Okrem Williamsa dokaze zaujat aj Maria Conchita Alonso no a samotny reziser Mazursky bol aj pred aj za kamerou. Prosim o viac takychto filmov : 85 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechny předpoklady pro dobrý příběh tu jsou, ale mě to prostě nebavilo. Dost za to může ta scénářem proklamovaná náhoda, že člověk potká rodinu, která si cizího chlapa hned vezme domů na stravu a na gauč, dost za to může dabaing od Bontonu, ve kterém se asi šest dabérů podělilo o několik tuctů rolí. Krásná je samozřejmě Maria Conchitta, kterou si už navždy budeme pamatovat jako "tu, co běhala s Arnoldem a důležitou nahrávku měla strčenou v p.". ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ideálně namíchaný koktejl komedie, dramatu a romantiky popichující absurdity tehdejší železné opony, který (až mírně propagandisticky) popichuje Američany, že si mají vážit svobodné atmosféry vlasti, ve které žijí. Protože nic není tak růžové, začátky v nově nabyté svobodě nejsou také jednoduché a postava Robina Williamse (podávajícího jeden z nejlepších výkonů kariéry) to pozná na vlastní kůži. Režisér Paul Mazursky natočil povedený "nevážně vážný" film, který ani po pádu železné opony neztrácí nic ze svého lesku. Velice příjemně sympatická Maria Conchita Alonso si po boku Williamse odbyla nejlepší roli, kterou už nikdy v budoucnu nedokázala zopakovat. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Strašně milé pojednání o tom, jaký je rozdíl mezi komunistickým Ruskem a demokratickými Spojenými státy.. Jeden z mála „vážných“ hrdinů Robina Williamse, který nám ukazuje, v jakém režimu je „lepší“ žít, v čem jsou stejné a jaké priority má každá společnost nejdůležitější.. Hrozně příjemnej film :-) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvné drama o osudu ruského emigranta a jeho vyrovnávání se s "Novým světem"....Výborný Williams a krásná neznámá Maria Conchita Alonso v opravdu příjemném filmečku, který má u mě plus i za to, že neukazuje Ameriku jako naprosto dokonalou. Ikdyž v porovnání s komunistickým Ruskem z počátku filmu je to ráj na Zemi.. 7/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je skrytá reklama na jiný režisérův film - Rozvedená žena (1978). Ivanoff (Robin Williams) vychazí se svojí přítelkyní z kina, kde právě film dávali. (bo.rec)

Reklama

Reklama