Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Saxofonista Vladimír Ivanov hraje v moskevském cirkusu, který se chystá na zájezd do New Yorku. Šedivá existence v sovětské metropoli, kde se pořád něčeho nedostává a kde kvůli intimní chvilce s přítelkyní musí jít do kamarádova bytu, je najednou vystřídána návštěvou svobodného světa se spoustou lákadel. Vladimír se v náhlém hnutí mysli uprostřed prohlídky známého obchodního domu Bloomingdale's rozhodne k emigraci, jíž nezabrání ani do cirkusu nasazení agenti KGB. Ale tím jeho příběh teprve začíná, neboť život v nové vlasti není vůbec jednoduchý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechny předpoklady pro dobrý příběh tu jsou, ale mě to prostě nebavilo. Dost za to může ta scénářem proklamovaná náhoda, že člověk potká rodinu, která si cizího chlapa hned vezme domů na stravu a na gauč, dost za to může dabaing od Bontonu, ve kterém se asi šest dabérů podělilo o několik tuctů rolí. Krásná je samozřejmě Maria Conchitta, kterou si už navždy budeme pamatovat jako "tu, co běhala s Arnoldem a důležitou nahrávku měla strčenou v p.". ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jednou přijeli Italové a ukradli skoro polovinu zboží !!" - "To nebyli Italové, ale Rumuni !!" - "Co ?? Myslel jsem, že byli z Říma.." ;) Říká se sice, že všechny cesty vedou do Říma, ovšem spousta cest a lidských osudů vede právě do Ameriky, kde si lidé touží splnit své sny, nejen o svobodě.. A tahle skvostná dramedie zejména zkoumá a smazává rozdíly mezi lidmi a jejich domovy a právě Amerikou.. Tradičně famózní Robin Williams, jemuž toho ruského saxofonistu sežeru i s podběrákem, hraje Paulovu Mazurku jako o život a divákovi tak nabízí jeden ze svých nejpozoruhodnějších hereckých výkonů.. Moskva na Hudsonu platí za stejně jedinečný a pozoruhodný biják, když se jednak coby překvapivě dost uvědoměle vlastenecký snímek nebojí tnout do živého, srovnávat i kritizovat, navíc pracuje velmi důsledně převážně s charaktery přistěhovaleckých menšin, čímž vlastně říká, že Američané jsou v podstatě stejně všichni imigranti.. Indiáni prominou..;) ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Strašně milé pojednání o tom, jaký je rozdíl mezi komunistickým Ruskem a demokratickými Spojenými státy.. Jeden z mála „vážných“ hrdinů Robina Williamse, který nám ukazuje, v jakém režimu je „lepší“ žít, v čem jsou stejné a jaké priority má každá společnost nejdůležitější.. Hrozně příjemnej film :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Robin Williams už pred Básnikmi koketoval s dramatickým žánrom, ale tu mu to nevyšlo. Celý film má pachuť takej intelektuálnej komédie, ktorá vôbec nie je vtipná, ale človek má pri nej pokyvkovať hlavou a na ústach mať maličký úsmev. Môže za to mizerná réžia, ktorá prakticky všetok potenciál na smiech potlačí v mizernom strihu a timingu, akoby ani nebol žiadaný. Navyše si k tomu pripočítajme aj strašný český dabing Robina Williamsa. A to nehovorím o tej nechutnej dávke optimizmu! Pche... ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Docela dost milej film, i když pochybuju, že emigrovat ze SSSR byla až taková taškařice, a že by Amerika 80. let byla až tak pohostinná vůči imigrantům. Ale chápu nadsázku… Ještě chvíli před koncem to vypadalo, že se tentokrát obejdeme bez většího poselstvi i vyraznejsiho happy endu, posledních 5 minut vlezlyho patosu to ale poněkud pokazilo a to se odrazi i na hodnoceni. Celkove ale film, co potesi a urcite se na nej da divat, mozna i opakovane. 70 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je skrytá reklama na jiný režisérův film - Rozvedená žena (1978). Ivanoff (Robin Williams) vychazí se svojí přítelkyní z kina, kde právě film dávali. (bo.rec)

Reklama

Reklama