Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo sa v roku 2017 dožijeme takto zlého komixového filmu? Chápem, že Rusi to vyskúšali prvýkrát, no toto je zlyhanie na plnej čiare. A možno sa budete diviť, no nemyslím si, že za to môžu efekty alebo nejaká zaujatosť z mojej strany. Môže za to neschopnosť rozprávania príbehu, absolútne nevyprofilovaných postáv a nulovej razancie v prípade, že sa niečo udeje. Všetko čo sa dialo mi bolo úplne ukradnuté, postavy ma nebrali a najmä som nemal ani pocit, že by som ich za ten krátky čas stihol spoznať. A iróniou je, že na to aký je tento film krátky, tak jeho tempo spôsobí, že pôsobí absolútne natiahnuto a nekonečne. Efekty sú trochu mix, no to by som dokázal odpustiť. No nemôžem filmu odpustiť pokusy o kópie dizajnov postáv alebo zbraní z Marvel filmov. Dokonca tu máme aj scénku medzi titulkami, ktorá má asi indikovať sequel. Kvalitatívne by som tento film asi prirovnal k Fant4stic z roku 2015. Mám pocit, že tvorcovia asi netušili v čom sú dobré filmy od spoločnosti Marvel a rozhodli sa spraviť svoju vlastnú verziu akčných hrdinov a výbuchov. Ale pokiaľ nie som zaujatý našimi postavami a pokiaľ mám pocit, že celý ich príbeh bol neskutočne skrátený, pretože sme sa museli rýchlo hrnúť do akcie, tak niečo zlyháva. Je mi to ľúto, ale "Zaščitniki" je pre mňa jeden z najhorších filmov so superhrdinami, aký som kedy videl. Absolútne nevie podať svoj príbeh a predstaviť svoje postavy. Plus Knah vyzerá ako Winter Soldier a zbraň Lera pôsobí ako elektrický bič Ivana Vanka z Iron Man 2. Film ma nebavil, tie pokusy o kópie Marvelu ma iritovali a výsledne je to len pre mňa mizerný komixový film, ktorý sa tvári, že je niečím, na čo reálne nemá a je míle vzadu oproti filmom, ktorým sa snaží vyrovnať. Hodnotenie: F ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud soudruzi chtěli konkurovat západním hrdinům, tak toto se hrubě nevyvedlo. Od první minuty z toho čiší nulové herectví, béčkovost, proti které by i Seagalovka vyhrála Oscara za scénář a především příšerně nudná akce. Už verbování hrdinů naznačilo, že to v sále ustojím sílou vůle a zároveň jsem nechápal, s jakou vážností a epikou to tvůrci vzali. VIzuál, akční scény jsou podprůměrné a někdy to chtělo přivírat oči. Nechápu, jak se film mohl dostat do kin, místo, aby přistál rovnou do novinových stánků.......1/10 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Medvěd sice nemá Mášu, ale zato má největší bouchačku v celém Rusku a dostatek prostoru ve výtahu směrem vzhůru, vzhůru a jenom vzhůru. Přijde mi tak natolik sympatický, že dokáže většinu negativních dojmů spolehlivě vytlačit daleko za jím vytyčené pole zábavnosti. Skoro mi pak přijde škoda, že se z Ochránců dělá nejbizarnější podívaná široko daleko, protože kromě nebetyčně zabitých hláškovacích pokusů jsem se žádného odstrašujícího ani dosud neviděného diváckého pekla vážně nedočkal. Jakkoli jsou obrysy východní kultury občasným vtipem samy o sobě, tohle byl naštěstí zcela bezbolestný a jaksepatří odlehčený případ. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě zážitkem. Byl to sice zážitek negativní, ale pořád lepší než drátem do oka. Alespoň myslím... Ruští tvůrci se sice vrhli do práce s nadšením, to ale zjevně nestačí, pokud není podporováno invencí a schopnostmi. Jednotlivé postavy sice měly nějaké ty úpravy, jinak na nich bylo ale znát, že si jejich autor odskočil pro inspiraci k družebnímu závodu Marvel. Příběh i jeho zpracování ve mně sice místy dokázal vyvolat úžas, ale bylo to jako s cholesterolem, který taky dělíme na dobrý a špatný, a tady to bylo fakt špatné. Digitální efektové měli taky daleko k tomu, aby mě přesvědčili (nejvíc na ně doplácel chudák Míša), ale zase je pravdou, že jsem se díky tvůrčím minelám mohl alespoň dosyta zasmát. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komiksovek se dnes točí tolik, že bombastickými efekty a našlapaným dějem už neohromí. Cení se originalita. A pokud je v ní zabalená i myšlenka, tím lépe. Ruská verze X-menů proto měla luxusní startovní pozici už kvůli zemi původu. Tu bohužel promrhala hned na začátku. Místo aby režisér sáhl do hluboké tradice sovětské kinematografie, okopíroval Hollywood, nebo se o to přinejmenším pokusil. Zápletka je prostinká. Rusko nemá jen skupinu magických a všemocných hackerů, ale zdědilo i program Patriot. Totiž, co v USA zařídila příroda tak nějak sama, na to měli v SSSR plány a tabulky. Výsledkem něho je parta nadlidí s nadpřirozenými schopnostmi. Neviditelnost, nezranitelnost, superrychlost, však to znáte. Novinka je medvědodlak, jakási východní kopie Wolverina, která mi pořád evokovala potrestaného Ivánka z Mrazíka. Pochopitelně nechybí ani zlý superpadouch, kterého ti hodní chtějí porazit. A to je všechno. Jestli je děj přímočarý, dialogy jsou rovnou stupidní. Sice můžete mít tisíc námitek k druhým Avengers, jenže ti jsou pořád kvalitnější film. Tomuhle chybí úplně všechno. Hvězdičku navíc dávám za to divné, co se ve filmu objevilo. Jak říkám, originalita se cení. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno