Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (497)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra vás pročistí jako slavná voda profesora Volmera. Prvních cca 15 minut čistá extáze. Jako gotický horor od Sorrentina. Dokonce člověka asi hodinu Lék na život drží v podezření, že přichází s chytrou metaforou světa stiženého rakovinou ambicí a mamonu. Nic takového se samozřejmě nekoná, scénář má roztroušenou sklerózu, takže celkem primitivní incestní storku cestou rozsype tak dokonale, že na konci moc nedává smysl. Ale to nevadí. Tenhle film ztrácí příčetnost stejně zábavně jako hlavní postava a plesový závěr je něco, co v Hollywoodu umřelo ve 30. letech. A Verbinski to tahá z rakve, jako by to byla ladná křepelka. Nekrofilní soulož se vším všudy. Nesoudná, nepříčetná, místy bezmála debilní... ale strašně zábavná. Nevíte, kde se dá ta alpská voda pořídit? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MÁME V SOBĚ NEMOC. STOUPÁ JAKO ŽLUČ, KTERÁ NÁM V HRDLE ZANECHÁVÁ HOŘKOU PACHUŤ. JE V KAŽDÉM Z VÁS, KDO SEDÍTE KOLEM STOLU. POPÍRÁME JEJÍ EXISTENCI, DOKUD SE JEDNOU TĚLO MYSLI NEVZEPŘE A NEVYKŘIKNE: "NEJSEM ZDRAVÝ ČLOVĚK...“ /// Konečně zas nějakej film se snovou atmosférou… chlapec chodí, naslouchá, sleduje a vyptává se v tajemstvím narvaným alpským ústavu … jako v těch adventure hrách. Je to tajuplný a díky mysterióznosti to dostatečně udržuje mou pozornost. Nechyběj ani fajn filmový okamžiky (kamerový i kostýmní scény). Tohle všechno bohužel převyšuje příběh, kterýmu by slušela nějaká nevyčpělá pointa. Vizuál parádní, příběh … prostě hodně dobrá trojka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Piju vodu. 2.) Su na místě, ze kterýho se nevodchází. 3.) Thx za titule „vidra„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povětšinou velice zajímavý film s příliš dlouhým dějem, který ale překvapivě ne a ne začít nudit. Téměř od začátku je však jasné, že to všechno směřuje k nevyhnutelnému zklamání. Detektivní pátrání (které mi připomínalo adventury) a sem tam nějaké ty hororové scény jsou fajn, ale nedrží je pohromady pořádný příběh. Ten je bohužel dost stupidní. Hlavní představitel i záhadná dívka mi přišli kupodivu OK, zatímco kupodivu totálně na prd mi přišel Jason Icaacs jako padouch. Dohromady čistý průměr. (6/10) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Viděno v kině. Velmi často chodím do kina, na toto jsem se dostal spíše náhodou (lístek zdarma jsem chtěl využít). Narychlo jsem si k tomuto pustil trailer, který mě moc nezaujal. Film byl teda daleko lepší, než jsem čekal. Oceňuji, že jsem dostal, co se týče filmového světa něco snad nového, netypického atd. Gore Verbinsky u mě doposud žádný bombastický rejža nebyl. Piráti z Karibiku je série, která mě nikdy moc nebavila, ani původní Kruh. Jen Osamělý jezdec mi sedl. No, nyní k tomuhle dílku, abych se moc nerozkecal. Stopáž je dlouhá, toho jsem se obával, ale nakonec jsem s tím neměl nejmenší problém. Rozjíždí se to pomalejším tempem, což mi nevadí, seznamujeme se tu s postavami, prostředím a i různými prvky filmu (postupem času tíživá až depresivní atmosféra atd). Celé to působí moc tajemně, depresivně – podobnou atmosféru jsem dlouho nezažil. Nevím, jak to mám dále popisovat, abych určité scény nevyzradil. Musí se to vidět. Zvláštní jak se občas divák těší na film, ke kterému viděl tak 30x trailer a nakonec ho třeba snímek zklamal. Zde jsem viděl narychlo jednou trailer a vůbec se mi na to nechtělo. Herecké obsazení je výborné, včetně hlavního mladého herce. Mě ale nejvíce zaujal a snad i doslova nadchnul Jason Isaccs. Toho jsem většinou znal jako postavu Luciuse Malfoye z Harryho Pottera. Zde sehrál opravdu zajímavou a zápornou roli. Co bych vytknul? Nevím, možná bych více obohatil scénář, ale trochu bych pozměnil úplné finále. Bylo tu pár prvků, které mi spíš napovědělo, že by měl mít film žánrovou vsuvku sci-fi s nádechem fantasy. Ale rozhodně to nebyla chyba. Jen mi to tak připadalo. Plný počet hvězd nedávám, ale daleko jsem k tomu neměl – toto se vážně nedá moc kritizovat. I bych řekl, že záleží na jednotlivém divákovi, jak se k filmu postaví, nebo jak mu výsledně sedne. Nechápu některé komentáře lidí, kteří tvrdí, že konec nepochopili – nic složitého v celém filmu není. Rko je zde určitě nezbytné a dobře podané. Pár mrazivých scén se tu najde. Hudba krásně ladí tíživou atmosféru. Takže se určitě těším na další shlédnutí. Velký palec nahoru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to spatny, ale bohuzel ani zadnej zazrak. Takovej slabej odvar Prokletyho ostrova. Verbinski slusne buduje atmosferu, az hororovy vyjevy postupne pribejvaj a misty to je fakt solidne napinavy, jenze problem je, ze pointa je cloveku jasna uz tak nekdy od poloviny filmu, 140 minutova stopaz je naprosto silena, od tajemna az hororu se to postupne presouva spis k slusnymu bizaru a nemoh sem si pomoct, ale DeHaan me proste sral a mel jsem chut fandit spis Isaacsovi. Po vizualni strance parada, par scen je super, celkove paradni atmosfera, ale to je bohuzel tak nejak vsechno. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Nemocnice Beelitz-Heilstätten, kde se natáčely scény ze „švýcarského“ sanatoria, byla zbudována v roce 1898 jako sanatorium pro léčbu tuberkulózy. Ve obou válkách fungovala jako vojenská nemocnice, po roce 1945 byla zabrána Rudou armádou a až do roku 1994 byla největším sovětským lékařským zařízením mimo území SSSR. Kromě Hitlera tu byl rovněž hospitalizován Vladimir Putin a po pádu NDR se tu před odletem do Moskvy ukrýval Erich Honecker s manželkou Margot. Beelitz je díky velkorysé rekonstrukci možno shlédnout z unikátní visuté stezky dlouhé 320 metrů. (Robbi)
  • Při vstupu do hospody ve vesnici hraje na pozadí písnička „Augen auf“ od skupiny Oomph! (Kokosak91)
  • Část natáčení probíhala ve Studiu Babelsberg v Babelsbergu na východním předměstí Postupimi. Studio vzniklo v roce 1912 a je nejstarším filmovým studiem na světě. (noelcoward73)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama