Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (497)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherně, ale opravdu nádherně natočené béčko! Stejně jako Marty Scorsese v Prokletém ostrově i Verbinski v Léku na život rozvíjí témata a žánry áčkovými hollywoodskými studii dávno opuštěná a zapomenutá, je to taková restauraci amerického chápání filmu z doby klasického Hollywoodu, po formální stránce omračující a strhující...ta kamera! Hudba! Atmosféra! A to pitomé rozuzlení a béčková mělkost...přepálená stopáž...ani to ovšem nemůže cinefilní zážitek zkazit... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hudba, příběh, nápad, herci a prostředí jsou na jedničku. Ale některé scény jsou jako z déčkového rádoby hororu. Možná kdyby se to trochu zkrátilo a ubylo tím nepotřebných scén, bylo by to lepší. Také by neuškodilo trochu víc vygradovat napínavé scény. Konec naprostá zmatlanina, ale jinak hodně originální film. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pozerám, že vás tu majú radi.“ Bavilo ma to od prvých sekúnd. Príjemne pomalé tempo, krásna starosvetská atmosféra. Určite jeden z vizuálne najpeknejších filmov roka. K tomu jedinečné prostredie (nádherné švajčiarske tajuplné kúpele pre pracháčov vysoko v horách s nie príliš príjemnou minulosťou), sympatické herecké obsadenie (najmä Dane DeHaan a Mia Goth, ale aj môj neobľúbený Jason Isaacs sa predviedol v celkom dobrom svetle, čo ma zaskočilo). Vôbec mi nevadilo, že je to dlhé, skôr naopak. Nepotešilo ma finále a občas sa do inak značne originálneho a nepredvídateľného scenára tvorcom podarilo, neviem prečo to robili, prepašovať klišé (miestny policajt). Bavili ma aj hrdinovi spolupacienti. Potešili ma tiež rôzne sexuálne a krvavé vsuvky. Nie je to porno ani gore festival, ale na áčkarský hollywoodsky film je to nečakane dospelé, odvážne a občas nechutné (krava, zuby, incest). Bavili ma tiež úhory a bicykel. Rozhodne viac bicyklov vo filmoch! Príjemne „trhlá“ snímka. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pravda, po naprosto fantastickém úvodu jsem čekal něco sofistikovanějšího a podvratnějšího (kdybych si mohl přát opravdu moc, tak třeba gotický Klub rváčů...) než epický, opulentní gotický horor, který je navíc spíše napínavý a úchylný než strašidelný. I tak jsem si ho skvěle užil, těch několik logických lapsů jsem bez problémů potlačil a myslím si, že Verbinski rozhodně nezklamal, málokdo má vizuál zmáknutý tak jako on. I přes přepálenou stopáž si ten film po čase dám klidně znovu, čistě pro žánrové potěšení. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doufám, že za deset let budou někde v hospodě, tak ve dvě ráno ve Varech, nad pivem sedět NextGen Rob Roy a NextGen Tsunami_X a řešit, že tuhle chybu v systému, Verbinskiho odpustek společnosti a životní výkon famáka Bojana Bazelliho musí vidět i lidi, kteří za chvíli přijdou z večerní projekce. A pak se všichni hrozně zlijou a možná za rok si to ten zbytek stáhne. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Hrad Hohenzollern byl kvůli natáčení po dobu 11 dnů veřejnosti nepřístupný. (Reesam)
  • Při vstupu do hospody ve vesnici hraje na pozadí písnička „Augen auf“ od skupiny Oomph! (Kokosak91)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama