Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (274)

castor 

všechny recenze uživatele

Roztržitá Emilia Clarke (po skončení ikonického seriálu se snaží prosadit i na plátně) tak trochu paří, střídá známosti na jednu noc, kariéru Elfa v obchodě s vánočními kýči si asi nevysnila, prostě neví, co se životem. Vyhýbá se kontaktu s matkou, která se nevzpamatovala ze života v bývalé Jugoslávii, katastrofální je i její vztah se sestrou, blýskat na lepší časy se třeba začne v blízkosti tajemného Henryho Goldinga, který se stará o lidi bez domova. Celé to sepsala Emma Thompson, odehrává se to ve vánočním Londýně, je to prošpikované důvěrně známými hity George Michaela – ale nene, vánoční klasikou, na kterou se budeme každoročně těšit, se to nestane. Proměna hlavní hrdinky z tak trochu sobečka k té, která společnosti prospívá, není zlá, ovšem i tady je motivována čistě sobeckými důvody. Pak přijde zásadní zvrat, který ale velké emoce nevytříská. Celkově je to škoda, protože Clarke je roztomilá a ztraceně přirozená, Londýn světélkující a občas i plný padajících vloček, soundtrack pohodový. On už samotný konflikt (vlastně moc nevíme, co se po hrdinčině nemoci stalo, že se chová jako tele) úplně nefunguje, stejně jako vážná témata (brexitová nálada, sociální otázky). Těšil jsem se moc, bohužel hřejivý pocit u srdce se nějak nedostavil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Last Christmas, I gave you my heart ... můj nejoblíbenější Christmas song, čí ne, že ?(George Michael ❤ Forever) Pěkná, trošku jiná vánoční slaďárna, která mě v závěru přinutila otevřít balíček kapesníků (za to ta 4*). Emilia Clarke, je neskutečně slaďoučká. Ale nechybí zde i několik dost trapňoučkých scén. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně doposud nejpříjemnější (tj. neuřvaná, neotravná a neagresivní) komedie Paula Feiga, ale i tak to vystačí sotva na průměr. Vánoční písničkou inspirovaná romance, kterou pohání ohraný příběh-klišé o nesympatické, sobecké a nezodpovědné hrdince, která se díky lásce a radám toho pravého muže stane lepším člověkem, usmíří se s rodinou a začne mít konečně ráda i sama sebe, působí od začátku do konce jako poslepovaná z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly podstatně lepší. Lze ocenit snaživé herce a atmosféru světélkujícího Londýna, ale celkově film shazuje nejen nedostatek neprimitivního humoru (veškerá komedie týkající se hlavní hrdinky spočívá v tom, že třeba jde a upadne do odpadků nebo že se jí pták vykadí do obličeje, přičemž opravdu vtipné je ve filmu obecně jen máloco), ale i neuvěřitelně tupý a kýčovitý (a bohužel i značně předvídatelný) závěr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $25miliónov║Tržby USA $35,150,750║Tržby Celosvetovo $123,446,172▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,648,533║ Tržby za predaj DVD v USA $1,409,453║ To čo bol za nápad zveriť tento zaujímavý námet takému brídilovy ako je Paul Feig. Sila. Herecky pútavé (až na otravnú Emmu Thompson), silná téma ale tie jeho drbnuté prízemné vsuvky to dávajú dole, si mal dať nasrať do oka sám režisér, možno by mal lepší pohľad na vec. /60%/ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dát si 20. dubna vánoční film? Ale jo, proč ne? Vždyť je přece karanténa a lidé nevědí co by už roupama dělali. Emilii Clarkovou znám z filmu Než jsem tě poznala, žádný Hry o trůny. Takže ji mám v paměti jen jako roztržitou, zároveň upřímnou holku, která je tak trochu trhlá. A role v Last Christmas nebyla jiná. "To" hlavní překvapení se dalo odhalit poměrně brzy, ale bylo nám to naservírovano pěkným stylem a nedá se říct, že by to vše působilo laciné či trapně. Mělo to fajn atmosféru, noční Londýn tu byl pěkně ukázán. 75% (with J.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)
  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama