Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Obě hvězdičky dávám jen za milou vzpomínku na první díl. Ve srovnání s ním je tohle pouze tuctový a nudný brak, byť stále ještě v mezích snesitelnosti, ba dokonce pro někoho, kdo jedničku neviděl, to může být i velmi dobré. Ale my ostatní, co známe onen původní Nekonečný příběh, jen smutně polykáme nahořklou pilulku. A to jsem byl naštěstí ušetřen (prozatím) takového skvostu, jako je údajně "trojka", která už podle očitých svědectví hraničí s pokusem o týrání diváka. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné pokračovanie slávnej fantasy je béčko jak hrom. Nielenže tu chýba magická atmosféra jednotky, ale aj obyvatelia krajiny Fantázie sa zmenili na panoptikum oblúd jak niekde na maškarnom bále. Všetko sa tu zmenilo na jeden veľký gýč. Ešte k tomu ústredná záporáčka je fakt smiešna a vôbec sa do filmu nehodí. Nehovoriac o nulovej zápletke. Prvý diel bol prepracovaný a mal úžasnú atmosféru, ktorá išla ruku v ruke s úžasnými scénami. Ale toto je fakt slabý odvar a obrovské zklamanie pre fanúšikov jednotky. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které sice tematicky čerpá z knižní předlohy, ale s prvním filmem má společná snad jen jména hlavních postav. Nezajímavé, nudné, bez atmosféry, napětí, zajímavé hudby, zkrátka beze všeho, co je úžasného na prvním dílu. Dobré snad jen pro někoho, kdo jedničku neviděl a ve srovnání s dílem následujícím. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 1 a 2 hvězdami, ve filmu totiž zářilo hvězd jen málo, třeba takový Falco, ten se zkazit nedá, či zářící Auryn. Mělo to alespoň slušnou myšlenku, ale jinak, vzhledem k tomu, že jsem četla knížku, dávám hvězdu jen 1, děj žádný, nebo jen naprosto hloupý, kvalita Nekonečného příběhu naprosto vymizela, u sledování filmu mi bylo spíš smutno, když jsem zavzpomínala na starou Fantázii, na staré herce, na Nikdy Nekončící Nezapomenutelný Příběh... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Myslím, že druhý díl je hanoben neprávem. Po přečtení knihy musím říct, že si tvůrci vzali, co se dalo z její druhé půlky, aby to mohlo navázat na první film. Neboť styl vyprávění se v polovině knihy dost změní a na papíře to funguje, leč v kině by to vypadalo jako úplně jiný příběh. Takže díky za to. A pro doplnění - první a druhý film se musí brát jako celek, stejně jako v knize. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)
  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Michaela Endeho. (Hans.)

Reklama

Reklama