Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Další fajn animák od Netflixu. Skoro se ty čtyři hvězdičky stávají standardem. Milé hlavní i vedlejší postavy. Zajímavý a poučný příběh. Zábavná podporující postava ala Oslík. A tak snad jen chování hlavních hrdinů v pár fázích příběhu bylo buď účelové kvůli ději a nebo typické pro číňany. I když na číňany bych vinu neházel, protože pod scénářem podepsaní nejsou. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a svižná rozprávka určená skôr pre menších, ktorá však bavila aj mňa. Netreba hneď porovnávať s pixarovkami, ktoré sú prepracovanejšie a viacvrstvové, čím sa ich podtext aj humor stáva veľakrát zrozumiteľným skôr dospelým ako deťom. Toto je čistokrvná detská zábava s peknou animáciou a veľmi priamočiarym odkazom. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix s těmi animáky docela válí. Rodina na Baterky je pořád jasný vrchol, ale tohle je milé překvapení. Tak trochu Alladin, ale nevadí. Hlavní hrdina dostane konvici, ze které vyleze kouzelný drak, který mu dokáže splnit tři přání a je to příjemná zábava pro celou rodinu. Humor funguje ( drak je boží) a záporák, který vše řeší svýma dlouhýma nohama byl top. Animace slušná, postavy super a feel good atmosféra z toho jen čiší. Bavil jsem se víc než jsem čekal.  Příjemná podívaná. Příběh- ****, Vizuál- ****, Akce-***. Napětí- *, Gore-ne Humor- ****, Herci- ****, Atmosféra- ***. 8/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento animák z dílny Netflixu musím hodně pochválit. Už od začátku vidíme krásný příběh, který diváka chytne za srdce. Nádherné přátelství mezi Dinem a Linou, které je bohužel přerušeno, ale Din se nechce jen tak vzdát. Oceňuji také to, že se příběh odehrává v Číně, v posledních animácích už je to celkem zvykem, ale mně se to čínské prostředí v animácích líbí víc než americké, takže za mě palec nahoru. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)
  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)

Reklama

Reklama