Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety se mi tenhle film docela líbil, dneska jsem na něj koukal spíše s despektem a ironickým úsměvem. Autoři zjevně chtěli natočit něco jako Amityville Horror s nadsázkou a vtipem, což se jim docela podařilo, i když za cenu příšerného přehrávání i absence logiky. Gumové masky příšer pak představují typický inventář osmdesátkových hororů. Co mi na filmu dost vadilo, byly ty pasáže z Vietnamu, které jsou prostě úděsné a stahují celý film do odpadních vod. Jinak to ale vlastně ničím neurazí, byť závěrečný happyend je taky docela trapas. Přesto si myslím, že si film alespoň průměrné tři hvězdy zaslouží. Už jen z úcty k žánru... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Horory z 80. let mají jednu výhodu, jsou neokoukané a mají skvělou atmosféru, většinou. Jenže zde si ji bohužel schovala příšera ve skříni. A tak se pro mě stal Dům spáleným gulášem všech možných chutí, který se musí spláchnout do záchodu, páč ani hladový pes by ho nejedl :o) [3. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

na první pohled zdánlivě podobná záležitost jako Braindead, ale místní galerie je trochu zavádějící... nečekejte žádnou velkou legraci, přes svůj béčkový look jde o žánrově trochu zvláštní hororový psychothriller s nadějným (a bohužel ne docela využitým) potenciálem... 50%. [3. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudba byla správně hororová a starala se o hutnou atmosféru, i když mohla být místy méně výrazná. Roger byl sympatický mužský. Na maskách oblud bylo poznat, že jsou gumové, ale tenhle detail mi vůbec navadil. Nejlepší obluda byl voják, co se snažil Rogera zastřelit. Tohle hororové béčko jsem si užila, protože po delší době zahrálo na moji notu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy Miner měl dobrý čuch na výběr hororů, v kterých se sice moc neumíralo (samozřejmě nepočítám jeho dvě děti ze série Pátek třináctého), ale pracovalo se hlavně s atmoškou, je už nenávratně pryč. Srandovních nebo strašidelných kreatur se tu tolik nevyskytuje, ale když už nás nějaká ta svině překvapí, vypadá parádně. Hlavně voják Ben a mýval ze šatníku jsou krasavci. Do toho tu vyhrává Manfrediniho zlověstná hudba a krásný pohled je na onu vyvinutou sousedku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Dennis Franz sa zúčastnil konkurzu na postavu Cheta Parkera, ktorú nakoniec získal Michael Ensign. (beso74)
  • Příšera ze skříně byla pojmenována jako Válečný démon. Jeho úmyslem bylo připomínat napalmová těla (napalm se používal právě ve Vietnamu) a místo prstů měl nábojnice. Válečný démon měřil skoro 5,5 metru a k jeho obsluze bylo zapotřebí až 15 lidí. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama