Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude prostě jen obraz jedné těžko fungující rodiny, kdy otec je dost magor na to, aby chvílemi svou dceru i mučil, ale nakonec se ukázalo, že to je strhující i lidské sportovní drama, které na konci nabralo takové tempo, že jsem v podstatě ani nedutal. Krásné finále a skvěle natočené zápasy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, že by som niekedy vo svojom živote narazil na film, počas ktorého sledovania, som už po hodine nadobudol dojem, že mu budem udelením piatich hviezd, hádam aj krivdiť. Keby mi niekto niekedy povedal, že tento pocit budem mať zrovna pri Indickom filme - schuti by som sa zasmial. Lenže "Dangal" je dokonalý film po toľkých stránkach, s takou zmeskou pocitov v rôznych ohľadoch, že ja ani neviem kde začať. A tak bude asi lepšie len napísať: "Bravó Nitesh Tiwari". Dávam cylinder dolu ... ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že někdy budu se zájmem sledovat zápasení a to ještě mezi ženami. Tvůrcům filmu se podařilo natočit wrestlingové zápolení tak strhujícím způsobem, že jsem ani nemohla odtrhnout oči od obrazovky a Geetě fandila skoro nahlas. Jedna z věcí, která mě předem od sledování odrazovala, byla i délka filmu. Ale nakonec mi to celé ulitlo bleskovou rychlostí, nenašla jsem v příběhu žádná hluchá místa, všechno do sebe dobře zapadalo a skvěle gradovalo až k závěrečnému finále. A holky to zahrály senzačně. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje první setkání s indickou kinematografií, pokud nepočítám nějaké koprodukce a asi jsem si nemohl vybrat o moc lépe. Sportovní filmy, založené na skutečném příběhu totiž nikdy nezklamou a vůbec nevadí, že jde o sport, který mě nijak nezajímá. Tenhle je totiž jiný a delší než jsem zvyklý z americké produkce, což však nakonec také nevadí. Nic se zbytečně nezkracuje a přitom to nevypadá, že by tam bylo něco navíc. Přistupoval jsem k tomu s obavy, protože jsem nevěděl, co čekat od indických filmů a nakonec odcházím nad míru spokojený. Doufám, že takových !přehlížených" kousků nakonec najdu o něco víc. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ten indický rukopis mi úplně nesedí. Jak na místo toho, aby kývli normálně hlavou, začnou hlavou kroutit osmičky ve vzduchu a přehnaně kladou důraz na super zdlouhavé rádoby akční scény s cinkající hudbou, to přebíjí kvalitu filmu o ženském wrestlingu a jiných genderově korektních problematikách způsobem poněkud rozmarným. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)
  • Mahavir Singh Phogat trénoval ve wrestlingu všechny čtyři své dcery a také dvě dcery svého bratra. Čtyři z nich – Geeta, Babita, Vinesh a Rita – jsou zlatými medailistkami v různých váhových kategoriích z Her Commonwealthu, zatímco Priyanka získala stříbrnou medaili na asijských šampionátech a Sangita získala medaile na mezinárodních šampionátech. (Macik1982)
  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama