Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy říkala, že nemám ráda indické filmy, tak beru zpět. Tenhle ráda mám. Jestli jsem někdy tvrdila, že mě nebaví sportovní snímky, odvolávám, tento mě baví velice. Výborně vystavěné drama, kterému se překvapivě daří vyhýbat všemožným klišé sportovních filmů, funguje nejen díky výborným hereckým výkonům, ale také díky skvělé režii, kameře i hudbě. Tento film rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v rámci žánru sportovních snímků bylo kdy natočeno. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi hodnotiť tento film, z môho pohľadu nič moc, nezaujal ma, ale na druhej strane som pri ňom ani nezaspala. Jediný náznak nejakých emócií v dvoch záberoch... je fakt, že športová tématika ide celkom mimo mňa a nedokážem ju oceniť. Aj Sultan ma zaujal viac... zato ma zaujali titulky, ktoré boli deravé ako "noty na bubon" a bez preloženia piesní.... pre mňa obrovské mínus... ale za to film nemôže .... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, že by som niekedy vo svojom živote narazil na film, počas ktorého sledovania, som už po hodine nadobudol dojem, že mu budem udelením piatich hviezd, hádam aj krivdiť. Keby mi niekto niekedy povedal, že tento pocit budem mať zrovna pri Indickom filme - schuti by som sa zasmial. Lenže "Dangal" je dokonalý film po toľkých stránkach, s takou zmeskou pocitov v rôznych ohľadoch, že ja ani neviem kde začať. A tak bude asi lepšie len napísať: "Bravó Nitesh Tiwari". Dávam cylinder dolu ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zázraky sa predsa len dejú! Kto by si bol pomyslel, že jedna z najlepších športových drám (možno vôbec najlepšia) čo som kedy videl príde z Indie, mnou nie veľmi preferovanej filmovej krajiny. Ide po všetkých stránkach o dokonalý a priam fantasticky namixovaný športovo-dramatický snímok, v ktorom nechýba absolútne nič. Zo začiatku sa dokonca myslelo aj na štipku humoru, neskôr.... páni to bola jedna veľká dramatická lahôdka. Vôbec ma nenapadá ani jedna chybička alebo aspoň jeden malinkatý dôvod, prečo by mal niekto tomuto skvostu strhnúť hviezdičku. Aj samotný životný príbeh oboch dievčat a ich otca bol veľmi zaujímavý a pútavo vykreslený. Čím všetkým si museli prejsť a čo ich to stálo... Dievčatá sa najprv museli popasovať s otcom, potom samé so sebou a nakoniec aj s celým svetom. Športové scénky boli zase precízne a veľmi profesionálne spracované, napínavé a v samotnom finále tak emotívne, že som ledva dýchal. Naozaj si nepamätám, že by som videl niečo podobné a na tak vysokej úrovni, čo by na mňa takto silno zapôsobilo. Jednoducho snímam klobúk, sánka dole... BOMBASTICKÉ. Aamira Khana ako herca začínam brať veľmi vážne. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Stále tvrdím, že se nedívám na filmy kvůli zábavě. Zde však musím říct, že jsem se skutečně bavil, a ženskému zápasu (dangal a potom judo) naprosto propadl. Navíc zápas Geety s otcem, propracovaný do nejmenších detailů, měl opravdu silnou existenciální příchuť. Ovšem čím je film zábavnější, tím méně se o něm dá říct - snad proto, že zábava je příliš explicitní, příliš polopatická. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Dangal je dosud nejvýdělečnější snímek v historii indických filmů. Dokázal celosvětově vydělat 302 895 451 amerických dolarů. Jedná se také o nejvýdělečnější sportovní film roku 2016 a čtvrtý nejvýdělečnější film studia Disney v roce 2017. (radecacek)
  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)
  • Film se natáčel v opačném pořadí. Jako první přišel na řadu závěr, kde Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) hraje starší postavu a nakonec se natáčely scény, v nichž představuje svou mladší verzi. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama