Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takové zvláštní guilty presure. Z Highlandera se stal špinavý post-apo, kde je vidět zmatenost herců a vlastně všech zúčastněných (Connery určitě nevěděl v čem vlastně hraje). Ale musím uznat, že se mi tahle podivnost, která se nejspíš odehrávala v kulisách Total Recallu (vč. Michaela Ironsida) zvláštním způsobem docela líbila. Ale film to je příšerný. ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bohužel v pořadí druhý Highlander nemá s původním filmem nic moc co společného. Vrací se sice starý známý Ramirez v podobě Seana Conneryho, ale to je tak jediné malé plus tohoto vyprahlého béčka. H2 má prapodivný příběh a snaha autorů neporušit pravidla H1 byla docela kostrbatá! Prostoduché dialogy střídali více či méně povedené bojové sekvence, povětšinou teda méně a jakkoli byl charismatický Lambert v prvním dílu, tak to zde poměrně zabíjí tupým "nesmrtelným" výrazem. Rozhodně jsem pokračováním velmi zklamán a to mě ještě čekají další tři, uff uff... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Connery senilnel už v roku 1991. Dôkazom je jeho účasť tu, ale jeho Ramirez je so svojimi hláškami, ráznosťou a šarmom najväčším kladom filmu. Film by bol gýčový, keby mal dobrú kameru. Ani tú však nemá. Niekto si zjavne ukájal producentské chúťky, no s malým rozpočtom. Higlander nemá kvalitné nič. Ani hercov, ani výrazné úlohy, ani režijnú či scenáristickú oporu. Dejový oblúk je predvídateľný, každá scéna vyzerá nudne, no v rukách inovatívneho kreatívca mohlo ísť o niečo lepšie. Dialógy len z nutnosti, z dôvodu, že už prešla doba nemého filmu, okrem pár hlášok sú úbohé, predvídateľné, totálne zbytočné, dokonca hlúpe. Šerm vedia lepšie aj hocktorí ochotníci. Zle natočená, úbohá akcia bez invencie v dobe, po klasikách ako Rambo či Terminátor nemohla mať úspech, tobôž nie teraz. Lambertovi sa jeho neherecké výrazy dali odpustiť v prvej časti série, no druhýkrát už nie. Avšak, s celkovou kvalitatívnou stránkou filmu veľmi dobre ladia. Ak hľadáte definíciu nudného podpriemeru céčkového filmu upadnutého do zabudnutia, nech sa páči. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama