Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Nach 

všechny recenze uživatele

Fiktivní režisérský monolog: "Přátelé. Děkuji za vaši chválu Highlandera, jsem moc potěšen, že se vám tak líbí. Je to vskutku velkolepé, nesmrtelné dílo, které si zaslouží pokračování, jenž vysvětlí původ nesmrtelných. A přesně to vám teď dávám. Já vím, ruším v něm veškerou logiku prvního filmu a celý příběh je holá scifi hovadina, ale líbila se vám jednička, tak se vám musí zákonitě líbit i dvojka, ať je jakákoli." Dementnější pokračování si fakt již nedokáži představit. Po vcelku šílené, ale pěkné první půlhodině přijde něco tak blbého, že se tomu vyrovnají až pokračování po třetím díle. Dvojka je ale ubohost scenáristická i logická, na kterou sami producenti raději zapomněli s ohledem na fakt, že se k ní již žádný další film nevrací (ani jí nezmiňuje). Bohužel, tohle ode mě ani průměrné hodnocení nezíská. Půjdu ještě o kus níž. 45% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Blu-Ray verze Director´s Cut neboli Renegade) - je to neuvěřitelné, ale přestože jednička nevydělala dost peněz v kinech (až později na VHS, jak to zpravidla s kultovními filmy bývá), našli se šílenci, kteří natočili dvojku už ne za necelých 20 melounů USD, ale rovnou 35 a světě div se, zase to v kinech propadlo. Celá mytologie jedničky (přestože režisérská verze ledacos utlumila) je tady změněná z jediného důvodu a to, aby se vrátil Sean Connery a aby měl Lambert zase s kým bojovat. Šíleného Clancy Browna se snaží zastoupit specialista na zloduchy Michael Ironside, jehož škleby připomínají krajana z Kanady Jima Carreyho. Zápletka dvojky s štítem proti ultrafialovém záření je celkem v pohodě a na kulisách města jsou ty prachy z rozpočtu kurevsky vidět - a za prostředí a nihilisticky násilnou jízdu metrem přidávám hvězdu. Film tentokrát není dostatečně srandovně dementní, aby vás bavil (starý MacLeod je úlet, ale už se tu orgasmicky nesténá jako v jedničce) a už je jen blbý. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Doslova neuvěřitelné. Jednička naprosto perfektní a tohle pokračování ? Docela mě to zklamalo. Příběh je hroznej, nějak nezaujme. Akce tu je, občas mě nějaká zaujme, třeba finální souboj s meči. Herecké obsazení Christopher Lambert a Sean Connery bohužel moc nezachrání tento film. Nechci film odsuzovat, ale tohle se moc nepovedlo. A to film natáčel režisér jedničky. Ani hudba už nebyla ani trochu podobná jedničce. Ještě tak záporák stojí za zmínku. Takže film hodnotím jen na 33% = ** ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bohužel v pořadí druhý Highlander nemá s původním filmem nic moc co společného. Vrací se sice starý známý Ramirez v podobě Seana Conneryho, ale to je tak jediné malé plus tohoto vyprahlého béčka. H2 má prapodivný příběh a snaha autorů neporušit pravidla H1 byla docela kostrbatá! Prostoduché dialogy střídali více či méně povedené bojové sekvence, povětšinou teda méně a jakkoli byl charismatický Lambert v prvním dílu, tak to zde poměrně zabíjí tupým "nesmrtelným" výrazem. Rozhodně jsem pokračováním velmi zklamán a to mě ještě čekají další tři, uff uff... ()

cold 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil tento film v době, kdy jsem ho viděl poprvé, určitě by dostal 5*. Po uplynutí určitého času, ale zjištuji, že nastavovaná kaše není nikdy nic dobrého. Mezi druhými díly je to ale stále nadstandart (krom Kmotra, vetřelců a terminátora). Nic na tom nezmění fakt, že originalita 1. dílu se jaksi vytratila. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)
  • Pokračování filmu je oproti ostatním dílům 5dílné série dějově odkloněný. Například Highlander (Christopher Lambert) a Ramirez (Sean Connery) se seznámili v prvním díle, avšak ve druhém se znali i ve scénách, které se odehrávali již před prvním filmem, například scény z planety Zeist. Také Ramirez se objevuje živý, přestože v prvním díle přišel o hlavu. (tyzmrde)

Reklama

Reklama