Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnímať na vlastné oči dopad jadrovej katastrofy na obyčajný ľud, pracovníkov ohrozených obrovským množstvom radiácie a zákulisné hry vedenia, je skutočne napínavým pohľadom do minulosti. Chernobyl od HBO má výnimočný potenciál a pokiaľ sa mu podarí udržať kvalitu, ktorú sme mohli vidieť v prvej časti, určite budeme môcť na konci seriálu hovoriť o divácky mimoriadne úspešnom seriáli. Zatiaľ 9/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlověstný, chladný, nese se až v dokudramatu, ladí na správně mrazivý, průserový tón. Není nic příjemný a co je k*rva velká deviza, úspěšně obrací žaludek. Jen si nejsem jistý, zda víc z nechutný sovětský vyčpělosti, nebo všeho toho radioaktivního svinstva. Ať žije krizový management. (x) ()

Reklama

bohhous22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto způsobem by se měl učit dějepis, formou takových seriálů a jen ústně uvést v patrnost či na pravou míru důležitá fakta nebo odchylky.Tak hnusna tíživá atmosféra vážení..... První díl jsem dával nadvakrát, protože jsem nevěřil nahypovanym recenzím a neunesl jsem to!!!Tudíž vim bezpečně, ze Chernobyl pozvolna attakuje pozici nejlepší minisérie vůbec!!! Uvidíme, co přinesou další díly!!! První tři....????Kam se hrabe Requiem za sen s Cestou dohromady tvl!!! ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jako malej kluk zažil, co to bylo, když jsme měli zakázáno otevírat okna, kvůli Černobylu a nesměli jsme si chodit hrát ven. Tak moc jsem chtěl o týhle katastrofě vědět co nejvíc a tohle mě opravdu nadchlo. Ne to, co se tam stalo, ale ta syrovost a realičnost, jakou to je podaný a zpracovaný. Doufám, že další díly nepoklesnou a budeme se dozvídat jen víc a víc podrobností. Zatím klobouk dolu ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Černobyl, Černobyl, Černobyl, valí se to na nás ze všech stran (televize, noviny, internet, pavlač). Ne nebojte, nevrací se rok 86…klidně můžete vyrazit do práce bez ranní dávky jódu….radiace nehrozí. Ale dle reakcí, před kterými se nelze nikde schovat, tady máme nový televizní fenomén. Chválí to divák, chválí to kritik, chválí to odborník….a tak trochu zděšení z první hodiny….měl jsem co dělat abych udržel oči na obrazovce. Každopádně nebudu už zdržovat a pro ty, kteří měli s první epizodou podobný svízel, jako já jenom jeden zkaz: „vidržaj pionier…..ta pravá jízda už je za dveřmi“. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama