Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus jsou osmnáctiletá dvojčata vychovaná pastýřem, která vedou poklidný život u řeky Tibery. Remus je přesvědčen, že se dokáže vzepřít vůli bohů, a že je předurčen stát se králem města, které s bratrovou pomocí najde. Ale jejich tragický osud je již zpečetěn… Na konci této neuvěřitelné cesty oba bratři založí jednu z největších říší všech dob – Řím. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (49)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Parádní historická řežba, podpořená neskutečnou vizuální působivostí, toť italský film Romulus a Remus. Ano, opakuji italský. Že zrovna z těchto končin přijde taková paráda, jsem totiž opravdu nečekal, o to víc jsem z daného výsledku ale překvapen a potěšen. Jediné, co se tedy dá této podívané vytknout, je naprosto miniaturní zápletka, díky čemuž jsem si vůbec nedokázal najít cestu k postavám a následně se tak od toho odvíjela i nefunkčnost jakýchkoliv emocí, či dramatičtějších okamžiků, nicméně v kontextu se vším ostatním, co Romulus a Remus nabízí, se dá tento fakt s jistou dávkou tolerantnosti lehce překousnout. Ať už totiž již zmiňované strhující vizuální pojetí, nabízející naprosto kulervoucí, nekompromisní a megasyrovou atmosféru, tak opravdu neuvěřitelně famózně zpracované souboje, které jsou vážně tak přehledné, brutální a efektní, že jen smekám, dále parádní herecké výkony, plné fakt výrazných ksichtů a především i v první polovině filmu vážně zběsilé tempo, to vše tu představuje takový filmový zážitek, že ono zmiňované negativum sice zamrzí, ovšem nic nezmění na tom, že každý příznivec napumpovaných, adrenalinových a vážně krvavých jízd by si neměl tuto chuťovku i tak nechat utéct. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Perfektní historická řežba"... Keď som uzrel tieto slová na začiatku nemenovaného komentára, takmer mi vypadli oči z jamiek (preklad pre Prahu a Sudety: z důlků). Šialené tempo slimáka bez tykadla mi za prvú polhodinu prinieslo pocit, že sa asi pozerám na ešte niečo horšie ako na Noeho. Teraz nemyslím toho psychopata Gaspara Noého, ale Aranofského pokus o biblický Film Noe (2014). Z polospánku vás vyruší len občasný zvuk tamtamov, keď sa polonahí chlapi mlátia a vzrušene hádžu do ohňa. Vizuálne to všetko vyzerá ako v praveku, tu musel páni tvorcovia otvoriť encyklopédiu na nesprávnej strane. Rok založenia Ríma podľa legendy 753 pred Kristom, oblečenie Romula a Réma v módnom štýle "hadr okolo bedier z najnovšej kolekcie staviteľa pyramíd". Niektorí dokonca vyzerajú ako z doby ľadovej, až som z napätím čakal, kedy na mňa konečne vyskočí Australopithecus. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne ten film, že keby som bol na ňom v kine, kušem sedačku. Dvakrát. Dve hodiny striedanie scén plných krvy a súbojov s rozjímaním o bohoch a šialených kráľoch. Nvm prečo si Taliani natočili takýto naturalistický survival film, ale mňa to nebavilo, ani po vizuálnej ani po historickej stránke. 1 z 5 ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zdali je ta historka o vzniku Říma opravdu jako ve filmu.. tak to je hustý.. :) takový komorní, historický nářez.. a to dosti výživný.. S ničím se to nepáře.. Bojové scény, souboje.. Jsou maximálně reálné a surové.. Žádné uhejbani s kamerou nečekejte.. Je to jízda.. Pěknej curacek se z toho jednoho stal.. Moc mu stoupla do hlavy.. Kněžka je zajímavá tajemná postava.. Celou dobu jsem nevěděl co od ní čekat.. Závěr dobrý :) 80% velké překvapení a brutální podívaná ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keby tu nepadali mená ako Romulus, Remus a Tiber, tak by som ani nevedel o čom sa tu točí - dosť svojsky podaná legenda o vzniku Ríma. Hneď na začiatku jeden veľký chaos. Najprv tu oboch bratov aj s ovcami spláchla rieka (to vyzeralo, ako keby sa bohovia práve vtedy rozhodli rieku vytvoriť), potom krátke zajatie a ďalej už len nekonečný útek cez les... dosť nuda, žiadna epika, žiadne emócie, žiaden putavý dej... Na druhú stranu treba uznať, že po technickej stránke to nebolo najhoršie - pekná kamera, zaujímavé skoro až artové vyznenie, dobrí herci a hlavne výborná dobová atmosféra plná špiny a krvavého masakru. Krvou ani vnútornosťami sa tu veru nešetrí. Priemer. 60/100 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl v produkci italské televize Rai, od které získal většinu finančních prostředků. (ČSFD)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, predovšetkým však v regióne Lazio. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama