Reklama

Reklama

Chybí kulka

  • Čína Chen mo de zheng ren (více)
Trailer

Obsahy(1)

Forenzní patolog Nick Čchan (Nick Cheung) pracuje se svou kolegyní Lynn (Zi Yang) i na Štědrý večer. Při pitvě je vyruší tři ozbrojení muži v masce Santy (Richie Jen), Elfa (Carlos Koo) a Rudolfa (Jia-yi Feng) a požadují po Nickovi, aby vyjmul kulku z mrtvoly ženy, kterou jim do márnice přivezli předchozího večera. Nick bude muset využít veškerou svou chytrost a důvtip, aby odhalil motivy zločinců, zabránil jim odejít s důkazem a zachránil život sobě i své kolegyni. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Příběh o pracovnících ultra-moderní rozsáhlé márnice, kteří se na Štědrý večer potýkají s ozbrojeným přepadením, nedává smysl ani v základním námětu a sestává z tuctového akčního pobíhání a zápasení postav po chodbách, kancelářích a mrazicích halách, které je sice natočené příjemně svižně a energicky, leč logiky a věrohodnosti v chování hrdinů a realizaci konkrétních situací příliš nepobralo. Stupidní záporáci, naivně kladní hrdinové, neustále se pokoušející ozbrojené útočníky za každou cenu přelstít, i celkový feeling filmu připomínají leckteré akční thrillery z 90. let. Pokud vypnete mozek, může vám snímek posloužit i jako poměrně zábavně se vyvíjející jednohubka, víc od něj však čekat opravdu nelze. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mix Die Hard, miestami aj Panic Room a bohvie čoho ďalšieho. Aj od Hanekeho tu opísali jednu fintu, hehe. Proste traja retardi naháňajú na opustenej patológii troch obyčajných ľudí kvôli tomu, že jednému chýba guľka. Ehm, z pištole. Je to béčkovo prekombinované s minimom originálnych alebo dobrých nápadov. Asi miliónkrát behom filmu vás napadne prečo sa už všetci vzájomne nepozabíjali, keď na to mali príležitosť. Fakt nemám rád filmy v ktorých sa 10 minút vysvetľuje záporáková motivácia. Jediné čo film zachraňuje je zručná réžia s väčšinou oldschool praktickým prevedením akčných scén a iba občas to je zhovadené šialenosťou typu bambilión rotácii auta do ktorého narazí druhé pomaly idúce auto. Sklamaním pre fanúšikov Nicka Cheunga môže byť to, že tu hrá patológa, ktorý sa nevie byť. Takže bitky sú síce drsné a chvaty pôsobia bolestivo, ale je to taký americký štýl na päste s minimom nejakých zložitejších chvatov. A Nick dostane väčšinou na prdel. Nejaký špeciálny výcvik má vraj jeho kolegyňa, ktorá miestami Jackie Chanovsky s použitím dverí od boxov pekne namláti záporákovi. Takže len vďaka akčným scénam sa dá prežiť tento tupý film, ale stihnete pri ňom nažehliť, navariť alebo nasekať drevo. Nakoniec vďaka tomu výnimočne neľutujem, že som si ho musel pustiť s CZ dabingom, keďže titulkov od Langi sa asi nedočkám. Ale preklad to malo prekvapivo veľmi dobrý. ;-) 5/10. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou Korea většinou nudí a Hongkong naopak baví. Celkem nenápadný snímek, na který se ale dobře kouká. Má to přijatelnou stopáž, takže to rychle odsýpá a nestihla jsem se nudit. Líbil se mi nápad zasadit příběh do prostředí márnice, vánočních svátků a hlavní roli svěřit obyčejnému, ale neobyčejně chytrému patologovi. Mozek proti svalům, Nick Cheung a Richie Jen jsou správní protivníci a jeden druhému nic nedarují. Pohodová lehce nadprůměrná jednohubka na sváteční večer ;) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku si musíme ujasnit jednu věc. Éra nejlepších filmů Rennyho Harlina v Hollywoodu definitivně skončila, dalšího Cliffhangera nám věrným fanouškům už asi nenatočí (na druhou stranu by v dnešní době takový film propadl, holt takovým směrem se kinematografie ubírá). Takže dneska režíruje méně známé filmy a tentokrát se upsal čínskému projektu. Samotný příběh se svou naivitou blíží klasickým flákům z devadesátek, jenže mně tyhle náměty nevadí. Hlavně mě potěšila česká lokalizace, tuzemský dabing se vskutku vydařil a udělal z filmu docela koukatelnou záležitost. Zápletka se nevytasí s ničím originálním, během sledování si budete jen říkat, že jste to už někde jinde viděli. Akce se dá zařadit mezi ty slabší, jediné, co se filmu vydařilo, bylo přijít s drsnými kontaktními souboji, které hýří živočišností. Jinak té ohrané hlasité hudby se autoři také mohli vyvarovat. Suma sumárum, nic světoborného, na odpolední zahnání nudy ale přijatelné. 56 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $25,293,853▐ Nonstop ako že akcia ale úplne bezhlavá až nezmyselne prekombinovaná. V druhej polovici to už príde skôr dosť otravné než nejako účelové. Ako Renny Harlin ešte čo to má v sebe z toho akčného borca, čo hviezdil v 90.rokoch ale chýba tomu riadny nadhľad, je to už len taký akčný bordel. /40%/ ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama