Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

coffeecat 

všechny recenze uživatele

Život a činy Teda Bundyho už jsem měla nastudovaný před shlédnutím týhle dokumentární série, takže opravdový pocit zhnusení jsem prožila až na samým konci - můžou se v tý zemi ještě lidi divit, proč se u nich vyskytuje šílený množství masových/sériových/jakýchkoli vrahů, když oni sami, “normální” občané, prodávají před věznicí placky ve tvaru elektrickýho křesla, popravu pojímají jako důvod k oslavě a po oznámení, že někdo zemřel radostně skandujou? Návrat do středověku? Nebo nikdy nekončící středověk možná? Chápu, že se člověku v takový situaci, s takovým případem uleví, ale pokaždý je primárně na místě pieta, a ne párty. Z jejich mentality, potažmo pokrytectví, se mi opravdu zvedá kufr. Na Netflix (ke kterýmu mívám výhrady) poměrně dobře zpracovanej dokument, hezký použití archivních záběrů, většinou neprotivný “mluvící hlavy” (který si, zdá se, tolik nepřibarvují svoje příběhy), fajn grafika, přijatelná dramatická hudba. Mimochodem - pana režiséra téma asi dobře pohltilo, když zpracoval i biopic (kterýho se bojim víc). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix do těch dokumentů posledních několik let hrozně moc šlape a vše se to stihnout nedá. K obnovení zájmu o tento seriál mi dopomohl Berlingerův film stejného námětu o Tedu Bundym, který mě nadchl a o tomto sériovém vrahovi jsem se chtěl ihned dozvědět více. Paradoxně se mi, obecnému konsenzu navzdory, více líbil hraný film se Zackem Efronem (těžko říci jestli nejdřív vidět film nebo dokument), jež na danou problematiku nahlíží podstatně jinak a kdo neví, ten neuvěří. Od čtyřdílného formátu jsem ale zřejmě chtěl mnohem detailnější nahlédnutí do duše tohoto "člověka," a ne pouze nabalování skutečností, na čež v poloviční stopáži nezbyl čas. Patrně za to může i chorobná uzavřenost samotného Bundyho, o kterém se toho tajpulného a děsuplného skutečně asi tolik neví a musí se jen hádat. Škoda pro filmaře. Dokumentární série se mi i tak pochopitelně velmi líbila a zblajzl jsem ji během pár dní. Teď jen doufat, že někdy fakt vznikne třetí řada Mindhuntera!...7,5/10 ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Konečně detailně propracovaná kauza Bundyho. Mám ho projetýho z nespočtu dokumentů nebo podcastů, ale všude chyběl nějaký obsah z tohoto podání. Tohle je hotové "investigativní video". Vsuvky v podobě komunikace s novináři nemají chybu, byl to opravdu neodolatelný manipulátor. Bez těchto videí, kde vidíme, jak promlouvá směrem k veřejnosti, by si člověk neuměl na jeho osobu udělat obrázek. Takto není divu, že holky sedly na lep. Pohledný, čistý, sečtělý, s klidem vystupující student, obratně reagující, logicky odůvodňující. A takoví jsou nejhorší násilníci. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Bundy byl debil, typ člověka, kerej je mi absolutně cizí, zoufale obyčejnej, konformní, nudnej týpek, s kerym bych si neměl co říct, zajímavý na něm byly jen ty vraždy. Na druhý straně, si nezasloužil ten cirkus, tu publicitu, jenže to by nebyli amíci, aby z toho neudělali pořádnou šou, ve výsledku byly bundyho vraždy stejně zavrženíhodný jako jeho trest, soud a celej ten cirkus. Bundyho měli odstřelit jak psa, bez soudu, bez tý šou, pak by to bylo ok, ale takhle by to nebylo tak efektní a lidi potřebujou především zábavu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná archivářská i investigativní práce, která není tak žánrotvorná a převratná jako první série Making a Murderer, spíš vychází z bádání a životní práce druhých. Ale to neumenšuje detailnost a vhled do Bundyho života i do dobového kontextu jeho působení, soudu a nakonec pobytu ve floridské cele smrti. Ted Bundy je magnetizující osobnost, potenciální úspěšný politik, ze kterého se souhrou psychologických faktorů stal nejobávanější sériový vrah. Pro příznivce psycho-detektivky Mindhunter je tohle povinnost, i proto, že Bundy byl jedním z podstatných faktorů tehdy vznikající kriminalistické disciplíny. Mrazivé, nepříjemné a pardon my words... toxické. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama