Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Ceres 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozloučení po 11 letech s fenoménem MASH nebylo jednoduché, tentokráté to celé trvá téměř 2 hodiny. V zásadě je to o tom, jak je uvedeno v dokumentu 30th Anniversary Alanem Aldou, jak válka v Koreji poznamenala jednotlivé hrdiny. Bylo těžké si zvyknout na to tempo v prvních 30 minutách, zvláště na osud Hawkeyeho a změnou Klingera. V posledních 20 minutách bylo ale těžké nebýt ovlivněn loučením se jednotlivých postav. I když jako celek tento film není na plnou palbu, tak nemůžu popřít to, co ve mně film a seriál jako celek zanechal. Prožíval jsem jednotlivé tragédie, vtípky a osudy všech postav, mnohokrát jsem byl dojat.....a teď to celé tímto filmem skončilo. Celé to byl neobyčejný a velmi speciální zážitek. "Goodbye" ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válka v Koreji se pomalu blíží ke svému konci, ale personál MASH 4077 ještě zažije několik perných chvílí... Seriál MASH patří mezi mé nejoblíbenější seriály a všechny díly už jsem viděl mnohokrát (takže některé znám prakticky zpaměti), proto je zajímavé, že záverečný film Nashledanou, sbohem a amen jsem viděl poprvé teprve nedávno (asi jsem se svými oblíbenými hrdiny prostě nechtěl rozloučit). Samotný seriál sice byl především komediální záležitostí, ale (především v pozdějších seriích) zároveň se zde vždy našel prostor i na nějaké to vážnější téma. A na vážnější notu se naladilo i všech osm scénáristů tohoto záveřečného dílu, protože každá z ústředních postav si zde prožije nějakou tu menší či větší krizi a na humor tak není moc prostoru (ale sem tam se nějaká odlehčenější chvilka najde). Pro mne osobně je to mírné zklámaní, protože na seriálu jsem si velmi cenil oné rovnováhy mezi humorem a válečnými útrapami, ale zde tomu tak bohužel není (a místy je to opravdu solidní depka, byť kvalitně napsaná a natočená). Naštěstí závěrečné rozloučení se už nese v příjemnějším duchu, takže pozitivní dojmy z tohoto snímku přece jenom převládnou. Svůj díl na tom mají pochopitelně všichni zůčastnění herci a herečky od Alana Aldy až po Lorettu Swit, kteří se za ty roky perfektně sžili se svými postavami, takže jejich rozloučení je opravdu dojemné. Nashledanou, sbohem a amen je tak důstojným zakončením jednoho z nejlepších seriálů všech dob, ale pokud se budu chtít zasmát, tak si raději pustím některou ze seriálových epizod. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Je znát, že herci za 13 let hodně zestárli, i když z původních to byl jen Capt. Pierce, Maj. Houlihanová, Klinger a otec Malcahy. Ale víš o co jde, ten konec je tak vypiplaný do detailu, že koukáš na seriál, až si myslíš, že jsi jeho součástí a pak najednou se všichni rozloučí a rozprchnou. Ale co dál? To je jako když studuješ, bydlíš na koleji, jsi 5 let v nějaké tlupě, uděláš státnice a sbohem, už se třeba nikdy neuvidíte. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem nebyl velký příznivec Mashe, neustálé přepínání mezi nuceným humorem a ještě nucenější melancholií mi vždy vadilo, ale kdybych příznivcem byl, přesně takový konec bych u něj chtěl vidět. Stejně jako jsem ho ocenil u Lost a Scrubs (konec osmičky, devítku neberu jako Scrubs). Nehraje se na příběh ani vysvětlování, jen rozloučení s hrdiny. Zavzpomínání na ty roky s nimi strávené. Film MASH dal svým fanouškům přesně to... 70% ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti původnímu filmu z roku 1970, tento nový, díky zachování většiny postav v zastoupení, jak je máme rádi ze seriálu, působí mnohem lépe (což se odráží i na hodnocení). A to navzdory (pokud jste předchozí opičí souvětí přežili a čtete dál) skutečnosti, že de facto neobsahuje nic z toho přátelsky nahořklého seriálového humoru. Pocit z tábora je velice autentický (vztaženo k seriálu). Tvůrci se však zřejmě rozhodli, že je na čase mnohem explicitněji vyjádřit názor, že válka je vůl, než jak to snad poněkud vágně mohlo vyznít z frivolnosti seriálových epizod. Takže jsou všichni patetičtí, udušení trvajícím stresem a steskem po domově, frustrovaní válečnými zážitky. A ovšem nevtipní. Viděl jsem zkrácenou dvouhodinovou televizní verzi, přesto jsem se těšil, až bude konec. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Film, který je vlastně posledním dílem seriálu, nebyl natočen jako poslední. Jako poslední se natáčela epizoda Jak jde čas. (HappySmile)
  • Když Hawkeye (Alan Alda) vystoupí z tanku, vystoupí z kupole velitele, nikoli z trupu, což znamená, že nemohl řídit. (sator)

Reklama

Reklama