Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová hledají brutálního humanoidního zabijáka. (Disney+)

Recenze (26)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je lahůdka. Perfektní hororový příběh, s dokonalou atmosférou. Na rovinu musím říci, že tyto čistě hororově laděný díly mám ze všeho nejraději a v tomto případě se jedná o top díl v rámci této řady. Naši hrdinové tentokrát pátrají po mutantovi který lidem vyrvává játra a následně je pojídá. Dokonalé a samotný mutant je perfektně ztvarněný. Na průzkum mutantova doupěte jistě divák jen tak nezapomene. Temná lahůdka pro labužníky. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénně nejlepší díl celých Akt X. Stoletý milovník lidských jater Eugene Tooms hravě strčí do kapsy všechny mimozemšťany s Kuřákem i Krycekem dohromady, a může se klidně hrdě postavit po bok takových monster, jako Vetřelec nebo Predátor. Vůbec se nedivím, že se ještě v téže řadě příběh dočkal pokračování, a že oba díly jako jediný nemytologický příběh vyšly i na VHS (kterou jsem si svého času půjčoval několikrát do roka). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže tady řádí stoletý retikulín, který čas od času dostane neodolatelnou chuť na lidská játra na cibulce?" Existuje snad logičtější vysvětlení? To těžko. Nicméně Mulderovo škádlení přízemního agenta Coltona mě dost bavilo, takže už vím, že mimozemšťani jsou šedí a nikoli zelení, protože mají na své planetě málo železa. Tady se zkrátka napětí krájelo humorem a to mám rád. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně jediná epizoda Akt X, kterou si pamatuju dodnes, protože sám jsem klaustrofob a při představě, že bych se plížil tak těsnými prostory se mi obrací žaludek naruby. Vynikající je samozřejmě herecký výkon Douga Hutchinsona, kterého jsem v době zhlédnutí epizody před x lety vůbec neznal. Až Zelená míle mi jeho obličej vryla do paměti :). Ten chlápek umí hrát zatraceně dobře pouhými výrazy obličeje a očima! Z finálního záběru na malou škvírku ve dveřích pro podávání tácku s jídlem a šílený výraz v jeho obličeji mi běhá mráz po zádech. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mulder a Scullyová řeší vraždy, při nichž byla obětem vyrvána játra z těla.Kamarád Scullyové z FBI upozorní oba agenty na podivný případ: třem zavražděným byla z těla vyrvána játra. Není tu jediné vodítko, ze kterého by se dalo vycházet. Mulder a Scullyová najdou na místě činu u ventilačních šachty pouze do délky protažený otisk prstu. Zjistí, že stejné otisky prstů byly nalezeny na místech, kde došlo k podobným vraždám, které se v sérii po pěti opakují každých třicet let, počínaje rokem 1903. Předpokládají tedy, že dvě vraždy vrah ještě spáchá. Agenti poté zadrží Eugena Toomse, který se na poslední místo činu snaží vrátit ventilační šachtou. Mulder zjistí, že jeho otisk prstů, počítačem protažený na potřebnou délku, odpovídá prstu z místa činu. Tooms se protáhne komínem, aby spáchal další vraždu. Agenti navštíví policistu, který vyšetřoval předchozí vraždy. Ten jim ukáže fotografii Toomse, starou třicet let. Tooms vůbec nezestárnul. Agenti potom v domě, kde Tooms bydlí, najdou něco jako hnízdo. Mulder předpokládá, že Tooms je genetický mutant, který se probouzí vždy po třiceti letech hibernace, aby vyhověl své potřebě získat další lidská játra. Když Tooms chce jako svoji pátou oběť zabít Scullyovou, Mulder mu v tom zabrání a Tooms je zatčen a internován v psychiatrické léčebně. Staví si tam nové hnízdo, aby v něm mohl hibernovat. (Oficiální text) Více zde: http://gastonrolinc.webnode.cz/products/serialy/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Jelikož první dvě epizody Úvod (1993) a Muž z Pentagonu (1993) se zabývaly tématem UFO, požádala stanice Fox tvůrce seriálu, aby se další epizoda věnovala něčemu úplně jinému. (Kubaaa97)
  • Při psaní této epizody se James Wong a Glen Morgan inspirovali velkou ventilační šachtou blízko jejich kanceláře. Prvotní myšlenka vznikla, když se Morgan zeptal Wonga: "Co kdybychom tu pracovali pozdě v noci a nějaký chlap vylezl z té šachty?" (Kubaaa97)

Reklama

Reklama