Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Důkazy DNA osvobozují vraha, kterého Doggett uvěznil před 13 lety. (Disney+)

Recenze (5)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What if a man of profound faith, a devout Catholic, was incapable of contrition? Or even that he had a sinful side to him, as we all do. What if he were so frightened by it that he couldn't even admit it to himself." ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Shiban, jeden z ostřílených scenáristů seriálu, dostal od producentů důvěru, aby si tuto epizodu nejen sám napsal, ale i zrežíroval. Výsledek je překvapující - v tomto případě Shiban-režisér naprosto převálcoval Shibana-scenáristu! Natočené je to opravdu kvalitně, z estetického hlediska to vypadá přesně tak, jak mají Akta X vypadat. Ale po příběhové stránce je to utahané, nezajímavé a celá ta situace kolem Boba je zbytečně překombinovaná. Kromě toho je to strašně předvídatelné, nejsou zde žádná překvapení nebo šokující zvraty. Děj se pomalým tempem šourá z bodu A do bodu B. Také nerozumím tomu, co zde Shiban předvádí s postavami. Reyesová bez jakéhokoliv vysvětlení nenásleduje Doggetta, kterému tak v první polovině epizody dělá parťáka Scullyová. Pak se Reyesová najednou do děje vrátí a všichni se tváří, jako by se vyšetřování účastnila po celou dobu. On na mě vlastně celý ten díl působí roztříštěným dojmem, skoro jako by tu chyběly některé scény - ať jsou to ty věci kolem Reyesové nebo nějaké uzavření té záležitosti s bývalým Doggettovým parťákem a podvrženými důkazy (krátký dialog mezi Johnem a parťákem nelze považovat za vyvrcholení této linky). Že by řada scén skončila na podlaze střižny, protože se Shiban rozvášnil a přepálil 45minutovou stopáž? Nebo možná ani nebyly natočeny a zůstaly jen na papíře? Ať už je to jakkoliv, "něco" tu prostě chybí. Opět musím konstatovat, že Doggett a Reyesová tady mají chemii asi jako vyšetřovatelé ze seriálu Odložené případy (takže nulovou). Zřejmě proto je tu ve větší míře Scullyová - tu Shiban píše už od třetí série, takže ji umí, kdežto s Reyesovou se v tomto dílu setkává poprvé. Zase platí, co už jsem opakoval mockrát - dynamiku mezi Johnem a Monicou určuje ten, kdo zrovna epizodu píše. Pozitiva dílu? Příběh se osobně dotýká Doggetta, takže tu má Robert Patrick hodně prostoru a může se herecky realizovat. Herecký představitel Boba také předvedl solidní výkon. Pár atmosférických momentů epizoda má, ale klidně jich mohlo být víc. No a hudba Marka Snowa je samozřejmě povedená. "Underneath" není špatný díl, ale je to celé takové prázdné a nezapamatovatelné. Posledních pár epizod je evidentní, že 9. řadě začíná docházet dech. P. S. Pobavilo mě, že Shiban hodil úplný bobek na to, jak mají postavy vypadat v úvodním teaseru, který se odehrává o 13 let zpátky. Žádný pokus o omlazení se nekoná - všechny postavy vypadají stejně jako v roce 2002 :-) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred trinástimi rokmi vtedy ešte pochôdzkár brooklynskej polície v New Yorku Dogget spolu s kolegom zadržia vraha na mieste činu, kde po ňom ostali telá troch obetí. Teraz, po rokoch je na základe novej analýzy DNA prepustený na slobodu. Agent Dogget je však presvedčený, že vraždy spáchal on a tak požiada o pomoc obe agentky z Aktov X, aby mu pomohli dostať ho naspäť za mreže. Jedná z lepších častí tejto série, napriek nevýraznému hereckému prejavu podozrivého v tejto epizóde. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standartní pečeť - 70 - 79% Zajímavý případ zapomenutého dílu. Je sice pravda, že na tuhle epizodu časem ÚPLNĚ všichni zapomněli, protože prostě není nějak zvlášť zapamatovatelná. Já ji viděl už docela dávno, a mám na ní vzpomínku jako na takový solidní, ale neoriginální MOTW. Scénárista John Shiban je mimochodem dost skvělej, a psal společně s Vincem Gillianem jedny z největších pecek Akt X a absolutní legendy. Proto se divím že napsal i tuhle epizodu, ponurý thriller, který je super, ale nápad opravdu nemá nějak peckovní. Ale je zase hezké že tu má pro změnu velkou roli Doggett. A dozvíme se i něco z jeho minulosti. Ale je vtipné že i na věc jako Fight Club, FPS, Babylon, Teso Dos Bichos, Teliko, atd. si vzpomene více lidí než na tuto. I když je obecně považována za kvalitnější, no Teliko je u fandů asi oblíbenější ale chápeme se. Nevýrazné, ale nadprůměrné, celkem solidní výplň. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama