Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt chlapce nalezeného v lese je pro policisty pouhou nehodou. Mulder se Scullyovou však tuší, že se jedná o vraždu. Tím spíš, že historie města, ve kterém hoch žil, je úzce spjata s čarodějnictvím... (TV Prima)

Recenze (20)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší díl z obou nových řad. Démon, pekelný pes mordující malé děti, což je na dnešní dobu plný cenzury a všelijakých změkčilostí opravdu jako vidina z jiného světa. Neskutečně temný díl s dokonalou atmosférou a slušnou porcí brutality a krve. Tohle jsou prostě Akta X na který jsme čekali a na které jsme byli v minulosti zvyklí. Tohle byla prostě dokonalost. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemám rád dokonalosť. Nie som v nej vo svojej koži." Prvá hororová epizóda 11. série, ale nie je to úplne ono. Na najlepšie hororové časti z minulosti sa to nechytá. A to napriek tomu, že má všetky potrebné ingrediencie: strašidelných klaunov, hlboké lesy, legendy o honoch na čarodejnice a psa Baskervillského. Nakoniec sa z toho vykľuje niečo trochu iné, než na čo to vyzeralo na začiatku, ale aspoň je to konečne vážna a atmosférická časť. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl z obou revivalových sérií. Jediná epizoda, která se atmosférou, napětím a mírou děsu podobá původním řadám. Tak jsem to cítil už po premiéře a i teď po dalším zhlédnutí s odstupem dvou let se můj názor nezměnil. Je to hodně temná epizoda. Nečekal bych, že se v roce 2018, kdy musí být všechno politicky korektní a sluníčkové, vytasí Akta X s dílem, v němž démon zabíjí malé roztomilé děti. Ačkoliv podle toho, co ty děti sledovaly v televizi, by z nich možná stejně vyrostli psychopati :-) Líbí se mi, že do příběhu zakomponovali i moderní variantu honu na čarodějnice a masové hysterie (lynčování nevinného člověka...byť to byl tedy pedofil). Vzhledem k tématu to sem skvěle zapadá, i když je to vlastně vedlejší dějová linka. Přítomnost známých tváří v policejním sboru potěší (máme tu Randyho z Monka či Curtise z 24 hodin). Za mě je to jasných 5 hvězdiček. 10. a 11. série jsou zbytečné a nepříliš povedené, ale tento díl jejich existenci alespoň částečně obhajuje. Jsem rád, že vznikl. P. S. Nenechte se oklamat tím, co je tady na CSFD napsáno. Scénář k této epizodě nepsal Chris Carter, který někdy před druhým filmem musel prodělat lobotomii. Scenáristou dílu je Benjamin Van Allen. Kdyby to dělal Carter, tak by z toho vznikla podobná sra*ka jako třeba Babylon z 10. série. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrá záležitost. Wong se evidentně snaží na poslední chvíli dohnat a zachránit, co se dá. Spolu předchozí robokalyptickou vizí a citlivou polomytologickou epizodou Ghouli skóruje na všech brankách, kde předešlý revival ztroskotal. Slušné napětí zejména v gradující druhé polovině připomíná nejlepší hororové epizody prvních čtyř sérií a klasický otevřený závěr nasazuje zážitku zaslouženou korunu. Téma "dění v malém městě" už bylo v Aktech X nemálokrát, nicméně tady se asi nejvíc pojetí blíží Kalušárům (21. epizoda druhé série), kde Mulder už od začátku vidí za vraždou dítěte mnohem víc temného, než co se na první pohled nabízí, a Scullyová se snaží držet faktů. A přítomnost obou agentů je přitom divákovi dobrá jen pro lepší vysvětlení celého "zakopaného psa" (v tomto případě prakticky doslova). Děj a jeho vývoj s sebou prakticky bezvýhradně nesou vedlejší postavy, jejichž chování vyústí v neodvratitelné. Víc napětí a mysteriózna i v první půlce a bylo by to na čistých 5 hvězd. I tak ale paráda! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ano, ano! Akta X v té nekrásnější podobě. Akta X jako vypadlá z období prvních čtyř sérií. AKta X a vynikající příspěvek do série těch nejděsivějších epizod. Akta X a nejlepší epizoda téhle řady, což se nebojím říct, i když do konce zbývají ještě dva. Maloměsto, zmizení kluka ve žluté pláštěnce, spousta divných lidí, magorů a čarodějnic (což evokuje nejen TO), zatraceně znepokojivá a děsivá verze Teletubbies (jestli ty byly na fetu, tak nevím, co tady) a sympatickej dřevěnej panák s výtečnou znělkou, která vám bude znít ještě dlouho v hlavě. A navrch fantastická atmosféra, nějaká tu husí kůže a poctivá dávka správného děsu z ranku Škvíry, Ice nebo Padá soumrak... jen ještě lepší (alespoň v mých očích). Naprostá spokojenost. Dokonalá záležitost a jen škoda, že takhle nevypadalo víc dílů revivalu. 100%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama