Reklama

Reklama

Jedna sekunda

  • Čína One Second (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čína během kulturní revoluce. Útěk vězně z pracovního tábora. Riskuje vše při hledání ukradeného filmového kotouče, na němž se na vteřinu objeví jeho dávno ztracená dcera. Brzy se setkává se zlodějkou, osiřelou dívkou, kterou pronásleduje vlastní strašlivá ztráta. Nádherná, dojemná a hluboce osobní pocta vykupitelské síle kinematografie v duchu filmu Cinema Paradiso od Zhang Yimoua, třikrát nominovaného na Oscara® za nejlepší cizojazyčný film. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Hrdiny filmu jsou uprchlý vězeň a osiřelá dívka Liu, které osud nečekaně spojí prostřednictvím groteskního souboje o jeden filmový kotouč. Oba od začátku charakterizuje především nezlomná vůle a zarputilost, s níž okrádají jeden druhého o zdánlivě bezcenný kulturní artefakt. Dospívající rozčepýřená zlodějka a mlčenlivý mukl jinak žádné výrazné vlastnosti nevykazují, spíše se snaží na sebe neupozorňovat a nenápadně se proplétat mezi stíny společnosti, na jejímž okraji se nacházejí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět mi trošku připomínal takovou epizodní scénku legendárního italského snímku Bio Ráj. Jen s tím přídavkem, že to tu je s atmosférou čínské kulturní revoluce. Takže notně poetičtější, typicky čínské a asi i dost melancholické. Také ale mnohdy těžko uchopitelné, ale díky námětu pořád zajímavé a v klidu stravitelné. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, kdy (a jestli vůbec) se One Second dostane do mezinárodní distribuce. Film sice vyšel na DVD, ale opět pouze v Číně (přičemž můj oblíbený e-shop Yesasia má už i Čangův následující film Cliff walkers, ale ne One Second). Vizuálně vypadá One Second krásně (hlavně scény v poušti), příběh mě zaujal, i když o něco méně. Mám chuť pustit si zde v několika scénách ukázaný film Heroic Sons and Daughters, je ostatně na YouTube. Záběry, ve kterých se vysypané cívky s filmem čistí, suší (a detailní záběry na promítačku a lepení pásu) mají neuvěřitelné kouzlo... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Banální zápletka v tragikomickém příběhu dvou ztracených lidí, kteří si prostě jdou za svým cílem, ať se kolem nich děje cokoliv...zároveň nadprůměrně lidské a také plnohodnotná pocta filmu samotnému, který může přinášet mír a souznění, to vše v dokonale podchycené atmosféře doby, v níž se jinak pevné charaktery lidské dokážou dosti pošramotit...[Filmový klub Citadela] ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama