Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja úplne prvá rozprávka, na ktorej som vyrastala a ktorú som strašne milovala. Ale ja som vždy fandila Tomovi a Jerryho aj doteraz nenávidím. Proste sa mi nepáči, že Jerry skoro stále skončil ako víťaz a práve kvôli tomu faktu som k tomu seriálu postupne začala strácať sympatie a prestal sa mi zdať taký zaujímavý. Tom bude vždy mojou obľúbenou postavou, ale seriál už nemusím. 3* dám len z nostalgie. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne stupídny seriál o tom ako čo najefektnejšie urobiť kladivom z druhého kašu. Nechápem, čo je na tom pre deti. Ja by som to žiadnemu dieťaťu nedovolil pozerať. To si vážne myslíte, že to na ne nemá ŽIADNY vplyv? Neverím... Jedna * je za výborné remeselné zvládnutie animácií a zvuku. Ale len o tom nie je film ani seriál. Inak hodnotím ako odpad odpadu! ()

Reklama

karlik4801

všechny recenze uživatele

Kultovní animovaný seriál, který je nadčasový. Koukám že vznikal roku 1940 a drží se skoro do dnes. I když v roce 2013 o něm není tak slyšet. Při mém vyrůstání nejelo na kazetě snad nic jiného než tahle dvojka. Neškodný, škodný seriál pro děti, ale když se na to koukám dnes, nejde jen o nostalgii, ona je to furt krása. A taky mi konečně dochází že je Jerry sráč a Toma je mi vážně líto. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl hodně, hodně, hodně dílů na VHS a nebylo odpoledne, kdy bych se nekoukal. Byl jsem na na Tomovi a Jerrym závislý! Bylo mi jedno, jestli jsem jeden a ten samý díl viděl pět dní za sebou, tahle sympatická dvojice mi dokázala vykouzlit úsměv na tváři, a já na oplátku zůstal věrně přilepen u obrazovky a byl jsem hodný... Dokud neskončil poslední díl! :D ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl komplet všechny díly na VHS a ještě dnes jsem schopný přesně říkat, co se bude dít v jakýkoli moment jakéhokoli dílu. Protihitlerovské gesto v hned prvním díle je samozřejmě pro dospělé a to hlavně proto, že tenhle seriál byl původně určený pouze pro dospělé a předcházel filmům v kině. Dnes je to zlatý fond zábavy a perfektních vtipů v podání většinou pouze dvojice aktérů. 100% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Charakteristický hýkavý smích a také bolestivý křik kocoura Toma nahrál sám producent a režisér William Hanna. Žádný z použitých smíchů nebo křiků nebyl v seriálu použit dvakrát. Pro každou epizodu byly zaznamenávány zvlášť. (Dinsberg)
  • Poté, co Jerry sní snídani, skočí na nůž na máslo a máslo zasáhne Toma do obličeje. V dalším záběru poté, co máslo zasáhlo Toma v obličeji, je máslo zpět na misce. Pak v záběru, kdy Jerry sleduje Toma, jak vyfukuje páru, je máslo pryč. Když pak Tom trhá telegram, nůž, máslo a citron jsou pryč. Když se Jerry dohrabe k kousku s nápisem „EVEN A MOUSE“, citron a nůž na máslo jsou zpět. Když pak Tom ztratí nervy a zaútočí na Jerryho, citron, nůž na máslo a talířek, na kterém byl citron, jsou pryč. (ČSFD)
  • Autoři čelili obvinění z rasismu. Jedna z vedlejších postav, ze které jsou vidět jen obrovské boty, sukně a ruce (většinou se smetákem), byla černošská hospodyně s jižanským přízvukem, ztělesňující řadu rasových stereotypů. Od 50. let ji vystřídal mladý, středostavovský a hlavně bílý pár. (zdeny99)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama